Liquid Mix - dropy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
lukasbravo
Liquid Mix - dropy

Post autor: lukasbravo » piątek 17 kwie 2009, 07:30

Witam chciałbym sie dowiedzieć od użytkowników Liquid mixa czegoś takiego czy zdarzaja wam sie delikatne dropy lub peaki takie naprawde prawie niesłyszalne ?

umnie coś sie takiego dzieje i nie wiem co jest przyczyna podczas exportowania kawałka do wava czasem w nie określonych momentach pojawiają sie takie bardzo krótkie dropy to jest od około 0.5 ms moze do 5ms max takie "pyknięcia"

używam m-audio fireware 1814 liquid mix jest w pięty w interface

czy to może powodować te problemy?

czy lepiej zaopatrzyć kompa w odzielne jeszcze jedno wejśćie fire wire?

intel quad ,
plyta asusa p5ka
liquid mix zaśilany z zasilacza
ableton live 7

to sprawia wrażenie jak by zasinał sie komp tylko ze żąden kawałek nie przkracza wykożystania 80 % procka

proszę o pomoc , i dzięki!

aktywny producent muzyczny / dj / remixer

demontazownia

Re: Liquid Mix - dropy

Post autor: demontazownia » piątek 17 kwie 2009, 23:50

Czy te dropy polegają na chwilowym ścięciu linii przepuszczonej przez Liquid mix'a? Czy zdarza się to tylko podczas exportowania sumy czy pojedynczych tracków?
Używam Liquid mixa i wszystko działa bez zarzutu. Urządzenie wpinam bezpośrednio pod mac'a, nie zasilam dodatkowo i jak do tej pory u mnie wszystko gra.

Awatar użytkownika
lukasbravo

Re: Liquid Mix - dropy

Post autor: lukasbravo » sobota 18 kwie 2009, 11:59

...Czy te dropy polegają na chwilowym ścięciu linii przepuszczonej przez Liquid mix'a? Czy zdarza się to tylko podczas exportowania sumy czy pojedynczych tracków?
Używam Liquid mixa i wszystko działa bez zarzutu. Urządzenie wpinam bezpośrednio pod mac'a, nie zasilam dodatkowo i jak do tej pory u mnie wszystko gra.
...
dzieje sie tak tylko pod czas eksportowania sumy no i jak mam juz włączonych około 20 instancji liquid mixa na razie wymienię port rozszerzeń fire wire na oddzielny i zobaczymy strasznie to wkurza bo opaźnia wszytko singiel gotowy a tu kilka dropuw i trzeba poprawiać dzięki za zainteresowanie pozdrawiam
aktywny producent muzyczny / dj / remixer

ODPOWIEDZ