Monitory Equator

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek
Monitory Equator

Post autor: mlodyGrzesiek » niedziela 03 maja 2009, 11:52

witam

czy ktos z Was slyszal juz na wlasne uszy systemy odsluchowe Equator?
jakie wrazenia? jakie efekty dostosowania charakterystyki do pomieszczenia?

wlasnie lece do kiosku po eis aby przeczytac test, ale wiadomo, trzeba bedzie go skonfrontowac z opiniami uzytkownikow

monitory wydaja sie bardzo ciekawe, tak wiec lece do kiosku i oczekuje opini wlascicieli takich monitorow..

pozdrawiam!
Grzesiek

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Monitory Equator

Post autor: Soundscape » niedziela 03 maja 2009, 20:51

Słyszałem opinie (ale tylko słyszałem) według których monitory te nie grają podobnie do swojej ceny. Aczkolwiek tylko słyszałem te opinie więc mam również zamiar posłuchać jak to jest naprawdę. Testy testami - ja wolę się upewnić.

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » niedziela 03 maja 2009, 21:53

wlasnie dlatego zakladam temat

nietety dopiero jak zobaczylem te wszystkie zamkniete sklepy to przypomnialem sobie ze dzis mamy 3 maj wiec nie przeczytam dzisiaj testu..

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » niedziela 03 maja 2009, 21:56

nietety dopiero jak zobaczylem te wszystkie zamkniete sklepy to przypomnialem sobie ze dzis mamy 3 maj wiec nie przeczytam dzisiaj testu.. ...

Że też ludzie nawet w święta kombinują Zamiast trochę odpocząć...Ehh

Sorki za off, ale musiałem.

Pozdrawiam!

exittt7

Post autor: exittt7 » poniedziałek 04 maja 2009, 03:55

Słyszałem Equatory już w zeszłym roku. Znajomy z Austrii kupił parę Q10 do studia masteringowego. Teraz będzie je zmieniał na Q15 a Q10 pójdą do reżyserki surround w konfiguracji 7xQ10 + sub Q18.

Co do brzmienia to brzmią niesamowicie neutralnie i przezroczyście. Miałem wrażenia jakby w torze w ogóle nie było odsłuchów. Całkiem niezła dynamika w całym paśmie jak na tak nieduże zestawy. Przy tym taka precyzja że aż strach słuchać miksów przygotowanych na "zwykłych" monitorach;)

Jak chodzi o dostosowywanie do pomieszczenia to nie bawiłem się tym za dużo. Mnóstwo funkcji i możliwości, nie miałem czasu klikać, trochę się zasłuchałem;) Pewnie więcej zabawy będzie przy konfigurowaniu systemu surroundowego - na pewno pojadę posłuchać bo monitory bardzo ciekawe. Sam się przymierzam na razie do Q8. Jestem przekonany ze za tą cenę oferują bardzo dużo.

MI

ODPOWIEDZ