Mój pierwszy utwór bez użycia PC'ta. Co o nim myślicie, co poprawić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL
Mój pierwszy utwór bez użycia PC'ta. Co o nim myślicie, co poprawić?

Post autor: AkselPL » poniedziałek 09 mar 2009, 18:29

Witam
Mam nadzieje że to odpowiedni dział.
Niedawno stworzyłem swój pierwszy normalny utwór bez używania komputera co było dla mnie nie lada wyzwaniem posiadając korga m3 od niecałych 5 miesięcy. 7 lat spędziłem na komputerach czas przekazać pałeczkę godnemu następcy :)
Co o nim myślicie, co jest fajne, a co poprawić?
Przypominam również posiadaczom Korga M3 że wyszedł nowy soft 3 dni temu;)
Link do utworu:
http://akselpl.wrzuta.pl/audio/tqkEmQHuRf/
Pozdrawiam:)
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
student

Re: Mój pierwszy utwór bez użycia PC'ta. Co o nim myślicie, co poprawić?

Post autor: student » poniedziałek 09 mar 2009, 18:39

...Witam
Niedawno stworzyłem swój pierwszy normalny utwór bez używania komputera co było dla mnie nie lada wyzwaniem posiadając korga m3 od niecałych 5 miesięcy. 7 lat spędziłem na komputerach czas przekazać pałeczkę godnemu następcy :)
Link do utworu:
Pozdrawiam:)...
Wyślij go do działu Przyślij nam swoje demo, tam Ci powiedzą.....
Bo to chyba jakiś żart albo prowokacja.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 09 mar 2009, 18:47

......Witam
Link do utworu:
Bo to chyba jakiś żart albo prowokacja. ...
O co Ci chodzi
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

arturs

Post autor: arturs » poniedziałek 09 mar 2009, 18:49

......Witam
Link do utworu:
Bo to chyba jakiś żart albo prowokacja. ...
chyba się chłopie zakochałeś. gdyby to było demo korga m3 - to kupiłbym Casio ;). Wybacz szczerość.

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » poniedziałek 09 mar 2009, 19:18

AkselPL
chcesz być profesjonalistą ? - to na przyszłość na żadnym forum nie umieszczaj takich tematów !

http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » poniedziałek 09 mar 2009, 19:18

nie, no chłopaki, nie przesadzajcie, może i trochę "muli" ale nie ma takiej tragedii. Ja bym tego nie wymyślił i nie zagrał
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 09 mar 2009, 19:33

... AkselPL
chcesz być profesjonalistą ? - to na przyszłość na żadnym forum nie umieszczaj takich tematów !

...
Ok, zapamiętam. Tak nawiasem poza myspace czy youtube gdzie mogę sie pokazać z utworami?

Awatar użytkownika
bean

Post autor: bean » poniedziałek 09 mar 2009, 19:51

streemo.pl
muzzo.pl
fabrykazespolow.pl
mp3.wp.pl
musiccv.com
nowebrzmienie.pl
[addsig]
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » poniedziałek 09 mar 2009, 20:14

Świetny jest ten efekt dławienia się polifonii , muszę przyznać że odważny z Ciebie gość, skoro umieszczasz tutaj takie perełki.

Myślę że musisz się jeszcze wiele nauczyć, a już napewno powinieneś zacząć od słuchania muzyki - słuchania analitycznego, wsłuchuj sie w użyte barwy, plany, przestrzenie, kompozycje i wszystko to co przykuwa twoją uwagę. To czego warto słuchać powineneś wiedzieć sam najlepiej, bo przecież każdy lubi co innego. Mam wrażenie że fakt, iż utwór jaki tu podesłałeś powstał z uzyciem tylko workstation przepełnia Cię niezrozumiałą dla mnie dumą... A co niby jest złego w wykorzystywaniu komputera do komponowania muzyki?? Nie chcę krytykować, bo też kiedyś od czegoś zaczynałem, a moje kompozycje odgrzebane dzisiaj wywołują u mnie uśmiech politowania, ale musisz zdać sobie sprawę z tego że to forum pełne jest świetnych producentów, kompozytorów i realizatorów którzy raczej nie napiszą o tej kompozycji nic dobrego, a raczej nieźle się usmieją. Nie znaczy to oczywiście że masz przesztać zajmować się muzyką, tego raczej nikt nie moze ci zabronić, ale na przysżłość radzę takie kompozycje najpierw porównać z czymś komercyjnym i zapytać siebie czy to wszystko na co mnie stać. Aha, a jeśli twoim zamiarem było udowodnienie komuś/sobie/nam że M3 to sprzęt ktory z powodzeniem zastąpi PCta z DAWem to tym utworem tylko "ośmieszyłeś" ten zacny klawisz :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym muzykowaniu.

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » poniedziałek 09 mar 2009, 20:25

Witam.
Wykorzystałeś instrument i jego możliwości ,muzycznie jesteś nie dojrzły zwykły schemat ogniskowy C-dur, a-mol ,F-dur, G-dur ,mało wyobraźni muzycznej, linja melodyczna nie dopracowana nie równa bez quantize banalna ,napewno nie jesteś wyuczonym klawiszowcem bo to słychac.Ale jak jesteś młody i masz naście lat bo takie mam wrażenie to jest ok.
Dużo pracuj i dużo słuchaj
Nie gniewaj się tym co napisałem,bo krytyka pobudza do rozwoju

Pozdrawiam i powodzenia
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

Zablokowany