Dziwaczne czcionki w CUBASE

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Laliszon
Dziwaczne czcionki w CUBASE

Post autor: Laliszon » niedziela 14 lut 2010, 01:02

Okazało się że po zainstalowaniu cubase w okienkach na tracakch w ktrórych opisuje się nagrany track np: "Bass" albo "Gitara" po wpisaniu normalną trzcionką napis zamienia się w jakąś inną mało czytelną czcionkę rodem z kowbojskich filmów. Czy ktoś wie jak zmienić tą czcionkę na normalną? kłopot tkwi chyba gdzieś w bibliotekch czcionek w programie bo nie doszukałem się jakiejś możliwości zmiany z pozycji programu.
Liczę to na podpowiedź kolegów bardziej znających się na zagadnieniach informatycznych. Dla utrudnienia dodam że akcja dzieje się w osx 10.05.8 na imacu.

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Re: Dziwaczne czcionki w CUBASE

Post autor: dr_After » niedziela 14 lut 2010, 01:33

...Okazało się że po zainstalowaniu cubase w okienkach na tracakch w ktrórych opisuje się nagrany track np: "Bass" albo "Gitara" po wpisaniu normalną trzcionką (...) Dla utrudnienia dodam że akcja dzieje się w osx 10.05.8 na imacu.

Wypadły mi oczy, jak to zobaczyłem...

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » niedziela 14 lut 2010, 01:55

...
...Okazało się że po zainstalowaniu cubase w okienkach na tracakch w ktrórych opisuje się nagrany track np: "Bass" albo "Gitara" po wpisaniu normalną trzcionką (...) Dla utrudnienia dodam że akcja dzieje się w osx 10.05.8 na imacu.

Wypadły mi oczy, jak to zobaczyłem...
...

No tak i słusznie bo byk karygodny i głupi jakiś bo dalej kilka razy jest poprawnie, siedzę chyba juź zbyt długo przy tym kompie i ledwie widz na oczy, dwa dni go stawiam.

Tak czy owak pytanie choć z błędem , pozostaje bez odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » niedziela 14 lut 2010, 02:39

Obudziła mnie jednak szpila od kolegi i poradziłem sobie z kłopotem.

Nie mam pojęcia dlaczego cubase pogubił fonty ze swojego katalogu, popatrzyłem do bibliotek programu i w teczce fonty były tylko jakieś wygibasy, z biblioteki systemu skopiowałem więc czcionkę arial i zainstalowalem w teczce [fonty] w cubase. Wszystkie opisy wróciły do normalności jest czytelnie.

Pojęcia nie mam dlaczego to się rozsypało przy instalacji.

ODPOWIEDZ