Instrument VSTi z pełną paletą brzmień?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Mamoń
Kontakt:
Instrument VSTi z pełną paletą brzmień?

Post autor: Mamoń » środa 25 mar 2009, 19:48

Mam Haliona One i Haliona Playera, chciałbym dokupić jeszcze jeden Vst z możliwie jak największą ilością brzmień a przynajmniej ze wszystkimi kategoriami instrumentów. Co polecacie? Dodam, że worka bez dna nie mam
http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

Awatar użytkownika
Mikael4

Re: Instrument VSTi z pełną paletą brzmień?

Post autor: Mikael4 » środa 25 mar 2009, 20:13

Mozesz zastanowic sie nad:

Native instruments Kontakt 3 lub Kontakt 2 - maja bardzo przyzwoite biblioteki brzmien

Steinberg Hypersonic 2 - lekki, nie zre procesora ani pamieci jak inne tego typu. Jest tez tani jak na tak bogate instrumentarium. Instrumenty nie sa jednak perfekcyjne. Wiekszosc, jak dla mnie brzmi dosc plasko. Sam HS2 jest bardzo elastyczny i mozna z powodzeniem wykombinowac z niego cos fajnego

IK Multimedia Sampletank - Mozna go porownac do Hypersonica. Niektore barwy sa lepsze, niektore gorsze. Z powodzeniem mozna znalezc cos dla siebie.

EW Quantum Leap Goliath / Colossus - Potezna i zajmujaca ogromna przestrzen na dysku, biblioteka brzmien. Sample najwyzszej jakosci, co za tym idzie, zre pamiec jak cholera ;)

Awatar użytkownika
Koval

Post autor: Koval » czwartek 26 mar 2009, 07:47

EASTWEST COLOSSUS VST

baaaardzo dobre brzmienia , pełna paleta
rewelacyjny steinway i rhodes, ale cała reszta też świetna !!
zdecydowanie polecam !!!

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 26 mar 2009, 08:26

Kontakt 3 ma na pewno bardzo atrakcyjną, wszechstronną bibliotekę. Colossus jest jednak dla mnie troszkę słabszy. Zgadzam się całkowicie z oceną Hypersonica - niezły i lekki, ale to jeszcze nie to - pachnie jednak syntetykiem. Zwróć poza tym uwagę na Philharmonik Miroslav IK Multimedia, ale na pełną wersję. Są tam głównie instrumenty symfoniczne, naprawdę nieźle brzmiące. Cieplejsze od brzmień Kontakta.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Mamoń
Kontakt:

Post autor: Mamoń » czwartek 26 mar 2009, 09:27

...Kontakt 3 ma na pewno bardzo atrakcyjną, wszechstronną bibliotekę. Colossus jest jednak dla mnie troszkę słabszy. Zgadzam się całkowicie z oceną Hypersonica - niezły i lekki, ale to jeszcze nie to - pachnie jednak syntetykiem. Zwróć poza tym uwagę na Philharmonik Miroslav IK Multimedia, ale na pełną wersję. Są tam głównie instrumenty symfoniczne, naprawdę nieźle brzmiące. Cieplejsze od brzmień Kontakta....
Czy u polskiego dystrybutora dostanę w.w. Vst-ki? Bo jak wpisałem w google to pojawiają się tylko zagraniczne strony...
http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 26 mar 2009, 09:31

Czy u polskiego dystrybutora dostanę w.w. Vst-ki? Bo jak wpisałem w google to pojawiają się tylko zagraniczne strony......

Tutaj powinieneś znaleźć wszystko. Jak nie, to zadzwoń i się spytaj. Nie powinno być problemów.

kemot

Post autor: kemot » czwartek 26 mar 2009, 10:25

A ja niedawno polubiłem się z poczciwymi Soundfontami. Masa śmiecia jest, to fakt, ale jest parę całkiem ciekawych i nawet darmowych tylko trzeba się przedrzeć przez wieelką górę wszelkich niedoróbek a niedociągnięć

Goddard

Post autor: Goddard » czwartek 26 mar 2009, 11:14

...Mam Haliona One i Haliona Playera, chciałbym dokupić jeszcze jeden Vst z możliwie jak największą ilością brzmień a przynajmniej ze wszystkimi kategoriami instrumentów. Co polecacie? Dodam, że worka bez dna nie mam ...

Oprócz zacnych Hypersonika 2 i Goliatha (które się notabene świetnie uzupełniają) jest jeszcze jeden trochę niedoceniany soft. Mało się tu o nim mówi, a szkoda:
Bandstand

Jego niebagatelną zaletą jest cena - 400 zł.

I jeszcze jedna sprawa. Zawsze zwracam uwagę, czy producent udostępnia dema softu w midi. Jeśli tak - znaczy nie ma nic do ukrycia :) No i w Colossusie/Goliacie są tylko mp3, za to w Hypersoniku i Bandstandzie midy/projekty są. Zresztą pytałem niedawno autorem kilku demek do Colosa, czy używał wielu zewnętrznych efektów i się okazuje, że jednak tak. Ot, taki drobiazg, a daje do myślenia.

NP: "Love Theme from Chinatown (End Titles" by J. Goldsmith. Geniaaalny numer.

pyza

Post autor: pyza » czwartek 26 mar 2009, 13:19

Zdecydowanie kontakt. Napewno jest to otwarta aplikacja - sampler-
gdzie zawsze możesz skożystać z dodatkowych płatnych lub darmowych brzmień.Hypersonic 2 świetny i bezkonkurencyjny instrument w swojej klasie tylko że aplikacja zamknięta.Doskonale się sprawdził do disco house i electro.
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Pietro

Post autor: Pietro » czwartek 26 mar 2009, 14:17

Colossus jest już niedostępny, ale zastąpił go Goliath. (to jest cała biblioteka Colossusa + masa nowych brzmień, całość oparta na silniku PLAY). Wydaje mi się, że to dobry wybór, jeśli poszukujesz po prostu dużej ilości fajnych barw.

Kontakt3 jest świetnym samplerem i jest to też bardzo dobra perspektywa. Powstaje sporo bibliotek w formacie Kontakt, czy to darmowych czy płatnych (najczęściej dość tanich). Biblioteka jest taka sobie bym powiedział (chociaż są i perełki), raczej dla niej bym go nie kupował.

- Piotr

ODPOWIEDZ