Karta USB z zasilaniem phantom

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
wata
Karta USB z zasilaniem phantom

Post autor: wata » sobota 11 gru 2010, 21:03

Witam wszystkich,

Po rozczarowaniu jakie przeżyłem gdy okazało się że moj fast track usb nie ma phantoma, pilnie poszukuję karty na usb z owym zasilaniem. Potrzebuje karty z preampem dla mxl'a 990, w niewysokiej cenie. Nagrywam wokal w sypialni więc nie szukam mega wypasu, czegoś co nagra wokal bez zbędnych "buraczków" i by latencja karty była względnie niska. Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.

Bolbou
Kontakt:

Re: Karta USB z zasilaniem phantom

Post autor: Bolbou » sobota 11 gru 2010, 21:48

...
Witam wszystkich,

Po rozczarowaniu jakie przeżyłem gdy okazało się że moj fast track usb nie ma phantoma, pilnie poszukuję karty na usb z owym zasilaniem. Potrzebuje karty z preampem dla mxl'a 990, w niewysokiej cenie. Nagrywam wokal w sypialni więc nie szukam mega wypasu, czegoś co nagra wokal bez zbędnych "buraczków" i by latencja karty była względnie niska. Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam....

hej

Fast Track ma phantom - ''phantom powered XLR mic input > use dynamic and studio-grade condenser microphones''

http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrack.html

pzdr

wata

Post autor: wata » sobota 11 gru 2010, 22:35

......Witam wszystkich, Po rozczarowaniu jakie przeżyłem gdy okazało się że moj fast track usb nie ma phantoma, pilnie poszukuję karty na usb z owym zasilaniem. Potrzebuje karty z preampem dla mxl'a 990, w niewysokiej cenie. Nagrywam wokal w sypialni więc nie szukam mega wypasu, czegoś co nagra wokal bez zbędnych "buraczków" i by latencja karty była względnie niska. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.... 

hej
Fast Track ma phantom - ''phantom powered XLR mic input > use dynamic and studio-grade condenser microphones''
http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrack.html
pzdr...

ten model z linku to druga wersja już z phantomem - ja mam ten starszy: http://www.amazon.com/M-Audio-US44010-Interface-GT-Player-Software/dp/B00061ZM2Y i on niestety phantoma nie ma...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
luuk

Post autor: luuk » niedziela 12 gru 2010, 13:21

po co kupować nową kartę? kup taniego preampa z phantomem

wata

Post autor: wata » niedziela 12 gru 2010, 19:12

...
albo mikser z fantomem
...

Ogólnie wychodzę z założenia im kabli mniej tym lepiej. Nic prócz preampa mi na dobrą sprawę mi nie potrzeba dlatego myślałem jedynie o jednym urządzeniu między mic'em a laptopem. Kartę mogę sprzedać za ok. 200 zł więc po dołożeniu paru groszy wybór jest spory. Czy ktoś może coś powiedzieć nt tego urządzenia ?:

Alesis-MultiMix-4-USB-Mixer-4-Channel-Mixing-Desk

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
grzygorz

Post autor: grzygorz » niedziela 12 gru 2010, 19:52

Ja z autopsji polecam Ci M-Audio FastTrack II - posiada phantom i PT Essensial w komplecie; jesli o mnie chodzi, to bardzo fajnie brzmi preamp jak na kartę w tej cenie. Kupisz za okolo 450 zł. Warto pamietac, ze mikrofony o większym poborze prądu (czyt. wysokie modele) nie będą działać poprawnie na kartach USB. Takie jak Twój - bez problemu.

wata

Post autor: wata » niedziela 12 gru 2010, 20:02

...

Ja z autopsji polecam Ci M-Audio FastTrack II - posiada phantom i PT Essensial w komplecie; jesli o mnie chodzi, to bardzo fajnie brzmi preamp jak na kartę w tej cenie. Kupisz za okolo 450 zł. Warto pamietac, ze mikrofony o większym poborze prądu (czyt. wysokie modele) nie będą działać poprawnie na kartach USB. Takie jak Twój - bez problemu....

Dzięki - wezmę na pewno tą opcję pod uwagę. Co do mojego fasttracka (starsza wersja) zniechęciłem się trochę buczeniem przy odsłuchu i kiepskiej jakości gniazdami jack (z ciekawości podłączyłem gitarę znajomego) ale to nie ma znaczenia.

ODPOWIEDZ