Presonus Faderport i Sonar 7
Witajcie
Zakupiłem to ustrojstwo i walczę z nim już 4ty dzień. Na tą chwilę udało mi się wreszcie przewalczyć konfigurację w ProToolsie. Najwyraźniej projektanci nie wzięli pod uwagę tego, że ich maszynki może używać ktoś z kraju innego niż USA z systemem operacyjnym uwzględniającym bonusowe znaki w danym języku (czyt. nasze ogonki). Jeśli ktoś będzie miał podobny problem, to podpowiadam, że należy podmienić sterowniki "Urządzenia audio USB" na zagramaniczne tak, żeby urządzenie meldowało się jako "USB audio device"
Moje pytanie do Was to:
Uruchomił ktoś z Was z powodzeniem Faderporta w Sonarze 7 PE?
Sprzęt instaluje się w Windowsie bez problemu, natomiast w Sonarze w Conrol Surfaces na liście nie ma nawet połowy Presonusa :) Jeśli ktoś z Was ma bibliotekę dll działającą w Sonarze, to bardzo bym poprosił o przesłanie na maila, bo dział pomocy technicznej Presonusa ma mnie gdzieś :)
Zakupiłem to ustrojstwo i walczę z nim już 4ty dzień. Na tą chwilę udało mi się wreszcie przewalczyć konfigurację w ProToolsie. Najwyraźniej projektanci nie wzięli pod uwagę tego, że ich maszynki może używać ktoś z kraju innego niż USA z systemem operacyjnym uwzględniającym bonusowe znaki w danym języku (czyt. nasze ogonki). Jeśli ktoś będzie miał podobny problem, to podpowiadam, że należy podmienić sterowniki "Urządzenia audio USB" na zagramaniczne tak, żeby urządzenie meldowało się jako "USB audio device"
Moje pytanie do Was to:
Uruchomił ktoś z Was z powodzeniem Faderporta w Sonarze 7 PE?
Sprzęt instaluje się w Windowsie bez problemu, natomiast w Sonarze w Conrol Surfaces na liście nie ma nawet połowy Presonusa :) Jeśli ktoś z Was ma bibliotekę dll działającą w Sonarze, to bardzo bym poprosił o przesłanie na maila, bo dział pomocy technicznej Presonusa ma mnie gdzieś :)
Re: Presonus Faderport i Sonar 7
a sonar i jego dzial?moze ktos na forum cakewalka tym sie bawil?
niestety nigdy nie udalo mi sie odpalic obslugi eq w sonarze jak nalezy
w sumie tylko na ddx3216 behringera i tascamie dm24...no i pod mpc :)
ale to juz chyba problem sonara z obsluga eq przez midi
cala reszta dzialala po odpowiednim przyporzadkowaniu komunikatow
niestety nigdy nie udalo mi sie odpalic obslugi eq w sonarze jak nalezy
w sumie tylko na ddx3216 behringera i tascamie dm24...no i pod mpc :)
ale to juz chyba problem sonara z obsluga eq przez midi
cala reszta dzialala po odpowiednim przyporzadkowaniu komunikatow
...a sonar i jego dzial?moze ktos na forum cakewalka tym sie bawil?
Był taki wątek. ...jeden... Facet nawet dostał od supportu Presonusa tą bibliotekę i chciał zawiesić na forum. Niestety forum nie daje takiej możliwości, więc się oblizałem i sobie poszedłem stamtąd, a tera mie przywiało tu.
Był taki wątek. ...jeden... Facet nawet dostał od supportu Presonusa tą bibliotekę i chciał zawiesić na forum. Niestety forum nie daje takiej możliwości, więc się oblizałem i sobie poszedłem stamtąd, a tera mie przywiało tu.
Używałem Faderporta z Sonarem 7 przez cały czas egzystencji "siódemki". Słowo daję - nigdy nie miałem najmniejszych z nim problemów. Zaraz sprawdzę czy nie mam gdzies jeszcze PC na którym jest siódemka.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Sprawdziłem - mam S7 + Faderport. Wszystko działa i na dodatek w oparciu o "urządzenie audio USB" a nie żadne tam "device". Całość opiera się o sterownik faderport.dll zaciągnięty ze stron Presonusa aktualny od wersji Sonara 6 wzwyż. Dysponuję archiwum instalacyjnym
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Polecam równiez zapoznac się z plikiem README.TXT załączonym do sterownika.
...Sprawdziłem - mam S7 + Faderport. Wszystko działa i na dodatek w oparciu o "urządzenie audio USB" a nie żadne tam "device". Całość opiera się o sterownik faderport.dll zaciągnięty ze stron Presonusa aktualny od wersji Sonara 6 wzwyż. Dysponuję archiwum instalacyjnym
...
Dzięki za poświęcony na sprawdzenie czas.
W moim przypadku jest tak, że ściągam ze strony Presonusa wersję instalacyjną, która jest spakowana zipem. W paczce jest tylko jeden plik wykonywalny. Pliku README brak. Po zainstalowaniu tego pliku, otwiera mi Owners Manuala i narzędzie do upgrade firmware'u (co oczywiście też zrobiłem). Zajrzałem do katalogu, w którym Sonar przetrzymuje biblioteki Control Surfaces - ani śladu faderport.dll. Gdybyś mógł Spikerze wyciągnąć ten jeden plik ze swojego folderu (Cakewalk/Shared Surfaces) i jakoś go albo przesłać, albo udostępnić... byłbym dźwięczny niezmiernie.
...
Dzięki za poświęcony na sprawdzenie czas.
W moim przypadku jest tak, że ściągam ze strony Presonusa wersję instalacyjną, która jest spakowana zipem. W paczce jest tylko jeden plik wykonywalny. Pliku README brak. Po zainstalowaniu tego pliku, otwiera mi Owners Manuala i narzędzie do upgrade firmware'u (co oczywiście też zrobiłem). Zajrzałem do katalogu, w którym Sonar przetrzymuje biblioteki Control Surfaces - ani śladu faderport.dll. Gdybyś mógł Spikerze wyciągnąć ten jeden plik ze swojego folderu (Cakewalk/Shared Surfaces) i jakoś go albo przesłać, albo udostępnić... byłbym dźwięczny niezmiernie.
...Polecam równiez zapoznac się z plikiem README.TXT załączonym do sterownika....
Aftertacze oczywiście zaptaszkowałem ;]
Aftertacze oczywiście zaptaszkowałem ;]
Nie ma sprawy. Prześlę Ci całego instalatora, oraz dwa wyodrębnione pliki dl i txt. Spóbuj raz jeszcze normalnym trybem, a jak nie pomoże to wtedy wrzuć dll'ke ręcznie
No i poczytaj Readme.
No i poczytaj Readme.
...Nie ma sprawy. Prześlę Ci całego instalatora, oraz dwa wyodrębnione pliki dl i txt. Spóbuj raz jeszcze normalnym trybem, a jak nie pomoże to wtedy wrzuć dll'ke ręcznie
No i poczytaj Readme....
uoka. Czekam zatem na przesyłkę. Poprosiłbym też bonusowo na adres: vancerz małpa tkdami kropka net :)
Z góry dzięki za pomoc
van
No i poczytaj Readme....
uoka. Czekam zatem na przesyłkę. Poprosiłbym też bonusowo na adres: vancerz małpa tkdami kropka net :)
Z góry dzięki za pomoc
van