Alesis Multimix 16 vs MACKIE 1604 VLZ PRO

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Mefistofelez
Alesis Multimix 16 vs MACKIE 1604 VLZ PRO

Post autor: Mefistofelez » niedziela 21 lut 2010, 02:38

Witam. Chciałbym się poradzić w takiej otóż sprawie ... Mam zamiar zakupić mixer do domowego studyjka, i bardzo ciekawą opcją wydał mi się właśnie ów alesis multimix. Bardzo by mi ułatwił pracę z samplerem akai MPC, gdyż posiadł bym możliwość rejestracji bodajże 16 kanałów jednocześnie. Co wg mnie było by olbrzymim ułatwieniem, gdyż mógł bym dodatkowo obrabiać poszczególne kanały na poziomie komputera (tak mi się wydaje, rozbicie śladów itp itd...wiadomo o co chodzi). Wszystko było by w porządku gdyby nie moja fascynacja analogowymi rozwiązaniami ... Mianowicie w tym przedziale cenowym mógł bym zaopatrzyć się w mixer MACKIE 1604 VLZ PRO. Tyle że już miał bym problem z rejestracją, gdyż musiał bym zgrywać poszczególne ślady pokolei ... ze względu na mą karte muzyczną esi juli@. Tak więc mam dylemat, i chciał bym zaczerpnąć opinii na ten temat. Może ktoś z was zna lepsze rozwiązanie. Proszę o pomoc

Potrzebuję dźwięku by oddychać

Awatar użytkownika
Mefistofelez

Re: Alesis Multimix 16 vs MACKIE 1604 VLZ PRO

Post autor: Mefistofelez » niedziela 21 lut 2010, 04:23

a ... i taką ciekawostkę znalazłem na temat alesisa    Pasmo - 20Hz - 22kHz ±5dB

Potrzebuję dźwięku by oddychać

ODPOWIEDZ