DBX 266 xl + E-MU 0404
- AllShotgun
1. Witam chce kupic kompresor DBX 266 XL. Mam karte E-Mu 0404 i mam zamiar użyc go do wyrównywania już zmiksowanego materiału Out do in karty, jak i przy nagraniach wokalu, czy bębnów.
Czy ten DBX dobrze zadziałą z ta kartą czy np karta m za wysoką impedencie czy coś w tym stylu ?
2. Czy ten DBX jest optyczny, czy może FET czy scalak ? Będe wdzieczny za odp. pozdrawiam
Czy ten DBX dobrze zadziałą z ta kartą czy np karta m za wysoką impedencie czy coś w tym stylu ?
2. Czy ten DBX jest optyczny, czy może FET czy scalak ? Będe wdzieczny za odp. pozdrawiam
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
Re: DBX 266 xl + E-MU 0404
W sensie technicznym zadziala dobrze.
To jest VCA.
To jest VCA.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- AllShotgun
dzieki za odp, a czy jest sens tak naprawde wyprowadzac sygnał z kompa dla tuch scalaczków i wracac przez przetorniki znowu.. na tej klasy karcie ?, a leży mi na hard warze bo chce mic naturalny (barwny dzwiek;)
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
...dzieki za odp, a czy jest sens tak naprawde wyprowadzac sygnał z kompa dla tuch scalaczków i wracac przez przetorniki znowu.. na tej klasy karcie ?, a leży mi na hard warze bo chce mic naturalny (barwny dzwiek;)...
To nie jest kwestia klasy karty, ale kwestia lepszego lub gorszego kompresora. Ten DBX jest wart adekwatnie do efektow swojego dzialania i nie ma znaczenia, ze jest to hardware.
To nie jest kwestia klasy karty, ale kwestia lepszego lub gorszego kompresora. Ten DBX jest wart adekwatnie do efektow swojego dzialania i nie ma znaczenia, ze jest to hardware.
.....To nie jest kwestia klasy karty, ale kwestia lepszego lub gorszego kompresora. Ten DBX jest wart adekwatnie do efektow swojego dzialania i nie ma znaczenia, ze jest to hardware....
No nie wiem. Cała ta seria E-MU na USB brzmi przerażliwie i moim zdaniem mając taką kartę, to inwestycja chybiona.
No nie wiem. Cała ta seria E-MU na USB brzmi przerażliwie i moim zdaniem mając taką kartę, to inwestycja chybiona.
........To nie jest kwestia klasy karty, ale kwestia lepszego lub gorszego kompresora. Ten DBX jest wart adekwatnie do efektow swojego dzialania i nie ma znaczenia, ze jest to hardware....
No nie wiem. Cała ta seria E-MU na USB brzmi przerażliwie i moim zdaniem mając taką kartę, to inwestycja chybiona....
Uwazasz, ze gdyby to byla np. RME czy Apogee, wtedy rozpatrywanie tego DBXa byloby inne?
No nie wiem. Cała ta seria E-MU na USB brzmi przerażliwie i moim zdaniem mając taką kartę, to inwestycja chybiona....
Uwazasz, ze gdyby to byla np. RME czy Apogee, wtedy rozpatrywanie tego DBXa byloby inne?
- AllShotgun
Tzw przede wszystkim nie mam doświadczenia z wypuszczaniem sygnału na użądzenia i powracaniem na kompa analogowo)... mysle że po prostu AKM i ten circus logic czy coś tam, bedzie sie lepiej sprawował, mam zamiar kupic E-MU 1212m.
Wiem że to jest podstawowa sprawa w pro-tools i w dzisiejszym nagrywaniu, ale ja jakoś nie wierze że u mnie wyjdzie czysty i bardziej bogaty naturalny dzwiek.
