Maya 44 mk2 - problem ze słuchawkami

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
matej_mlody
Maya 44 mk2 - problem ze słuchawkami

Post autor: matej_mlody » niedziela 22 lis 2009, 21:59

Witam. Jeśli podłączam słuchawki do wejścia słuch. w karcie dzwięk w nich trzeszczy. Próbowałem na kilku parach słuchawek, i dalej jest to samo... słuchać trzaski i złą jakość. Myśle, że jest coś zle ustawione w sterownikach, może miał już ktoś kiedyś ten problem? szukalem w interecie i było kilka osob, ktorzy o to pytali ale jak wiadomo nikt nie odpowiedzial. Licze na odpowiedzi

MarcDeQV

Re: Maya 44 mk2 - problem ze słuchawkami

Post autor: MarcDeQV » niedziela 22 lis 2009, 23:43

...
Witam. Jeśli podłączam słuchawki do wejścia słuch. w karcie dzwięk w nich trzeszczy. Próbowałem na kilku parach słuchawek, i dalej jest to samo... słuchać trzaski i złą jakość. Myśle, że jest coś zle ustawione w sterownikach, może miał już ktoś kiedyś ten problem? szukalem w interecie i było kilka osob, ktorzy o to pytali ale jak wiadomo nikt nie odpowiedzial. Licze na odpowiedzi...

Ja mam Maya mkII i nigdy nie miałem czegoś takiego. Wgrywałeś od nowa sterowniki ? albo aktualizowałeś je ?

Problemy z dzwiękiem w Maya występowały często kiedy komputer nie dawał rady, RAM i procek. Pamiętam że na starym kompie miałem czasem trzaski podczas słuchania mp3, kiedy włączyłem dodatkowo jakiś inny program i komputer "trawił".

Pozdrawiać

Marcin

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 23 lis 2009, 13:43

Niestety, jest to typowy objaw fizycznego uszkodzenia wyjścia analogowego karty. Produkty tej firmy są generalnie słabej jakości, a ten model jest w ogóle jakiś felerny - mam cały karton tych kart, które padły z takimi samymi objawami. Kilka razy ostrzegałem na tym forum, żeby nie kupować tego badziewia.

matej_mlody

Post autor: matej_mlody » poniedziałek 23 lis 2009, 16:00

Komputer jest dość mocny jak na tą karte. Athlon 64 x2 dual core 5000+ .2 gb ramu, 450 wat zasilacz. Gdzieś wyczytałem, że może być to konflikt sterowników i ,że tylko format dysku pomoże. No ale może jest inny sposób dlatego pytam, bo jednak format i wszystko to troche problemu. Sprzedawca twierdzi, że wejście u niego działało normalnie. Zauważylem jednak, że tak karta jest kiepska i nie jestem z niej zadowolony, jedynie zacheciła mnie niska cena za jaką kupiłem 150 zł.

ODPOWIEDZ