Preamp z ADAT I/O
witam! pracuje na karcie rme digiface, do tego mam dwa presonusy digimaxy, i szukam trzeciego preampa z ADAT'em (I/O), w stylu tych presonusow (8 we i 8 wy), ale z ta roznica, zeby wszystkie wejscia i wyjscia mial z tylu; potrzebuje tego wylacznie do zapiecia zewnetrznych hardware'owych klockow w petlach jako external fx i chcialbym to wszystko okablowac z tylu wewnatrz rack'a; mam nadzieje ze w miare jasno napisalem o co chodzi :) z gory dzieki za pomoc!
Re: Preamp z ADAT I/O
Jak do efektów to wystarczy przetwornik a/c/a, preampy chyba nie potrzebne.
Najtańszą opcja będzie sam panel MOTU 2408 mkII(24 bit na TRS'ach). Potrafi pracować samodzielnie właśnie jako przetwornik.
Z przetworników z ADAT'em znam jeszcze:
- Alesis AI3
- FDG Tango 24
- MARIAN Adcon dwa preampy co prawda z przodu, ale wszystkie TRS'y z tyłu
Najtańszą opcja będzie sam panel MOTU 2408 mkII(24 bit na TRS'ach). Potrafi pracować samodzielnie właśnie jako przetwornik.
Z przetworników z ADAT'em znam jeszcze:
- Alesis AI3
- FDG Tango 24
- MARIAN Adcon dwa preampy co prawda z przodu, ale wszystkie TRS'y z tyłu
zapomniales o najpopularniejszym Behringer ADA8000
...zapomniales o najpopularniejszym Behringer ADA8000...
on ma wejścia z przodu
on ma wejścia z przodu
- Soundscape
- Kontakt:
...albo:
m-audio
sm pro audio...
Octane od M-Audio jest conajmniej przyzwoity. Całkiem niezłe preampy, niewygórowana cena.
m-audio
sm pro audio...
Octane od M-Audio jest conajmniej przyzwoity. Całkiem niezłe preampy, niewygórowana cena.
tak jak napisal MB, behringer ma wejscia z przodu ;) idac dalej, m-audio i sm pro audio maja tylko adat output, widze panowie, ze nie przeczytaliscie dokladnie tego co napisalem w pierwszym poscie ;)
jak narazie najlepsza opcja to ten panel MOTU 2408, dzieki janos za sugestie, moze komus jeszcze przychodzi cos do glowy ? ale prosze pamietac o wymogach: ADAT IN/OUT i 8 wejsc + 8 wyjsc analogowych, faktycznie nie musza to byc preampy mikrofonowe, wystarcza wejscia i wyjscia liniowe, wazne zeby moglo to pracowac samodzielnie bez koniecznosci podpinania tego pod komputer via firewire lub tym podobne.
jak narazie najlepsza opcja to ten panel MOTU 2408, dzieki janos za sugestie, moze komus jeszcze przychodzi cos do glowy ? ale prosze pamietac o wymogach: ADAT IN/OUT i 8 wejsc + 8 wyjsc analogowych, faktycznie nie musza to byc preampy mikrofonowe, wystarcza wejscia i wyjscia liniowe, wazne zeby moglo to pracowac samodzielnie bez koniecznosci podpinania tego pod komputer via firewire lub tym podobne.
- Soundscape
- Kontakt:
...tak jak napisal MB, behringer ma wejscia z przodu ;) idac dalej, m-audio i sm pro audio maja tylko adat output, widze panowie, ze nie przeczytaliscie dokladnie tego co napisalem w pierwszym poscie ;)
Cholera, faktycznie...Z M-audio jest jeszcze Profire 2626, też ma Adat, ale podejrzewam, że też tylko output...Więcej pomysłów nie mam.
Cholera, faktycznie...Z M-audio jest jeszcze Profire 2626, też ma Adat, ale podejrzewam, że też tylko output...Więcej pomysłów nie mam.
M-audio Profire 2626 ma adat in i adat out, problem w tym, ze to interface, ktory (chyba) musi pracowac pod kontrola firewire i bez tego ani rusz, a moze sie myle ?
janos, a czy jestes pewien na 100% ze ten motu moze pracowac samodzielnie ? bo przy obecnych cenach tego stuffu to generalnie jedyna sluszna opcja jak na te chwile ;)
- Soundscape
- Kontakt:
...M-audio Profire 2626 ma adat in i adat out, problem w tym, ze to interface, ktory (chyba) musi pracowac pod kontrola firewire i bez tego ani rusz, a moze sie myle ?...
O ile pamiętam z testu w EiS, może on pracować samodzielnie. Właśnie w teście wielką uwagę zwrócono na wszechstronność i użyteczność tego interfejsu. Test jest we wrześniowym numerze.
Z drugiej strony jeśli jest on tak stabilny (a powinien) jak np. FW 410, to polecam z czystym sumieniem. Ja z kolei poluję na profire 610, bo aż tyle wejść i wyjść mi niepotrzeba.
O ile pamiętam z testu w EiS, może on pracować samodzielnie. Właśnie w teście wielką uwagę zwrócono na wszechstronność i użyteczność tego interfejsu. Test jest we wrześniowym numerze.
Z drugiej strony jeśli jest on tak stabilny (a powinien) jak np. FW 410, to polecam z czystym sumieniem. Ja z kolei poluję na profire 610, bo aż tyle wejść i wyjść mi niepotrzeba.