microKORG XL
Re: microKORG XL
o0 trochę brzydki......
Co do wyglądu - sprawa indywidualna - wygląd ma trochę "fenderowski" - prezentuje się nie najgorzej.
Fajnie - Microkorg był takim mikro MS2000, teraz mamy mikro Radiasa. Dla syntetycznych barw lepiej - dla wokodera niestety nie (ja przynajmniej wolałem MS2000 jak chodzi o wokoder).
Mam nadzieję, że przynajmniej klawiatura będzie lepsza niż w starszym Microkorgu.
Mimo wszystko bardzo lubię brzmienie starego Microkorga, miejmy nadzieję, że stanieje po wprowadzeniu nowej wersji - na pewno się na niego zdecyduję, bo Radiasa już mam, a fajnie mieć jakiś prosty mono synth do podróży.

[addsig]
-
- Kontakt:
no ale o gustach sie nie rozmawia
ciekawe jak brzmienie !
ciekawe jak brzmienie !...
Jeśli brzmienie ma takie jak Radias to super. Świetny jest też ten O/D i WS które można dodać do brzmienia. Co do Vocodera to tak jak mówiłem wyżej - na pewno będzie gorszy od poprzedniego. Vocoder Radiasa jest świetny do wszelkiego rodzaju efektów, ale to partii typu "Sunlight" Hancocka się nie nada

[addsig]
- midishiner
......korg w RhodesMK szacie...
ciekawe jak brzmienie !...
Jeśli brzmienie ma takie jak Radias to super. Świetny jest też ten O/D i WS które można dodać do brzmienia. Co do Vocodera to tak jak mówiłem wyżej - na pewno będzie gorszy od poprzedniego. Vocoder Radiasa jest świetny do wszelkiego rodzaju efektów, ale to partii typu "Sunlight" Hancocka się nie nada ...
Odświeżam temat.
Ma ktoś z was już tego cwaniaka? Jak brzmienia?. Ostrzę na niego zęby, potrzebuję drugiego syntha na scene który współpracowałby z RD700, coś szybkiego, łatwego w obsłudze głównie do syntetycznych leadów i ciepłych padzików. Nada sie? Chętnie przeczytam wasze wrażenia. pozdr
5-21.V.2009
nada, pod warunkiem że nie przerażają Cię małe klawisze
Odświeżam temat.
Ma ktoś z was już tego cwaniaka? Jak brzmienia?. Ostrzę na niego zęby, potrzebuję drugiego syntha na scene który współpracowałby z RD700, coś szybkiego, łatwego w obsłudze głównie do syntetycznych leadów i ciepłych padzików. Nada sie? Chętnie przeczytam wasze wrażenia. pozdr...
[addsig]
- midishiner
No właśnie nie wiem, u mnie w Łomży to raczej ciężko będzie go pomacać. Jeśli one są tylko male, a akcję i reakcję mają taką jak klawisze standardowe to poł biedy, bo jakoś małe klawisze od razu kojarzą mi się ze sprzętem marki Tomphsonic za 50 zł od ruskich... Jak to jest?
5-21.V.2009
Ma ktoś z was już tego cwaniaka? Jak brzmienia?. Ostrzę na niego zęby, potrzebuję drugiego syntha na scene który współpracowałby z RD700, coś szybkiego, łatwego w obsłudze głównie do syntetycznych leadów i ciepłych padzików. Nada sie? Chętnie przeczytam wasze wrażenia. pozdr...
A Google działa, czy nie wykupiłeś abonamentu?
Na targach Musikmesse nagrałem trochę przykładów dźwiękowych.
Pozdro
Groover
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Ale linku do dzisiaj nie poprawiłeś