Witam Wszystkich,
Może ktoś poda swe tajne sposoby na czyszczenie membran głosnikowych. Jako, ze moje udsłuchy pracują non stop bez maskownicy wszędobylski kurz z latwością wdziera się na głośniki. Wiadomo, kurzu nie da sie pozbyć i zawsze znajdzie on jakis sposob by dotrzeć tam gdzie nie powinien. Ciekawi mnie, jak radzicie sobie z tym problemem i jakie sposoby czyszczenia stosujecie do różnego rodzaju membran.
Pozdrawiam
Membrany głośnikowe a kurz
Re: Membrany głośnikowe a kurz
czy tylko ja mam z tym problem??
bardzo miękki pędzelek - taki z drogerii - albo daj PAŁER i kurz sam spadnie

mam 28 lat i zamiłowanie do syntezatorów i komputerów, narazie to zabawa ale mam nadzieję że to sie kiedyś zmieni
...bardzo miękki pędzelek...
pedzelek nie wystarcza. może są jakieś roztwory, ktore nie niszcząc membrany dokładnie ją oczyszczają ze wszelkich zanieczyszczeń.
pedzelek nie wystarcza. może są jakieś roztwory, ktore nie niszcząc membrany dokładnie ją oczyszczają ze wszelkich zanieczyszczeń.
Moze sprobuj spręzonym powietrzem. Opowiednie cosnienie i dokladnie przejechac w kazdym miejscu i powinno byc ok. Ja do wiekszosci czynnosci walki z takimi zanieczyzczeniami uzywam sprezonego powietrza. Mozna kupic w sklepach przy akcesoriach komputerowych.
...Moze sprobuj spręzonym powietrzem. Opowiednie cosnienie i **********************
chcialem powiedzieć, że spręzone powietrze nie pomaga. poza tym skrapla sie wydobywając sie z pojemnika pod cisnieniem i tym samym robi plamy na papierowych membranach. właśnie sobie elegancko poplamiłem głośniki
chcialem powiedzieć, że spręzone powietrze nie pomaga. poza tym skrapla sie wydobywając sie z pojemnika pod cisnieniem i tym samym robi plamy na papierowych membranach. właśnie sobie elegancko poplamiłem głośniki
kiedys miałam podobny problem , okurzam swoje monitory okurzaczem , koncowka z włosiem, idealny sposob .......
Pozdrawiam Ula :)