Yamaha Motif 6 - problem z zasilaczem?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
miliondb
Yamaha Motif 6 - problem z zasilaczem?

Post autor: miliondb » piątek 28 sie 2009, 07:57

Witam Serdecznie.

Kochani maiałem niefortunny wypadek kiedy włączałem klawisz,w tylnej czesci w miejscu wtyczki kabla zasilającego powstało spięcie.Standardowo wymieniłem bezpiecznik na ten sam 2A/250V ale po kolejnej próbie włączenia dzieje się to samo- powstaje spięcie...Ciekawostką jest to ze kilka miesięcy temu przydarzył ii się ten sam problem ale po kilku minutach właczyłem go ponownie i wszystko było cacy....pomocy please
digital heart - vinyl soul.

Awatar użytkownika
miliondb

Re: Yamaha Motif 6 - problem z zasilaczem?

Post autor: miliondb » piątek 28 sie 2009, 07:58

Za wszelkie wskazówki z góry piękne dziękuje.

Pozdrawiam.
digital heart - vinyl soul.

Awatar użytkownika
fantom

Post autor: fantom » sobota 29 sie 2009, 12:53

...
Witam Serdecznie.

Kochani miałem niefortunny wypadek kiedy włączałem klawisz, w tylnej czesci w miejscu wtyczki kabla zasilającego powstało spięcie.Standardowo wymieniłem bezpiecznik na ten sam 2A/250V ale po kolejnej próbie włączenia dzieje się to samo- powstaje spięcie...Ciekawostką jest to ze kilka miesięcy temu przydarzył ii się ten sam problem ale po kilku minutach właczyłem go ponownie i wszystko było cacy....pomocy please...

Stawiam, że prawdopodobnie póściły Ci nóżki od tego gniazda na płytce od wyciągania "siłowego" i nie stykają przez co powstaje iskrzenie. Wiec lutownica i po sprawie.

Roland Fantom G7,Yamaha Motif XS7,E-mu E5000 ultra i Xboard 49 Proteus X,Yamaha YS-200,SOUNDCRAFT COMPACT 4,EWQL Goliath,Komplete 8,Nexus,Sylenth1,Spectrasonics.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 29 sie 2009, 14:43

...Stawiam, że prawdopodobnie póściły Ci nóżki od tego gniazda na płytce od wyciągania "siłowego" i nie stykają przez co powstaje iskrzenie. Wiec lutownica i po sprawie...

Też jestem tego zdania. Tyle, że rozbebeszyć, a potem poprawnie złożyć Motifa nie jest sprawą prostą. Przyda się tu też i zawodowa lutownica (o umiejętnościach już nie wspomnę) - znacznie mocno lepsza niż gorsza.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