Może dla jednych pytanie okaże się głupie, ale wolę zapytać.
Leci do mnie mikser Mackie 402-VLZ3, ze Stanów. Na zdjęciu nie widzę by była jakaś przełączka z 110 na 230 i moje pytanie dotyczy tego właśnie. Czy muszę zastosować koniecznie transformator? Wydaje mi się że tak, ale w monitorach które też stamtąd zamówiłem można przełączyć na 230 V i wystarczy zwykła końcówka do wtyczki.
Mackie 402-VLZ3- zasilanie
Brak pomysłu w tej chwili...
Re: Mackie 402-VLZ3- zasilanie
Jesli nie ma przelacznika musisz kupic transformator...
A tak swoja droga... jakis tydzien temu pomagalem w organizacji ogolnopolskiego zlotu perkusistow w Bydgoszczy... na ktory miedzy innymi zaproszony byl Virgil Donati (Planet X)... i spryciaz podlaczyl w hotelu swojego laptopa do naszego 220V
...
Nie wiem czy padl mu caly komp czy tylko zasilacz... ale wiem ze byly z tym problemy... a na wystep mial pozyczony komputer... i musial grac do podkladow bez klika... ale koles klase ma i bez problemow podolal...
A tak swoja droga... jakis tydzien temu pomagalem w organizacji ogolnopolskiego zlotu perkusistow w Bydgoszczy... na ktory miedzy innymi zaproszony byl Virgil Donati (Planet X)... i spryciaz podlaczyl w hotelu swojego laptopa do naszego 220V

Nie wiem czy padl mu caly komp czy tylko zasilacz... ale wiem ze byly z tym problemy... a na wystep mial pozyczony komputer... i musial grac do podkladow bez klika... ale koles klase ma i bez problemow podolal...
...Może dla jednych pytanie okaże się głupie, ale wolę zapytać.
Leci do mnie mikser Mackie 402-VLZ3, ze Stanów. Na zdjęciu nie widzę by była jakaś przełączka z 110 na 230 i moje pytanie dotyczy tego właśnie. Czy muszę zastosować koniecznie transformator? Wydaje mi się że tak, ale w monitorach które też stamtąd zamówiłem można przełączyć na 230 V i wystarczy zwykła końcówka do wtyczki....
Najlepiej będzie poczekać aż przyleci;-)
Leci do mnie mikser Mackie 402-VLZ3, ze Stanów. Na zdjęciu nie widzę by była jakaś przełączka z 110 na 230 i moje pytanie dotyczy tego właśnie. Czy muszę zastosować koniecznie transformator? Wydaje mi się że tak, ale w monitorach które też stamtąd zamówiłem można przełączyć na 230 V i wystarczy zwykła końcówka do wtyczki....
Najlepiej będzie poczekać aż przyleci;-)
nic mu nie padło bo w laptopach od dobrych 5 lat standardem jest obsługa pełnego zakresu napięc aż do 240 V
w każdym
w każdym
...Jesli nie ma przelacznika musisz kupic transformator...
...
Nie wiem czy padl mu caly komp czy tylko zasilacz... ale wiem ze byly z tym problemy... a na wystep mial pozyczony komputer... i musial grac do podkladow bez klika... ale koles klase ma i bez problemow podolal......
Też do laptopów używam zwykłej końcówki na nasze gniazdka. I wszystko jest ok.

Nie wiem czy padl mu caly komp czy tylko zasilacz... ale wiem ze byly z tym problemy... a na wystep mial pozyczony komputer... i musial grac do podkladow bez klika... ale koles klase ma i bez problemow podolal......
Też do laptopów używam zwykłej końcówki na nasze gniazdka. I wszystko jest ok.
Brak pomysłu w tej chwili...
...nic mu nie padło bo w laptopach od dobrych 5 lat standardem jest obsługa pełnego zakresu napięc aż do 240 V
w każdym...
Czyli sugerujesz ze to co nam powiedzial to sciema tak?? Nie wiem nie znam szczegolow... ale koncert gral na pozyczonym laptopie...
w każdym...
Czyli sugerujesz ze to co nam powiedzial to sciema tak?? Nie wiem nie znam szczegolow... ale koncert gral na pozyczonym laptopie...