Witam!
Chcę zrobić "apgrejd" z PTLE 5.3.2 (Digi002) do 6.1
Wszystko na platformie PC (winXP).
I jednej rzczey nie wiem.
Mianowicie kiedyś zamierzam się dorobić kilku wtyczek "niedidżidizajnowskich" (NI: Battery i Pro52, ew pakiet WAVES). Czy do obsługi tegoż potrzebny jest iLok?
W ogóle jakoś nie pojmuję istoty tego iLok'a...
Pozdrawiam.
D_M
Do JackaH - PT6.1
Re: Do JackaH - PT6.1
ilok to patent w postaci kluczyka na usb do ktoregoladuja sie wszelkie autoryzacje (tzn te ktore dzialaja z ilokiem oczywiscie :) ) i zaden format zmiana hardware czy inne bzdety juz nie powoduja ze trzeba sie reautoryzowac
wiecej (chociaz nie sprawdzalem) - mozna z kluczykiem isc do innego kompa (do kolegi, do wlasnego laptopa) i tam uzywac tego samego programu
przydatne dla userow (bo nie ma reautoryzacji z byle powodu) i sprzedawcow (jest duza pewnosc ze 1 szt software dziala w danej chwili na 1 kompie)
wiecej (chociaz nie sprawdzalem) - mozna z kluczykiem isc do innego kompa (do kolegi, do wlasnego laptopa) i tam uzywac tego samego programu
przydatne dla userow (bo nie ma reautoryzacji z byle powodu) i sprzedawcow (jest duza pewnosc ze 1 szt software dziala w danej chwili na 1 kompie)
fan dobrego brzmienia ;)
...do ktorego laduja sie wszelkie autoryzacje (tzn te ktore dzialaja z ilokiem oczywiscie :) )
... więc właśnie: czy przyszłe instrumenty NI (pod RTAS) lub wtyczki Waves tego potrzebują?
Sam już zgłupiałem, byłem na stronce Digidesign, ale w tych objaśnieniach się nie połapałem...
Ech...
Pozdrawiam
D_M
... więc właśnie: czy przyszłe instrumenty NI (pod RTAS) lub wtyczki Waves tego potrzebują?
Sam już zgłupiałem, byłem na stronce Digidesign, ale w tych objaśnieniach się nie połapałem...
Ech...
Pozdrawiam
D_M
Ufff...
Temat nieaktualny.
Dokopałem się do spisu wtyczek pod PTLE. Wszystko tam jest zaznaczone... co i jak.
Pozdrawiam.
D_M
Temat nieaktualny.
Dokopałem się do spisu wtyczek pod PTLE. Wszystko tam jest zaznaczone... co i jak.
Pozdrawiam.
D_M
Przepraszam, ze tak pozno, ale wlasnie wszedlem na forum. Wlasciwie juz odpowiedz masz. iLok jest wygodny. Na Maku nadal jest sporo wtyczek, ktore wymagaja stacji dyskietek, jakie rozwiazania maja wersje pecetowe - to musisz sprawdzac indywidualnie dla kazdej z wtyczek.
Jacek
Jacek
...Przepraszam, ze tak pozno, ale wlasnie wszedlem na forum. Wlasciwie juz odpowiedz masz. iLok jest wygodny. Na Maku nadal jest sporo wtyczek, ktore wymagaja stacji dyskietek, jakie rozwiazania maja wersje pecetowe - to musisz sprawdzac indywidualnie dla kazdej z wtyczek.
Jacek ...
Nie ma za co
Pozdrawiam
D_M
Jacek ...
Nie ma za co

Pozdrawiam
D_M