Koniec z produkcją oraz rozwojem TC Powercore

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
midishiner
Koniec z produkcją oraz rozwojem TC Powercore

Post autor: midishiner » środa 19 sty 2011, 15:37

Przed Chwilą dostałem info od TC. Swoją drogą, coś czułem że tak będzie. Kupiłem niedawno X8. Jaja z nim były nie ztej ziemi, ze w stówy wydałem na konktrolery FW na PCI, wszędzie lipa: ciągle widoczne 4 z ośmiu CPU. Wysłałem do Audiostacji, Audiostacja do TC, a TC zamiast wymienić lub naprawić... Odesłało mi kasę :) Szkoda gadać

oto treść:

Future development of the PowerCore platform has been ceased

As part of a larger strategic review, we have decided to cease further development of the PowerCore product range, including hardware units as well as software for the PowerCore platform. With the most recent release of software version 4.0, PowerCore is fully compatible with current operating systems, such as Mac OS X Leopard, Mac OS X Snow Leopard, Windows XP, Windows Vista and Windows 7, as well as the most popular DAWs - 32 bit and 64 bit.

We will continue to sell all of the existing PowerCore plug-ins (through dealers and www.tc-now.com) and hardware variants. We will also keep offering user support for the platform so you should be able to continue using your current system for quite a long period. Bugfixes will be handed on a case-by-case basis.

Also, it is very important to stress that we will continue our general computer recording activities, including audio interfaces and plug-ins.

Finally, for those of you, who wish to continue using externally powered plug-ins on the long term and want to find an alternative to PowerCore, we have collaborated with Universal Audio in order to create an attractive UAD-2 crossgrade offer. The only condition is that you are new to the UAD platform.

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

perfektsound

Re: Koniec z produkcją oraz rozwojem TC Powercore

Post autor: perfektsound » środa 19 sty 2011, 19:14

Tez dostalem takiego maila. Od paru miesiecy ludzie o tym wspominali na zachodnich forach - ze Powercore ma sie ku koncowi i bedzie oficjalnie ubite. No i jest. Generalnie w dzisiejszych czasach kazda platforma DSP jest piesnia przeszlosci. Przyszlosc nalezy do natywnych pluginow zabezpieczanych donglem na USB (iLok badz elicencer).

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » czwartek 20 sty 2011, 08:56

Ja pracuję z powercore expres i wszystko chodzi super bez problemow.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 20 sty 2011, 09:41

...
. Generalnie w dzisiejszych czasach kazda platforma DSP jest piesnia przeszlosci. Przyszlosc nalezy do natywnych pluginow zabezpieczanych donglem na USB (iLok badz elicencer). 
...

Tez tak mysle. I jest mi to w sumie na rękę. Mniej klamoctwa do podlaczania, mniej klamocta do brania na koncerty.  CPU wciągają nosem wszytskie natywne wtyczki.  Powoli jak w kroczymy w erę procesorów hybrydowych, gdzie połączone zostaną GPU z CPU, być moze uda sie wyciągnąć jeszcze więcej mocy z prostych w budowie GPU, ale nieporównywalnie szybszych od najszybszych CPU w pewnych syutacjach. No ale to raczej pieśn przyszlosci.   

perfektsound

Post autor: perfektsound » czwartek 20 sty 2011, 17:54

Tylko mam nadzieję że utrzymają serwery z licencjami i kontami użytkowników, żeby nie było jak z Kjaerhusem :(

Pluginy mnie szczerze mówiąc walą, używam PoCo tylko do odpalania Virusa w wersji VST.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » czwartek 20 sty 2011, 20:55

http://forum.tcelectronic.com/viewtopic.php?id=8698/ - jakaś nadzieja dla tych, co mają PoCo jest...

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 21 sty 2011, 10:33

Generalnie w dzisiejszych czasach kazda platforma DSP jest piesnia przeszlosci. Przyszlosc nalezy do natywnych pluginow zabezpieczanych donglem na USB (iLok badz elicencer).
...

ja uwazam odwrotnie, UAD-2 jak narazie ma sie dobrze i caly czas jest rozwijany, osobiscie uzywam tylko wtyczek od UA i nigdy bym sie nie przesiadl na inne:)

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 21 sty 2011, 10:56

ja uwazam odwrotnie, UAD-2 jak narazie ma sie dobrze i caly czas jest rozwijany, osobiscie uzywam tylko wtyczek od UA i nigdy bym sie nie przesiadl na inne:)
...

Ale rownie dobrze mogłyby byc ich wersje natywne i byloby to samo, tyle że wygodniej (przenosisz tylko kluczyk, a nie cały klamocik z racka).  Interfejs hardware robi za niezły klucz poprostu i jak narazie to jest nie do pobicia w marketingowym sensie (moc obliczeniowa to poprostu całkiem niezby dodatek, ale nie głowny argument do zakupu). 

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 21 sty 2011, 11:10

...

...

Ale rownie dobrze mogłyby byc ich wersje natywne i byloby to samo, tyle że wygodniej (przenosisz tylko kluczyk, a nie cały klamocik z racka).  Interfejs hardware robi za niezły klucz poprostu i jak narazie to jest nie do pobicia w marketingowym sensie (moc obliczeniowa to poprostu całkiem niezby dodatek, ale nie głowny argument do zakupu). ...

Tak wszystko sie zgadza tylko pomysl co by bylo jakby wyszla wersja natywna UAD, zaraz by ktos skrakowal i wszystko wyciekloby do neta, a producent dostalby po dupie:)

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 21 sty 2011, 11:20

Tak wszystko sie zgadza tylko pomysl co by bylo jakby wyszla wersja natywna UAD, zaraz by ktos skrakowal i wszystko wyciekloby do neta, a producent dostalby po dupie:)
...

Dlatego nie sądze ze koncepcja natywnych wtyczek SSL jest wogole realna.  

ODPOWIEDZ