AKG K141 - czy spasuje wtyk mini XLR?
- Tasiorowski
Witam kolegów. Posiadam słuchaweczki AKG K141 i właśnie szlag mi trafił kabelek od nich. Jako że w tych modelach kabelek jest wymienny, postanowiłem go dosztukować. Znalazłem jedną aukcję na allegro, bez namysłu zalicytowałem, bo wtyka tego kabla wydawał mi się "niestandardowa". Pomyślałem, że to fajnie że można wymienić kabel, ale pewnie AKG się zabezpieczyło tak, żeby to mógł być tylko ich kabel i zalicytowałem .... 65 zł za 5 metrowy kabel do słuchawek. SKANDAL !! Ale.... Po przeszukaniu netu, na jakimś tam forum znalazłem takie pojęcie, jak MINI XLR - Sprawdziłem zdjęcia i wydał mi się łudząco podobny do tego, jaki jest w owym kabelku AKG. Moje pytanie - Czy mini XLR pasuje do gniazda w tych słuchawkach, czy jest jakaś różnica rozmiarowa, uniemożliwiająca zrobienie sobie takiego kabla samemu. Wtyka kosztuje 13 zł + drugie tyle 3 metry porządnego, cienkiego kabla stereo. Za 30 zł mam kabel do słuchawek na lata, a tutaj już słowo się rzekło - poszło 75 zł z przesyłką za plastikowy badziew. Jeśli ktoś już miał z tym problem, to pisać,. Pozdrawiam

Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
Re: AKG K141 - czy spasuje wtyk mini XLR?
...Moje pytanie - Czy mini XLR pasuje do gniazda w tych słuchawkach, czy jest jakaś różnica rozmiarowa, uniemożliwiająca zrobienie sobie takiego kabla samemu....
Z instrukcji: K141 MK II Service Manual wynika, że to właśnie standard miniXLR.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS