ALESIS IO 26 wskaźniki led nie działają

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ghospore
Re: ALESIS IO 26 wskaźniki led nie działają

Post autor: ghospore » środa 07 sty 2009, 16:28

...witam
mowy rok przywitałem dwiema awariami
jedna z nich to nie działajace diody led które pokazywały poziom sygnału.
moge nagrywac ale brak tych wskazan jest nieco niekonfortowa sytuacja.karta jest na gwarancji ale na razie nie wysyłam bo mam robotę w studio.
czy ktos spotkal już sie z taka sytuacje?

...

Miałem to samo w IO26, wypaliły mi się te diody w trzech kanałach - pozostaje jeszcze Direct Monitoring, ale rzeczywiście komfort pracy spada. W mojej karcie padło też wyjście słuchawkowe (na szczęcie są dwa :)). Karta była na gwarancji - wymienili mi na nową. Co ciekawe w tej nowej jedno wyjście słuchawkowe padło znów (po jakiś dwóch tygodniach). No cóż, tak to jest jak kupuje się sprzęt w tak atrakcjnej cenie. Jak się nie ma na RME to trzeba być na takie niespodzianki przygotowanym.

pozdrowienia
pozdrawiam

Awatar użytkownika
macandroll

Re: ALESIS IO 26 wskaźniki led nie działają

Post autor: macandroll » środa 07 sty 2009, 16:57

...

Miałem to samo w IO26, wypaliły mi się te diody w trzech kanałach - pozostaje jeszcze Direct Monitoring, ale rzeczywiście komfort pracy spada. W mojej karcie padło też wyjście słuchawkowe (na szczęcie są dwa :)). Karta była na gwarancji - wymienili mi na nową. Co ciekawe w tej nowej jedno wyjście słuchawkowe padło znów (po jakiś dwóch tygodniach). No cóż, tak to jest jak kupuje się sprzęt w tak atrakcjnej cenie. Jak się nie ma na RME to trzeba być na takie niespodzianki przygotowanym.

pozdrowienia...
leddy padly pa prawej stronie na czterech torach od razu.
a ile czekałes na nową?
najgorsze jest to że od jutra mam sporo roboty w studio ,a z realizacja gwarancji jest różnie....
To lepiej zanieś ją po nawale pracy, bo prawdopodobnie sklep musi odełać kartę do servisu, a ten musi z diagnozować. Czy 2 tygonie jak nic.
Muzyk, gitarzysta

ODPOWIEDZ