Pamięci w dualu i ich połączenie
Jakie najlepiej kupic pamieci zeby pracowaly w dualu?? 2 x 2 gb czy 4 x 1 gb??
Re: Pamięci w dualu i ich połączenie
...Jakie najlepiej kupic pamieci zeby pracowaly w dualu?? 2 x 2 gb czy 4 x 1 gb??...
wiem ze dla lepszego efektu i szybkosci kupuje sie 4x1
ale xp i tak tyle nie wykryje
wiem ze dla lepszego efektu i szybkosci kupuje sie 4x1
ale xp i tak tyle nie wykryje
2xMotu 828mk2/G5/Akai S3000XL/M-Audio Axiom /Korg kontrol/Mackie HR/BX5a/Sonar 7/
w xp da rade wyciagnac do niecalych 4gb najwiecej, artykul o tym jest w niedawnym SOS.
...w xp da rade wyciagnac do niecalych 4gb najwiecej, artykul o tym jest w niedawnym SOS....
jakies 3,jakas koncowka mam podobnie
jakies 3,jakas koncowka mam podobnie
2xMotu 828mk2/G5/Akai S3000XL/M-Audio Axiom /Korg kontrol/Mackie HR/BX5a/Sonar 7/
To, że XP nie wykrywa, to nie znaczy, że nie wykorzystuje tej ilości pamięci ;)
To niedawno powiedział mój kolega informatyk
To niedawno powiedział mój kolega informatyk
Psychomaniak
...To, że XP nie wykrywa, to nie znaczy, że nie wykorzystuje tej ilości pamięci ;)
To niedawno powiedział mój kolega informatyk...
rozumiem ze to mial byc zart
bo jest na prawde dobry...
To niedawno powiedział mój kolega informatyk...

niby jakieś wpisy w rejestrze i inne cuda ale to NIE DZIAŁA - 32 bity nie zaadresuje wiecej niż 3.XX GB Ramu
...niby jakieś wpisy w rejestrze i inne cuda ale to NIE DZIAŁA - 32 bity nie zaadresuje wiecej niż 3.XX GB Ramu...
Dokładnie, nie ma czegoś tam we wsi żeby dało radę;]. Ja pamiętam kiedyś, jak jeszcze na chodzie były ośmiobitowce, 16bit to było coś a jak wyszły procesory 32bitowe do PC, to był szok, pamiętam artykuł, coś mniej więcej takiego:"Intel 386 jest teoretycznie w stanie zaadresować niewyobrażalną ilość danych [tu podanej wartości, w KB, nie pamiętam, ale będzie pod to około 3,2GB), której i tak nigdy nikt nie wykorzysta".
Taaa, ale 20 lat później jednak już tyle trzeba:D
Eh, to były czasy, "640KB RAM powinno wystarczyć dla każdego"
Dokładnie, nie ma czegoś tam we wsi żeby dało radę;]. Ja pamiętam kiedyś, jak jeszcze na chodzie były ośmiobitowce, 16bit to było coś a jak wyszły procesory 32bitowe do PC, to był szok, pamiętam artykuł, coś mniej więcej takiego:"Intel 386 jest teoretycznie w stanie zaadresować niewyobrażalną ilość danych [tu podanej wartości, w KB, nie pamiętam, ale będzie pod to około 3,2GB), której i tak nigdy nikt nie wykorzysta".
Taaa, ale 20 lat później jednak już tyle trzeba:D
Eh, to były czasy, "640KB RAM powinno wystarczyć dla każdego"
ale przecież jest XP 64 bitowy. i z tego co się orientuję obsługuje on więcej niż 4 GB. chyba że ktoś się lepiej orientuje?
Konnekt LIVE,Oktava MK-319,Shure SM58, 2xVestax PDX-2000 MKII+Gemini EX-26,
O limicie RAM w Win XP już było na forum - sam pisałem podając linki do materiałów źródłowych, wystarczy poszukać.
Ale kolega przecież pytał o co innego: czy 2x2 GB czy 4x1 GB.
Jeżeli będziemy brali kości o takiej samej częstotliwości i timingach, to nie będzie żadnej istotnej różnicy.
Ale kolega przecież pytał o co innego: czy 2x2 GB czy 4x1 GB.
Jeżeli będziemy brali kości o takiej samej częstotliwości i timingach, to nie będzie żadnej istotnej różnicy.