microKORG XL

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Arab
microKORG XL

Post autor: Arab » środa 14 sty 2009, 22:34

Natknąłem sie na to przez przypadek

http://www.korg.com/product.aspx?&pd=545

o0 trochę brzydki...

Awatar użytkownika
banan

Re: microKORG XL

Post autor: banan » środa 14 sty 2009, 22:49

o0 trochę brzydki......

Co do wyglądu - sprawa indywidualna - wygląd ma trochę "fenderowski" - prezentuje się nie najgorzej.

Fajnie - Microkorg był takim mikro MS2000, teraz mamy mikro Radiasa. Dla syntetycznych barw lepiej - dla wokodera niestety nie (ja przynajmniej wolałem MS2000 jak chodzi o wokoder).

Mam nadzieję, że przynajmniej klawiatura będzie lepsza niż w starszym Microkorgu.

Mimo wszystko bardzo lubię brzmienie starego Microkorga, miejmy nadzieję, że stanieje po wprowadzeniu nowej wersji - na pewno się na niego zdecyduję, bo Radiasa już mam, a fajnie mieć jakiś prosty mono synth do podróży.
[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

Awatar użytkownika
estbeatz

Post autor: estbeatz » czwartek 15 sty 2009, 01:25

Hmmm z pozoru jakiś uboższy wygląd ma. Ciekawe jak brzmienie. Czy to stare graty w nowym pudle czy odświerzyli stary grat i brzmi po nowemu?:)

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » czwartek 15 sty 2009, 13:19

korg w RhodesMK szacie...
no ale o gustach sie nie rozmawia

ciekawe jak brzmienie !
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » czwartek 15 sty 2009, 14:35

...korg w RhodesMK szacie...

ciekawe jak brzmienie !...

Jeśli brzmienie ma takie jak Radias to super. Świetny jest też ten O/D i WS które można dodać do brzmienia. Co do Vocodera to tak jak mówiłem wyżej - na pewno będzie gorszy od poprzedniego. Vocoder Radiasa jest świetny do wszelkiego rodzaju efektów, ale to partii typu "Sunlight" Hancocka się nie nada
[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » czwartek 15 paź 2009, 10:26

......korg w RhodesMK szacie...

ciekawe jak brzmienie !...

Jeśli brzmienie ma takie jak Radias to super. Świetny jest też ten O/D i WS które można dodać do brzmienia. Co do Vocodera to tak jak mówiłem wyżej - na pewno będzie gorszy od poprzedniego. Vocoder Radiasa jest świetny do wszelkiego rodzaju efektów, ale to partii typu "Sunlight" Hancocka się nie nada ...

Odświeżam temat.

Ma ktoś z was już tego cwaniaka? Jak brzmienia?. Ostrzę na niego zęby, potrzebuję drugiego syntha na scene który współpracowałby z RD700, coś szybkiego, łatwego w obsłudze głównie do syntetycznych leadów i ciepłych padzików. Nada sie? Chętnie przeczytam wasze wrażenia. pozdr

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

2ms

Post autor: 2ms » czwartek 15 paź 2009, 14:39

nada, pod warunkiem że nie przerażają Cię małe klawisze Frown 

Odświeżam temat.

Ma ktoś z was już tego cwaniaka? Jak brzmienia?. Ostrzę na niego zęby, potrzebuję drugiego syntha na scene który współpracowałby z RD700, coś szybkiego, łatwego w obsłudze głównie do syntetycznych leadów i ciepłych padzików. Nada sie? Chętnie przeczytam wasze wrażenia. pozdr...

[addsig]
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » czwartek 15 paź 2009, 16:56

No właśnie nie wiem, u mnie w Łomży to raczej ciężko będzie go pomacać. Jeśli one są tylko male, a akcję i reakcję mają taką jak klawisze standardowe to poł biedy, bo jakoś małe klawisze od razu kojarzą mi się ze sprzętem marki Tomphsonic za 50 zł od ruskich... Jak to jest?

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 15 paź 2009, 17:51

Ma ktoś z was już tego cwaniaka? Jak brzmienia?. Ostrzę na niego zęby, potrzebuję drugiego syntha na scene który współpracowałby z RD700, coś szybkiego, łatwego w obsłudze głównie do syntetycznych leadów i ciepłych padzików. Nada sie? Chętnie przeczytam wasze wrażenia. pozdr...

A Google działa, czy nie wykupiłeś abonamentu?

Na targach Musikmesse nagrałem trochę przykładów dźwiękowych.

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 15 paź 2009, 18:48

Na targach Musikmesse nagrałem trochę przykładów dźwiękowych.
Ale linku do dzisiaj nie poprawiłeś

ODPOWIEDZ