Natywny CL1B

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Natywny CL1B

Post autor: JoachimK » czwartek 01 paź 2009, 15:23

Softube CL1B - tym razem nie tylko na PowerCore

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
PrzemekM

Re: Natywny CL1B

Post autor: PrzemekM » czwartek 08 paź 2009, 06:35

Dziwne, że nikt tutaj nie powiedział ani słowa na temat tego kompresora. Panowie, zapraszam do testów - IMO jest to bez wątpienia jeden z najlepszych kompresorów wtyczkowych. Niestety nie mam sprzętowego oryginału w celu porównania, ale to co słyszę jest naprawdę super (w porównaniu z innymi wtyczrami, których używam tj. Waves Sudio Bundle, Abbey Road, VSL Suite itp.)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 08 paź 2009, 09:41

a porównywał ktoś z tym z powercore'a?

david.drum

Post autor: david.drum » czwartek 08 paź 2009, 21:14

moj tube-tech na poco juz wisi na ebay'u ;] generalnie chyba wogole rezygnuje z tej platformy zanim jeszcze te wtyczki sa cos warte, boje sie ze teraz coraz latwiej bedzie mozna dostac inne narzedzia ktore beda w jakims stopniu w stanie zastapic np taki vss3 i to za o niebo mniejsze pieniadze.. na PowerCore... 

[addsig]
www.daviddrum.com
www.myspace.com/djdaviddrum

Awatar użytkownika
Jull

Post autor: Jull » piątek 09 paź 2009, 13:27

dokładnie tak zrób,
ja ze swoim właśnie uciekam bo jescze jest ostatnia szansa na wyrwanie kasy. A na pokładzie mam VSS MD3 Virusa Oxfordy itd.
Są wtyki natywne za mniejszą kasę i uważam dużo lepsze.(Brainworx. Flux, SoundToys itd.)

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » piątek 09 paź 2009, 18:51

...
moj tube-tech na poco juz wisi na ebay'u ;] generalnie chyba wogole rezygnuje z tej platformy zanim jeszcze te wtyczki sa cos warte, boje sie ze teraz coraz latwiej bedzie mozna dostac inne narzedzia ktore beda w jakims stopniu w stanie zastapic np taki vss3 i to za o niebo mniejsze pieniadze.. na PowerCore... 
...

Niestety procesory komputerow coraz szybsze i takie karty zaczynaja sie nie wyrabiac. Np takie Nuende ver3 juz dzieli zasoby z procesorem komputera... Czy np plugin fatso ktory prawie zatyka karte UAD Solo..Mysle ze coraz bardziej nie oplaca sie kupowac takich kart DSP..I bardziej oplaca sie inwestowac w natywne pluginy.

I ostatniej chwili Lexicon PCm Native Reverbs.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=a9rJzngpjDY&feature%20=channel&fmt=18

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 10 paź 2009, 23:25

...Dziwne, że nikt tutaj nie powiedział ani słowa na temat tego kompresora.

Taku tu już bywa, nie pierwszy raz zresztą. Chociaż na temat CL1B chyba na forum było kiedyś pare zdań.

Panowie, zapraszam do testów - IMO jest to bez wątpienia jeden z najlepszych kompresorów wtyczkowych.

Mam na Powercore, jedno z ważniejszych moich narzędzi.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

david.drum

Post autor: david.drum » sobota 10 paź 2009, 23:49

ja czuje sie troche nabity w butelke  przez TC jesli chodzi o ten kompresor, wyglada na to ze od poczatku umowa miedzy tc a softube przewidywala wylacznosc tylko na pewien czas przez ktory tc zdzieralo 900 dolcow za tube techa, a teraz za chwile na zlamanym iloku bedzie go mial kazdy za free a tym samym jego wartosc sie w pewnym sensie zdezawuuje..

www.daviddrum.com
www.myspace.com/djdaviddrum

Awatar użytkownika
PrzemekM

Post autor: PrzemekM » niedziela 11 paź 2009, 09:40

Z tego co słyszałem od znajomych najnowsze ilokowe pluginy (takie jak CLA, Masserati, Krammerl, JJP) nie zostały skrakowane - nie wiem, czy to kwestia czasu, czy też być może opracowano jakieś skuteczniejsze zabezpieczenia. w każdym razie z tego co mi wiadomo iLok na Maca jak dotąd jest bezpieczny. 

W każdym razie DSP powoli odchodzi do lamusa - sam nie wszedłem w żadne tego typu rozwiązania, choć kusiło mnie strasznie (jednym z powodów był właśnie CL1B na Powercore). Od początku stawiam na pluginy natywne i każdy nowy ruch w tym obszarze wywołuje szeroki uśmiech na twarzy (i często wiąże się z odchudzeniem portfela:-). W każdym razie plugin Softube'a już na stałe zagościł w moim systemie.

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » niedziela 11 paź 2009, 10:21

Mysle ze koledzy maja racje.

Koniec kart dsp nadchodzi wolnymi krokami chociaz na dzien dzisiejszy

Uda 2 prowadzi zdecydowanie szczegolnie pod wzgledem wyboru wtyczek.

Wiele jest jeszcze nie dostepnych jako natywne.Universa Audio napewno nie

spocznie na laurach i bedzie nam dostarczał nowe ciekawe pluginy.

Co do TC electronic to zdecydowanie staneli w miejscu i nic sie nie dzieje w temacie platformy Powercore. A moze nas czyms zaskoczą jeszcze w tym roku?Zobaczymy.

ODPOWIEDZ