MINIMAX ASB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
radekblues
MINIMAX ASB

Post autor: radekblues » środa 05 lis 2008, 21:34

Niedawno wpadł mi ręce Minimax ASB. Fajnie brzmi i można zeń sporo wykręcić. Jeśli komuś wystarcza to co oferuje sam hardware to spoko, jeśli jednak brnie się dalej w dodatki jakie oferuje oprogramowanie to pojawiają się problemy. Np. zmiana firmware - trzeba wysłać maila do Soniccore w celu otrzymania klucza, następnie ściągnąć nowy firmware ze strony ftp://ftp.sonic-core.net/software/ASB_Boxes/MINIMAX i go załadować. W między czasie pogrzebałem w forach zagramanicznych gdzie niektórzy twierdzili, że na nowym firmware sprzęt im pada. Nasiałem więc znowu do SC jak to jest? - czy kupiony we wrześniu 2008 r. Minimax w wersji 2.0 ma nowy firmware? W odpowiedzi dostałem info, że nie jest ale jak mi się podoba tak jak jest to lepiej go nie zmieniać poniważ niektórzy sygnalizują problemy po zmianie . Bez sensu... Druga kwestia to taka, że do sprzętu dołączona jest płyta s programem z różnymi cudami do których nie mamy dostępu poprzez sam sprzęt - program w wesji sprzed 2 lat. Na w/w stronie trzeba pobrać nowy. Na stronie tej są też nowe presety - new factory set.pre. Niestey po zciągnięciu i załadowaniu do programu nie dają się otworzyć (nie tylko mi - sporo) ciekaw jestem czy ktoś ma podobne refleksje, uwagi i takie tam....

ODPOWIEDZ