Urządzenie do wielośladowej rejestracji na komputerze
Witam.
Poszukuję czegoś, co umożliwi mi nagrywanie kilku niezależnych ścieżek przy pomocy CoolEdita lub Cubase. Konkretnie chodzi o nagrywanie perkusji. I tu rozważam trzy opcje:
1. Toneport UX8
2. ALESIS IO-26
3. Któryś z mixerów Behrigera serii Xenyx
Trzecie rozwiązanie byłoby dla mnie najlepsze, bo mikser się też przyda. Tylko mam wątpliwości, czy złącze USB daje taką możliwość? Pytałem w sklepie muzycznym, ale dowiedziałem się tylko że u Yamahy tak jest. Ale ten najtańszy jest dla mnie za drogi.
Jaka opcja zatem będzie najlepsza? Oczywiście jestem otwarty na inne sugestie.
Poszukuję czegoś, co umożliwi mi nagrywanie kilku niezależnych ścieżek przy pomocy CoolEdita lub Cubase. Konkretnie chodzi o nagrywanie perkusji. I tu rozważam trzy opcje:
1. Toneport UX8
2. ALESIS IO-26
3. Któryś z mixerów Behrigera serii Xenyx
Trzecie rozwiązanie byłoby dla mnie najlepsze, bo mikser się też przyda. Tylko mam wątpliwości, czy złącze USB daje taką możliwość? Pytałem w sklepie muzycznym, ale dowiedziałem się tylko że u Yamahy tak jest. Ale ten najtańszy jest dla mnie za drogi.
Jaka opcja zatem będzie najlepsza? Oczywiście jestem otwarty na inne sugestie.
Re: Urządzenie do wielośladowej rejestracji na komputerze
Xenyx posiada możliwość wysyłania tylko sumy stereo przez USB. Musisz się rozejrzeć za mikserem z interfejsem firewile, może coś ze stajni phonica? jaki masz budżet?
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
Budżet to ok.1200zł. W tych granicach znalazłem tylko mixery z czterema wejściami mikrofonowymi. A to troszkę za mało.
...Budżet to ok.1200zł. W tych granicach znalazłem tylko mixery z czterema wejściami mikrofonowymi. A to troszkę za mało....
No ale przeciz ALESIS IO-26 ma 8 preampow mikrofonowych. Starczy, aby nagrac bebny.
No ale przeciz ALESIS IO-26 ma 8 preampow mikrofonowych. Starczy, aby nagrac bebny.
Alesis Multimix 16 USB 2.0 ,ostatnio kupiłem używkę za 1200zł

ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl
- macandroll
W tej cenie to tylko alesis IO26. Nie dość, że ma 8 preampów to jeszcze można go rozszerzyć o kolejne 16!
Nie wiem tylko czy cool edit zobaczy jego wszytkie wejścia. Ale Cubase napewno tak.
Nie wiem tylko czy cool edit zobaczy jego wszytkie wejścia. Ale Cubase napewno tak.
Muzyk, gitarzysta
......Budżet to ok.1200zł. W tych granicach znalazłem tylko mixery z czterema wejściami mikrofonowymi. A to troszkę za mało....
No ale przeciz ALESIS IO-26 ma 8 preampow mikrofonowych. Starczy, aby nagrac bebny....
Wiem że ten Alesis ma 8 wejść. Moja poprzednia wypowiedź dotyczyła mixerów ze złączem Firewire.
No ale przeciz ALESIS IO-26 ma 8 preampow mikrofonowych. Starczy, aby nagrac bebny....
Wiem że ten Alesis ma 8 wejść. Moja poprzednia wypowiedź dotyczyła mixerów ze złączem Firewire.
- lichozlasu
Jak z mixer to Alesis Multimix, jak nie to IO26.
- macandroll
.........Budżet to ok.1200zł. W tych granicach znalazłem tylko mixery z czterema wejściami mikrofonowymi. A to troszkę za mało....
Wiem że ten Alesis ma 8 wejść. Moja poprzednia wypowiedź dotyczyła mixerów ze złączem Firewire....
To pokaż nam mikser firewire z 8 preampami za 1200zł :)
Owszem znajdziesz, ale za 2500zł
Te tanie to mają 2 albo 4 preampy. No chyba, że to Ci wystarcza.
Ale do bębnów to minimum 8.
Wiem że ten Alesis ma 8 wejść. Moja poprzednia wypowiedź dotyczyła mixerów ze złączem Firewire....
To pokaż nam mikser firewire z 8 preampami za 1200zł :)
Owszem znajdziesz, ale za 2500zł
Te tanie to mają 2 albo 4 preampy. No chyba, że to Ci wystarcza.
Ale do bębnów to minimum 8.
Muzyk, gitarzysta
...Budżet to ok.1200zł. W tych granicach znalazłem tylko mixery z czterema wejściami mikrofonowymi. A to troszkę za mało....
1200 PLN to troszkę mało :-8 Line6 UX8 kosztuje pod 1800 zeta. Nie kupisz nic rozsądnego nowego za te 1200 PLN. Szukaj używanej karty EMU1212m i preampu Behringer ADA800.
Pozdro
Groover
1200 PLN to troszkę mało :-8 Line6 UX8 kosztuje pod 1800 zeta. Nie kupisz nic rozsądnego nowego za te 1200 PLN. Szukaj używanej karty EMU1212m i preampu Behringer ADA800.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl