...Głównym problemem jest restartowanie się interfejsu. Po krótkim czasie użytkowania zaczyna się wyłączać i włączać.
Spotkałem się kiedyś z takim samym zjawiskiem. Z tym, że u mnie występowało to po dłuższej pracy interface`u na Pececie. Też się wyłączał bez przyczyny. Też wersja z US. Oczywiście, podobnie jak ty nie stosowałem żadnego konwertera napięcia. Aż pewnego pieknego dnia spalił się zasilacz. Nie jest pradwą w przypadku tego interface`u, że można go bezpiecznie używać w podanym zakresie napięcia. Możesz o tym sporo poczytać na forum Presonusa.
- Sprzęt jest ze stanów - nie stosuję żadnego zmieniacza napięcia- podłączyłem po prostu kabelek z końcówką polską. Na odwrocie jest napisane 80 do 240V. Czy kupować jakiś kondensator?
Bezwzględnie. Musisz zastosować konwerter napięcia, w przeciwnym wypadku spalisz zasilacz, a jak prąd pójdzie dalej, to może wypalisz przy okazji i płytę główną. Taki konwerter to wydatek rzędu 40 - 50 zł. http://multisort.pl/product/6629.html
To żaden koszt, a masz pewność, że prąd będzie bezpieczny. Dowiesz się więcej na forum Presonusa.