1212m a zawiecha kompa przy starcie
Czy was też dotkął ten problem? Od kiedy zmieniłem karte na 1212m komp zawiesza mi się przy starcie. Moj kumpel który tez ma 1212m również ma taki problem. System jest OK, postawiony nowy po wlożeniu karty.
Re: 1212m a zawiecha kompa przy starcie
nigdy
zmien slot pci i popatrz w biosie czy cos nie namieszane
moje emu dziala juz na 4 kompie i najmniejszych problemow nie mam(procz zwiechy driverow po wyjsciu z hibernacji/stanu wstrzymania)
zmien slot pci i popatrz w biosie czy cos nie namieszane
moje emu dziala juz na 4 kompie i najmniejszych problemow nie mam(procz zwiechy driverow po wyjsciu z hibernacji/stanu wstrzymania)
-
- Kontakt:
...Czy was też dotkął ten problem? Od kiedy zmieniłem karte na 1212m komp zawiesza mi się przy starcie. Moj kumpel który tez ma 1212m również ma taki problem. System jest OK, postawiony nowy po wlożeniu karty....
miałem podobny problem z emu0404 przy starcie systemu po zaladowaniu sterowników(wyswietlenia logo patchmix'a) system zaniemówił...
było to spowodowane instalacją 2 karty SB Live!(dla celów audio-Linux)
po dezinstalacji problem zniknał...
od roku mam 1212m(xp SP3, win2000) i żadnych problemów...
(jeszcze nie widziałem tak stabilnego sprzętu...)
a macie wbudowane dzwiękowe w plyte główną ?
miałem podobny problem z emu0404 przy starcie systemu po zaladowaniu sterowników(wyswietlenia logo patchmix'a) system zaniemówił...
a macie wbudowane dzwiękowe w plyte główną ?
http://www.myspace.com/audiophone
ja mam i pieknie wspolpracuje z emu - cale windowsowy shit gra przez zintegrowana i spdifem leci do emu
nie ma to najmniejszego wplywu na wspolprace
czy sterowniki do emu najnowsze?
nie ma to najmniejszego wplywu na wspolprace
czy sterowniki do emu najnowsze?
a macie wbudowane dzwiękowe w plyte główną ?...
Jesli jest tak jak kolega tutaj pisze... to wylaczcie w biosie zintegrowana karte dzwiekowa...
a macie wbudowane dzwiękowe w plyte główną ?...
Jesli jest tak jak kolega tutaj pisze... to wylaczcie w biosie zintegrowana karte dzwiekowa...
...Czy was też dotkął ten problem? Od kiedy zmieniłem karte na 1212m komp zawiesza mi się przy starcie. Moj kumpel który tez ma 1212m również ma taki problem. System jest OK, postawiony nowy po wlożeniu karty....
Miałem taki problem z 1820 - wynikał z konfliktu przerwań. Pomogło proste przełożenie karty do innego slotu. Można też próbować manipulacji na przerwaniach w BIOS.
Miałem taki problem z 1820 - wynikał z konfliktu przerwań. Pomogło proste przełożenie karty do innego slotu. Można też próbować manipulacji na przerwaniach w BIOS.
i to jedyny problem - wylaczenie zintegrowanej moze jedynie zwolnic brakujace irq i nic wiecej - gryzc sie napewno nie bedzie
czy karta juz siedziala w kompie jak stawiales system?jesli tak to raczej nie bedzie to konflikt przerwan ale tego dowiesz sie w panelu sterowania w menadzeze urzadzen
sprawdz czy odpala sie w trybie awaryjnym - jesli tak to stawialbym na soft
czy karta juz siedziala w kompie jak stawiales system?jesli tak to raczej nie bedzie to konflikt przerwan ale tego dowiesz sie w panelu sterowania w menadzeze urzadzen
sprawdz czy odpala sie w trybie awaryjnym - jesli tak to stawialbym na soft
Poprawne działanie w trybie awaryjnym nie musi jeszcze nic przesądzać. W tym trybie karta de facto nie uruchamia się, nie są ładowane jej drivery.
Dokładnie taki przypadek przerabiałem. W trybie awaryjnym komputer się nie zawieszał, a mimo to chodziło o konflikt przerwań. W przypadku mojej płyty wystarczyło przełożyć kartę do innego slotu PCI - po tej operacji BIOS inaczej poprzydzielał przerwania i wszystko zagrało.
Dokładnie taki przypadek przerabiałem. W trybie awaryjnym komputer się nie zawieszał, a mimo to chodziło o konflikt przerwań. W przypadku mojej płyty wystarczyło przełożyć kartę do innego slotu PCI - po tej operacji BIOS inaczej poprzydzielał przerwania i wszystko zagrało.
nawet w trybie awaryjnym irq jest przydzielane - to ze cos nie laduje sterow o niczym nie przesadza
irq przydziela zazwyczaj bios - takie pozostalosci
irq przydziela zazwyczaj bios - takie pozostalosci
...nawet w trybie awaryjnym irq jest przydzielane - to ze cos nie laduje sterow o niczym nie przesadza
irq przydziela zazwyczaj bios - takie pozostalosci...
Prawda, ale w takiej sytuacji często nie dochodzi do zawieszenia się Windowsa. Tymczasem uruchomienie pełne z driverami komputer zawiesza.
Konkluzja jest taka, że brak zawieszenia w trybie awaryjnym nie oznacza, że wina jest po stronie software.
irq przydziela zazwyczaj bios - takie pozostalosci...
Prawda, ale w takiej sytuacji często nie dochodzi do zawieszenia się Windowsa. Tymczasem uruchomienie pełne z driverami komputer zawiesza.
Konkluzja jest taka, że brak zawieszenia w trybie awaryjnym nie oznacza, że wina jest po stronie software.