RME HDSP 9632 - nie działają analogowe wejścia

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
flynn
RME HDSP 9632 - nie działają analogowe wejścia

Post autor: flynn » piątek 04 lut 2011, 19:48

Witam:)

Mam następujący problem, może ktoś będzie wiedział jak go rozwiązać.. zainstalowałem w kompie karte RME HDSP 9632 (WinXP). Wczoraj wszytko było dobrze, działały wyjścia działały wejścia analogowe (mam kabel z wej/wyj XLR i tak podłączam z miksera) - nagrywałem gitare i wszystko było cacy. Dziś coś mnie podkusiło i postanowiłem zaktualizować soft. Ściągnąłem ze strony producenta, uruchomiłem programik jak trzeba - soft się zaktualizował jak trzeba, wyłączyłem kompa. Przeczekałem chwile, uruchomiłem ponownie. Nadmieniam że przed aktualizacją softu miałem najnowsze sterowniki i karta mi działała normalnie. Po ponownym uruchomieniu kompa nie działaja mi wejścia analogowe :(. Nie mam pojęcia dlaczego, w mikserze są uaktywnione, w ustawieniach (młotek DSP) jest zazaczone XLR. Sprawdziłem pod Cubasem - nie działa (tam wszystko ustawione poprawnie - tak jak przed aktualizacją). Odinstalowałem karte, usunałem sterowniki, zainstalowałem ponownie i nic to nie dało. Odpaliłem kompa pod Win7 64bit - zainstalowałem sterowniki  i jest dokładnie to samo. Wyjścia działają wejscia nie działają :(. Ma ktoś może jakiś pomysł? Próbowałem też zmieniać slot PCI, nic to nie pomogło i pod jednym systemem i pod drugim :(.

Pozdrawiam,

flynn

Awatar użytkownika
flynn

Re: RME HDSP 9632 - nie działają analogowe wejścia

Post autor: flynn » piątek 04 lut 2011, 21:02

Ok, pare nowych informacji, sprawdziłem na drugim kablu RME - tam gdzie sa analogowe chinch'e - podłączyłem pod mikser - działa. Podłączyłem spowrotem kable z XLR (wej/wyj) - nie działa :(. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego.

Awatar użytkownika
flynn

Re: RME HDSP 9632 - nie działają analogowe wejścia

Post autor: flynn » piątek 04 lut 2011, 22:43

Prosze o zamkniecie tematu - jakims cudem przez noc popsuł mi się kabel...{#zdziwko}

ODPOWIEDZ