Behringer Truth 2030A kontra KRK Rokit RP6 G2
-
Witam,
Które monitory waszym zdaniem grają lepiej? Nie zależy mi na cudownym przetwarzaniu basów jednak chciałbym mieć nad nim kontrolę;)
pozdrawiam
Które monitory waszym zdaniem grają lepiej? Nie zależy mi na cudownym przetwarzaniu basów jednak chciałbym mieć nad nim kontrolę;)
pozdrawiam
Re: Behringer Truth 2030A kontra KRK Rokit RP6 G2
...Witam,
pozdrawiam...
KRK
pozdrawiam...
KRK
Z tych dwóch zdecydowanie KRK i 6 calówki to dobry wybór, do małego domowego studia odradzam 8 calowe
- Soundscape
- Kontakt:
Zdecydowanie KRK z tych dwóch. O Beczkach nawet nie myśl. Sprawdź jeszcze Fostexy PM1 MKII jeśli masz takową możliwość.
...Zdecydowanie KRK z tych dwóch. O Beczkach nawet nie myśl. Sprawdź jeszcze Fostexy PM1 MKII jeśli masz takową możliwość....
Patrzysz na nazwe czy na co? Pracowales na tych beczkach?
- Soundscape
- Kontakt:
...
Znajomy pracował na beczkach, któremu pomagałem i nic ciekawego z tego dla mnie nie wyszło. Po prostu 2030A się dla mnie nie nadaję. Za tą kasę można dokonać o wiele lepszego wyboru.
...
Znajomy pracował na beczkach, któremu pomagałem i nic ciekawego z tego dla mnie nie wyszło. Po prostu 2030A się dla mnie nie nadaję. Za tą kasę można dokonać o wiele lepszego wyboru.
http://www.djshop.pl/nowosci/4083,KRK-RP6-G2-%5Bsztuka%5D-juz-dostepny-!!!.html
KRK - PARA - 829 złych x 2 - 1658 ZETA
----------------------------
http://guitarcenter.pl/catalog/studio/monitory/monitory-aktywne/behringer-truth-b-2030a
BECZKI - PARA 1195 ZETA
a BEHRY zbierały niezłe opinie na tym forum (i nie tylko) i mają o 0,75" większy przetwornik niskotonowy - choć w specyfikacji 2030a zaczynają od 50hz a KRK od 49hz, ciekawe jak to jest naprawdę...
Ja mam porównanie b2030a (posiadam) do KRK Rokit RP 6 (kuzyn ma)
http://www.stagefield.pl/KRK-rokit-rp6-para-monitorow-aktywnych-p-10054.html
i akurat (w przypadku muzyki "technicznej" ) nie podchodzą mi zupełnie.. bez basu... To tylko moja opinia mało doświadczonego użytkownika. Może wypowie się ktoś kto ma szersze pojęcie ?
KRK - PARA - 829 złych x 2 - 1658 ZETA
----------------------------
http://guitarcenter.pl/catalog/studio/monitory/monitory-aktywne/behringer-truth-b-2030a
BECZKI - PARA 1195 ZETA
a BEHRY zbierały niezłe opinie na tym forum (i nie tylko) i mają o 0,75" większy przetwornik niskotonowy - choć w specyfikacji 2030a zaczynają od 50hz a KRK od 49hz, ciekawe jak to jest naprawdę...
Ja mam porównanie b2030a (posiadam) do KRK Rokit RP 6 (kuzyn ma)
http://www.stagefield.pl/KRK-rokit-rp6-para-monitorow-aktywnych-p-10054.html
i akurat (w przypadku muzyki "technicznej" ) nie podchodzą mi zupełnie.. bez basu... To tylko moja opinia mało doświadczonego użytkownika. Może wypowie się ktoś kto ma szersze pojęcie ?
- Soundscape
- Kontakt:
i akurat (w przypadku muzyki "technicznej" ) nie podchodzą mi zupełnie.. bez basu... To tylko moja opinia mało doświadczonego użytkownika. Może wypowie się ktoś kto ma szersze pojęcie ?...
Znajomy, któremu pomagałem właśnie pracował na 2030A. Jak dla mnie to basu nie ma. Jak mi pokazał wstępnie zmiksowany materiał, to z 10-u utworów w 9-u przesadził z basem.
Miałem te wcześniejsze Rokity 6-ki i to zupełnie inna bajka.
A jeśli chodzi o cenę 2030A, to prawie tyle samo kosztują Fostexy PM0.5. Również lepszy wybór od beczek jak dla mnie. A nawet bardziej je polubiłem od RP6.
Znajomy, któremu pomagałem właśnie pracował na 2030A. Jak dla mnie to basu nie ma. Jak mi pokazał wstępnie zmiksowany materiał, to z 10-u utworów w 9-u przesadził z basem.
Miałem te wcześniejsze Rokity 6-ki i to zupełnie inna bajka.
A jeśli chodzi o cenę 2030A, to prawie tyle samo kosztują Fostexy PM0.5. Również lepszy wybór od beczek jak dla mnie. A nawet bardziej je polubiłem od RP6.

Behringery graja bardziej kartonowo. KRK zdecydowanie lepsze.
- Soundscape
- Kontakt:
...Behringery graja bardziej kartonowo.
O właśnie! Nie mogłem znaleźć odpowiedniego słowa...
Aczkolwiek nie słyszałem jeszcze nowej wersji beczek. Chętnie bym je przetestował.
O właśnie! Nie mogłem znaleźć odpowiedniego słowa...

Aczkolwiek nie słyszałem jeszcze nowej wersji beczek. Chętnie bym je przetestował.