Przedwzmacniacz?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
wishmaster9
Przedwzmacniacz?

Post autor: wishmaster9 » sobota 13 cze 2009, 10:12

Bede teraz potrzebowal do mojego domowego zacisza cos naprawde prostego. Kompresor i EQ zbyteczne. W tej chwili waham sie pomiedzy SMPro Audio TC01 i Presonus TubePre. Australijczyk przez uklad kompresji jest wiekszy, poza tym ma ladniejsze okienko a jego gleboka czerwien pasuje mi do firanek. To tyle co w sprawach interesujacych mnie wysnulem z odczytu specyfikacji obydwu urzadzen.
Zapytam o wrazenia z Waszych prywatnych doswiadczen. Moze cos innego zaproponujecie? Tez na lampie (nie koniecznie czerwone i z okienkiem)

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Re: Przedwzmacniacz?

Post autor: mlodyGrzesiek » niedziela 14 cze 2009, 00:42

tc 01 jeden mam i nie powiem zeby jakos powalal na kolana...
pracuje z rode nt-1a.

szalu nie robi, jakos tam gada, ale bez rewelacji, a kompresor mocno przydatny nie jest, jakos tam dziala, ale ciagle mam wrazenie ze czasem zupelnie po swojemu..

jesli teraz podejmowalbym decyzje to poszedlbym chyba w ciemno w presonusa..

koniecznie postaraj sie posluchac przed zakupem.

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Re: Przedwzmacniacz?

Post autor: mlodyGrzesiek » niedziela 14 cze 2009, 00:44

i zeby nie bylo ze zupelnie go zjechalem:

pracowac sie da, spokojnie mozna nagrac wokale przyzwoitej jakosci czy instrument i w sumie jak za ta cene to w porzadku, ale sprawdzilbym tez presonusa w bezposredniej konkurencji.

ODPOWIEDZ