Akai MPC2500 i Nuendo 3
witam. moje akai nie chce współpracować z nuendo 3 ani jako slave ani master ;\\nie rozumiem tego,mam wszytko podłączone jak trzeba.karta emu 0404 midi out do midi in w akai i midi out z akai do midi iin w karcie w sofcie transport i zaznaczona emu usb w zakładce midi clock teraz chce przesłac beata z akai do softa ustawiam scieżkę audio włączam rec i ......nic akaistoji w miejscu a soft leci i nic nie nagrywa jednak zauważyłem że dioda odpowiedzialna za przesylanie komunikatów midi w karcie świeci ,co oznacza że coś sie dzieje .lecz tylko w sofcie akai nie rusza jesli chodzi slave w masterze powino nuendo razem z akai odpalic a tu tylko akai i dioda nie świeci :( co mam zrobić co jest nie tak .. chciałem nowy os wprowadzić doakai lecz nie idzie wyskakuje mi komunikat ..wrong card jak wlaczam akai trzymając widows.zo proszę o rozwiązanie tego problemu dalem mnustwo kasy za nie używane jest lecz w b dobrym stanie wiec wykluczam że jest uszkodzone ..ale kto wie .moge jeszcze dodać żę miałem akai mpc 500 i tak samo sie działo czyżby soft nie ten.pozdrawiam i liczę na waszą pomoc.

- Soundscape
- Kontakt:
Re: Akai MPC2500 i Nuendo 3
Nie zabardzo rozumiem, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to chcesz wgrać do Nuendo audio za pomocą kabli i połączenia MIDI?
...Nie zabardzo rozumiem, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to chcesz wgrać do Nuendo audio za pomocą kabli i połączenia MIDI? ...
jak ci sie uda to daj znac... (iroonia)... heh... przez midi nie przeslesz zadnego dzwieku, jedynie KOMUNIKATY!!...
prosze sobie poczyyttaaac co to jest MIDI
jak ci sie uda to daj znac... (iroonia)... heh... przez midi nie przeslesz zadnego dzwieku, jedynie KOMUNIKATY!!...
prosze sobie poczyyttaaac co to jest MIDI
www.klub.agaton.pl
......Nie zabardzo rozumiem, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to chcesz wgrać do Nuendo audio za pomocą kabli i połączenia MIDI? ...
prosze sobie poczyyttaaac co to jest MIDI...
hola ..ejj chłopaki to stadart mam dac linki do you tube jak to robią..http://www.youtube.com/watch?v=2_GWPRHpbsg&feature=related.. to chyba normalne .bo niby jak mam wrzucic beata dalej z akai ?? tak to sie robi po to to jest,a jesli nie idzie to chociaż akai musi sie podporzatkowac jako slave do nuendo ..wiem co to midi i nie muwie o jakiś fantazjach.
prosze sobie poczyyttaaac co to jest MIDI...
hola ..ejj chłopaki to stadart mam dac linki do you tube jak to robią..http://www.youtube.com/watch?v=2_GWPRHpbsg&feature=related.. to chyba normalne .bo niby jak mam wrzucic beata dalej z akai ?? tak to sie robi po to to jest,a jesli nie idzie to chociaż akai musi sie podporzatkowac jako slave do nuendo ..wiem co to midi i nie muwie o jakiś fantazjach.
Żebyś posiadał tyle zapału do nauki co do pisania postów to byś już dawno to zrobił...
Midi służy przy podłączeniu kompa plus Akai do synchronizacji np żeby startował seq w Twoim przypadku Nuendo i seq w empecetce razem.
Żeby zgrać materiał np. loopy które później sobie będziesz układać potrzebujesz podłączyć się analogowo lub cyfrowo z przetwornikiem w swoim komputerze.
Pozdrawiam
[addsig]

Midi służy przy podłączeniu kompa plus Akai do synchronizacji np żeby startował seq w Twoim przypadku Nuendo i seq w empecetce razem.
Żeby zgrać materiał np. loopy które później sobie będziesz układać potrzebujesz podłączyć się analogowo lub cyfrowo z przetwornikiem w swoim komputerze.
Pozdrawiam

[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
...Żebyś posiadał tyle zapału do nauki co do pisania postów to byś już dawno to zrobił...
Pozdrawiam
...
no właśnie nie wiem czy zobaczyles ten filmik on tam ma od karty do mpc jakiś kabel podlaczony .ja mam emu takrze z takimi wejściami .rozumiem że mam podlaczyc sie do line w karcie ale w akai to do czego odlaczyc do digrohe rital czy record lub stereo ?prosze pomuż jestem troche rozczepany i czasami omijam ważne rzeczy :\\

Pozdrawiam

...
no właśnie nie wiem czy zobaczyles ten filmik on tam ma od karty do mpc jakiś kabel podlaczony .ja mam emu takrze z takimi wejściami .rozumiem że mam podlaczyc sie do line w karcie ale w akai to do czego odlaczyc do digrohe rital czy record lub stereo ?prosze pomuż jestem troche rozczepany i czasami omijam ważne rzeczy :\\
......Żebyś posiadał tyle zapału do nauki co do pisania postów to byś już dawno to zrobił...
Pozdrawiam
...
no właśnie nie wiem czy zobaczyles ten filmik on tam ma od karty do mpc jakiś kabel podlaczony .ja mam emu takrze z takimi wejściami .rozumiem że mam podlaczyc sie do line w karcie ale w akai to do czego odlaczyc do digrohe rital czy record lub stereo ?prosze pomuż jestem troche rozczepany i czasami omijam ważne rzeczy :\\ ...
sorki troche mnie poniosło i za szybko pisałem . to jak mam sie podlaczyc mam emu 0404 ? podpiac sie pod wejsćia line mic a w akai do digital czy record ? ja mam zapal ylko troche chaotyczny i nie wiem wszystkiego.

Pozdrawiam

...
no właśnie nie wiem czy zobaczyles ten filmik on tam ma od karty do mpc jakiś kabel podlaczony .ja mam emu takrze z takimi wejściami .rozumiem że mam podlaczyc sie do line w karcie ale w akai to do czego odlaczyc do digrohe rital czy record lub stereo ?prosze pomuż jestem troche rozczepany i czasami omijam ważne rzeczy :\\ ...
sorki troche mnie poniosło i za szybko pisałem . to jak mam sie podlaczyc mam emu 0404 ? podpiac sie pod wejsćia line mic a w akai do digital czy record ? ja mam zapal ylko troche chaotyczny i nie wiem wszystkiego.
W Akai wpinasz się w stereo out a w kompie masz w emu line in L i R. Więc 2 kable typu duży jack (TRS). Bo opcje cyfrową może na początku sobie odpuść widząc że masz takie braki.
A tak na marginesie czy już coś zrobiłeś na tej empecetce? Bo jak odsłuchujesz dźwięk z niej skoro nie wiesz jak go masz nagrać
Pozdrawiam
[addsig]
A tak na marginesie czy już coś zrobiłeś na tej empecetce? Bo jak odsłuchujesz dźwięk z niej skoro nie wiesz jak go masz nagrać

Pozdrawiam
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
...W Akai wpinasz się w stereo out a w kompie masz w emu line in L i R. Więc 2 kable typu duży jack (TRS). Bo opcje cyfrową może na początku sobie odpuść widząc że masz takie braki.
Pozdrawiam
...
stereo out z mpc do in w Emu i dziala...
a out z emu do odsluchuu
amen

Pozdrawiam
...
stereo out z mpc do in w Emu i dziala...
a out z emu do odsluchuu
amen
www.klub.agaton.pl
chcialbym jeszcze pozdrowic mame i tate... (przepraszam, musialem :] )
www.klub.agaton.pl