Czy w karcie EMU 1616m można używać jednocześnie wejścia SPDIF w module Microdock i wejścia na śledziu w komputerze? Czy można nagrać na jedną ścieżkę dwa instrumenty podłączone do tych wejść cyfrowych?
EMU 1616m - wejścia S/PDiF jednocześnie?
Re: EMU 1616m - wejścia S/PDiF jednocześnie?
Masz te kartę to sprawdź ale raczej nie - karta ma 6 analogowych inputów, dwa spdif i 8 adat(zamiennie z smux i spdif optycznym)
czyli spdif z karty i z panelu będzie tym samym - ciekawe tylko jak się zachowa jak dostanie sygnał i tu i tam
przy okazji - jeśli uzyjesz optyka jako spdif to coaxial zostaje wyłączony
...
Masz te kartę to sprawdź ale raczej nie - karta ma 6 analogowych inputów, dwa spdif i 8 adat(zamiennie z smux i spdif optycznym)
czyli spdif z karty i z panelu będzie tym samym - ciekawe tylko jak się zachowa jak dostanie sygnał i tu i tam...
Nie mam tej karty. Zastanawiam się nad jej kupnem, stąd moje pytanie. Czytałem instrukcję i nie jest tam jasno powiedziane, że tylko jedno wejście S/PDiF może być aktywne. A jak się je wybiera? Czy można przydzielić każdemu z tych wejść oddzielny Strip?
Mam kartę EMU 1820, ale ona ma tylko jedno wejście S/PDiF na karcie PCI. Mogę wybrać tylko Strip: PCI Card S/PDiF L/R. W instrukcji karty EMU1616 widzę dodatkowo Strip pod nazwą: Dock S/PDiF L/R. Czyli są dwa. Czy da się je wykorzystać jednocześnie?
w sterowniku masz jasno napisane że jak wybierzesz spdif na optyku to coaxial się wyłączy - w instrukcji nie ma nic na temat czy dwa będą działać niezależnie ale watpie że wogóle jest taka mozliwość - zapewne po podłączeniu docka i/o cyfrowe z karty staje sie nieaktywne - zreszta patrzac po sterowniku nie ma nawet mozliwości wybrania i/o z karty
...
w sterowniku masz jasno napisane że jak wybierzesz spdif na optyku to coaxial się wyłączy - w instrukcji nie ma nic na temat czy dwa będą działać niezależnie ale watpie że wogóle jest taka mozliwość - zapewne po podłączeniu docka i/o cyfrowe z karty staje sie nieaktywne - zreszta patrzac po sterowniku nie ma nawet mozliwości wybrania i/o z karty...
To zrozumiałe, że S/PDiF albo optyczny albo coaxial. W 1820 też tak jest. Ale i tak są one zarówno na karcie jak i na docku. Nie wiem, czy masz kartę, ale ja czytając instrukcję widzę dwie nazwy w różnych rozdziałach: PCI Card S/PDiF L/R i Dock S/PDiF L/R do wyboru. Sęk w tym, czy jest tak jak piszesz, że wybór S/PDiF z docka wyłącza te gniazda z karty i odwrotnie. Jeśli jesteś tego pewny, to potwierdź mi to zdecydowanie. Od tego uzależniam kupno tej karty.
Pozdrawiam
...
W EMU 1820m można wysłać dwa różne sygnały jednocześnie na obydwa optyczne wyjścia S/PDiF i działa to bez problemów. Ale ma ona niestety tylko jedno wejście.