A tak przy okazji jak np podłączyłęm wierze wysokiej klasy pod komputer, i pusciłęm muzyczke właczyłęm w wieży EQ, i sound byłtaki jaki nigdy żaden plugin EQ mi nie zagra. Wiec ciekawe jak bedzie z powrotem do nagrania (myśle że te przetroniki PCM AD (E-MU 0404) maja taki chropowaty i odrobine nie naturalny sound + tor przed nimi bądz co bądz te same scalaczki co 1212m. Ale zamotałem, pa
Wiem że to jest podstawowa sprawa w pro-tools i w dzisiejszym nagrywaniu, ale ja jakoś nie wierze że u mnie wyjdzie czysty i bardziej bogaty naturalny dzwiek.
A tak przy okazji jak np podłączyłęm wierze wysokiej klasy pod komputer, i pusciłęm muzyczke właczyłęm w wieży EQ, i sound byłtaki jaki nigdy żaden plugin EQ mi nie zagra. Wiec ciekawe jak bedzie z powrotem do nagrania (myśle że te przetroniki PCM AD (E-MU 0404) maja taki chropowaty i odrobine nie naturalny sound + tor przed nimi bądz co bądz te same scalaczki co 1212m. Ale zamotałem, pa
Wiem że to jest podstawowa sprawa w pro-tools i w dzisiejszym nagrywaniu
Ktos Cie w blad wprowadzil
ale ja jakoś nie wierze że u mnie wyjdzie czysty i bardziej bogaty naturalny dzwiek.
A jaki ma byc, skoro kompresor, ktory chcesz zastosowac jest marnej jakosci i absolutnie nie nadajacy sie do - jak piszesz - wyrownyawania juz zmiksowanego materialu.
A tak przy okazji jak np podłączyłęm wierze wysokiej klasy pod komputer, i pusciłęm muzyczke właczyłęm w wieży EQ, i sound byłtaki jaki nigdy żaden plugin EQ mi nie zagra.
Nigdy dlatego ze nie masz takiego plug-inu, czy z zasady, ze zaden tak nie zagra?
Ktos Cie w blad wprowadzil
ale ja jakoś nie wierze że u mnie wyjdzie czysty i bardziej bogaty naturalny dzwiek.
A jaki ma byc, skoro kompresor, ktory chcesz zastosowac jest marnej jakosci i absolutnie nie nadajacy sie do - jak piszesz - wyrownyawania juz zmiksowanego materialu.
A tak przy okazji jak np podłączyłęm wierze wysokiej klasy pod komputer, i pusciłęm muzyczke właczyłęm w wieży EQ, i sound byłtaki jaki nigdy żaden plugin EQ mi nie zagra.
Nigdy dlatego ze nie masz takiego plug-inu, czy z zasady, ze zaden tak nie zagra?
- AllShotgun
jeżeli chodzi o ten plugin i EQ hardwerowe (to wogulenie ma takiej opcji żeby coś takiego osiągnąć, tak jak nie ma opcji zeby mese boggie naśladować wtyczką (poprostu jakby brakowało koloryzacji naturalnej (miekkości)... wiadomo cyfrA TO SZIT.
DLACZEGO dbx 266XL SIE NIE NADAJE TO WYRÓNYWANIA POZIOMÓW SUMY Z KOMPUTERA?
...jeżeli chodzi o ten plugin i EQ hardwerowe (to wogulenie ma takiej opcji żeby coś takiego osiągnąć, tak jak nie ma opcji zeby mese boggie naśladować wtyczką (poprostu jakby brakowało koloryzacji naturalnej (miekkości)... wiadomo cyfrA TO SZIT.
...
Bo VCA do tego się z "natury" nie nadaje, bo ten model jest kiepski i ledwo wyrabia na pojedynczym tracku przy mniejszej ilości informacji a przy większej nie "trzyma", przepuszcza i pierdzi.
...
Bo VCA do tego się z "natury" nie nadaje, bo ten model jest kiepski i ledwo wyrabia na pojedynczym tracku przy mniejszej ilości informacji a przy większej nie "trzyma", przepuszcza i pierdzi.