...możesz szukać wśród wtyczek długo i namiętnie i gwarantuje Ci ze nie znajdziesz , testowałem chyba wszystkie dostępne wtyczkowe kompresory pasmowe włączenie z nowym Izotopem, który napchany fajerwerkami jest według mnie bardzo średniej klasy wtyczką , pewnie można coś wykręcić , ale trzeba bardzo uważać bo zepsuć jest łatwiej nic coś poprawić.... i jak to się mówi SORRY WINETU , wśród wtyczek zawsze jest coś co sprawiało iż TC wygrywał.
TC POWERCORE MD3 , to chyba jedyna alternatywa , oczywiście to jest moja opinia . MD3 zastępuje Finalizer w 100 % a nawet daje sporo więcej , ale i kosztuje nie tanio w sumie biorąc pod uwagę Kartę TC powercore , wychodzi drożnej . ...
Popieram, MD3 jest o niebo lepszy od 96k, lecz do niego potrzebna jest karta DSP która też kosztuje. Ozone 4 podałem tak przykładowo. Jeśli chcesz poprawić swoje miksy, bądź zrobić lepszy mastering jak robią to zabawki typu Express, czy 96k.., to kup sobie pakiet wtyczek Sonnox. Będziesz bardziej zadowolony z tych wtyk, niżeli z finalizera. Jeśli masz kasę i chcesz mieć typowy masteringowy produkt, to nic lepszego jak TC PC i MD3 nie znajdziesz - z natywnych Sonnox i do tego masz cały arsenał zawodowych wtyczek do miksów i taniej jak Express.