Delay jaki?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Delay jaki?

Post autor: Davi » piątek 12 wrz 2008, 16:42

heja, mam pytanie do kolegów.. Jaki najczęściej używacie delay na wokal i instrumenty ? Inaczej ujmując pytanie. Jaki ma największe możliwości w kreowaniu i modelowaniu brzmienia, wliczając w to także karty DPS typu Powercore w obróbce wokalu na kompie ?
[addsig]

Awatar użytkownika
smiechu

Re: Delay jaki?

Post autor: smiechu » piątek 12 wrz 2008, 16:52

...heja, mam pytanie do kolegów.. Jaki najczęściej używacie delay na wokal i instrumenty ? Inaczej ujmując pytanie. Jaki ma największe możliwości w kreowaniu i modelowaniu brzmienia, wliczając w to także karty DPS typu Powercore w obróbce wokalu na kompie ?
...
Nie bede oryginalny... uzywam pokladowego sonitus: delay w ktory wyposazony jest sonar... i efekty jego pracy sa w 100% dla mnie zadowalajace...
Swego czasu uzywalem delaya z waves, ale nie przekonywal mnie...

Jednak rozumiem ze Ty szukasz prawdziwego kombajnu .. tylko pytanie czy na prawde go potrzebujesz??
Dla mnie dobra wtyczka to nie taka ktora ma 1000 galek i przelacznikow... tylko taka ktora w najprostrzy i naszybszy sposob pozwala uzyskac zamierzony efekt...
Dlatego tez uzywam mniej skomplikowanego sonitusa mimo ze mam do dyspozycji o wiele bardziej zlozonego waves'a...

Davi

Post autor: Davi » piątek 12 wrz 2008, 17:31

testowalem ostatnio PSP 608, właśnie to jest jak dla mnie bardzo złożona maszyna, przyznam się jednak szczerze , że możliwośći ma, dlatego zastanawiam się nad zakupem tej wtyczki, lub znajdę coś lepszego pod każdym względem. ps : myslalełem także nad zakupem peryferyjnego procesora typu TC electronic D-two, tylko wygoda znacząco spada vs do wtyczek. niestety TC electronic nie miałem okazji sprawdzać.
[addsig]

Davi

Post autor: Davi » piątek 12 wrz 2008, 17:38

Dodam, że ja pracuję pod programem Cubase Essentable 4.
[addsig]

Awatar użytkownika
panduberman

Post autor: panduberman » piątek 12 wrz 2008, 17:49

...Dodam, że ja pracuję pod programem Cubase Essentable 4.
...
witam,
ja używam evetide`a time factor i boss`a re-20.mimo , że to w zasadzie "kostki" to brzmią (jak dla mnie) bardzo fajnie (szczególnie w muzyce dub , którą robię)

pozdrawiam

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)

Awatar użytkownika
KazZ

Post autor: KazZ » piątek 12 wrz 2008, 17:52

dobra wtyczka to nie taka ktora ma 1000 galek i przelacznikow... tylko taka ktora w najprostrzy i naszybszy sposob pozwala uzyskac zamierzony efekt...

Swieta racja !

Davi

Post autor: Davi » piątek 12 wrz 2008, 20:52

słyszałem kostki bosa, flengera i phasera i byłem w szoku jak to śmiga, a co powiecie o Line 6DL4 albo TC electronic Nova Delay ?
[addsig]

ODPOWIEDZ