Witajcie,od wczoraj jestem posiadaczem rewelacyjnego interfejsu RME Multiface 2 z Cardbusem.Zamierzam się w niego powoli wgryzać.Kupiłem to z zamiarem wykorzystania tego urządzenia przy rejestracji wielosladowej koncertów live,Pytanie, kto z Was posiada już taką kartę??bardzo by mi zależało na wymianie uwag i ewentualnie doświadczeń w pracy z tą kartą.Pozdrawiam. Andrzej
RME Multiface 2 z Cardbusem
Hej,zawodowo zajmuję się dzwiękiem/ realizacja/ a poza tym ,ksiażki,płyty ,i ludzie!
Re: RME Multiface 2 z Cardbusem
...
...
Witajcie,od wczoraj jestem posiadaczem rewelacyjnego interfejsu RME Multiface 2 z Cardbusem.Zamierzam się w niego powoli "wgryzać".Kupiłem to z zamiarem wykorzystania tego urządzenia przy rejestracji wielosladowej koncertów live,Pytanie, kto z Was posiada już taką kartę??bardzo by mi zależało na wymianie uwag i ewentualnie doświadczeń w pracy z tą kartą. I jeszcze jedno, tym razem konkretne pytanie czy ta karta posiada opcję jednoczesnego zapisu na wszystkich ośmiu śladach,jest to o tyle istotne dla mnie, że jak już na wstępie niapisalem będe używał tej karty z konsoletą Studer 961 ktory będzie słuzył jako stół "przelotowy" zapraszam do dyskusji! Pozdrawiam. Andrzej.P.S program do rejestracji Samplitude classic
Hej,zawodowo zajmuję się dzwiękiem/ realizacja/ a poza tym ,ksiażki,płyty ,i ludzie!
obrazasz forumowiczow pytajac sie o rzeczy ktore sa wyjasnione na pierwszych lepszych ulotkach dotyczacych sprzetu
ta karta to zawodowy sprzet, w analogu ma 8 wejsc i 10 w cyfrze (2 spdif, 8 adat)
jestem przekonany ze zaraz zapytasz jak to wszystko podlaczyc...
;)
ta karta to zawodowy sprzet, w analogu ma 8 wejsc i 10 w cyfrze (2 spdif, 8 adat)
;)
...obrazasz forumowiczow pytajac sie o rzeczy ktore sa wyjasnione na pierwszych lepszych ulotkach dotyczacych sprzetu
;)...Ci którzy najczęściej się Tu obrażają wiedzą najmniej na temat elektroakustyki, szanowny kolego, empirycznie sprawdzone!Twoją odpowiedż uważam za nie merytoryczną,a jeśli chodzi o "podlączenie" to do tego służy stół "przelotowy"A jeśli nie weisz co to jest to zapraszam do luktury książek z dziedziny elektroakustyki,Prof.Miszczaka Podstawy Reżyseri Dzwięku, prof Urbańskiego "Elektroakustyka",polecam też ksiażkę Inz Geisslera Reżyseria Dzwięku,przyjemnej lektury!
;)...Ci którzy najczęściej się Tu obrażają wiedzą najmniej na temat elektroakustyki, szanowny kolego, empirycznie sprawdzone!Twoją odpowiedż uważam za nie merytoryczną,a jeśli chodzi o "podlączenie" to do tego służy stół "przelotowy"A jeśli nie weisz co to jest to zapraszam do luktury książek z dziedziny elektroakustyki,Prof.Miszczaka Podstawy Reżyseri Dzwięku, prof Urbańskiego "Elektroakustyka",polecam też ksiażkę Inz Geisslera Reżyseria Dzwięku,przyjemnej lektury!
Po co sie co denerwowac i unosic, jak Twoja karta bedzie sie sprawowac i czy bedziesz zadowolony z brzmienia to wyjdzie w praniu. Wiadomo ze sa lepsze brzmieniowo karty niz RME ale pieniadze ktore trzeba na nie wydac tez sa wieksze... tylko czy jest sens... ludzie ktorzy nazekaja na Rme to albo bufony z grubym portfelem i jeszcze wiekszym ego ktorzy musza miec w swoim studiu jak najlepsze klocki albo ludzie ktorzy poprostu musza miec pelne pro zwazywszy na klientow z jakimi wspolpracuja, tzw. wyzsza polka... no i oczywiscie ci z zlotym sluchem... haha!
Ja jestem z swojej Fireface800 bardzo zadowolony, uzywam jej od ponad roku, zero problemow! zycze tego tez Tobie! pozdrawiam
at2020/mpc1k/analogfactory/macpro/mixbus/uad2/ff800/hs80/1210mk5,StaxOfWax... i jazda! myspace.com/spekulacja/
Mam zestaw Multiface + ExpressCard. Sprawuje się bez zarzutu. Zmiana systemu operacyjnego (Tiger -> Leopard) ani żadne inne harce (w rodzaju używania wszystkich wejść w tym samym czasie itp.) nie spowodowały najmniejszych problemów
. Zyczę tego samego.