ART - różnice w preampach
Witam ! Czy ktoś się orientuje czy Tube MP i Tube MP Studio V3 różnią się tylko tym że V3 jest nowszy i ma wskaźnik VU i potencjometr VOICING. Czy są może jeszcze jakieś różnice. Bo Starszy model MP nie posiadając żadnych dodatków nie odbiega cenowo od V3. Dzięki!
Konnekt LIVE,Oktava MK-319,Shure SM58, 2xVestax PDX-2000 MKII+Gemini EX-26,
Re: ART - różnice w preampach
albo jaki preamp w cenie do 600 zł jest lepszy od TUBE
- AllShotgun
czesc jak nagrywasz na komputer to tego typu PRE są niezłe bo kompy są strasznie "sztuczne w kwesti dzwieku" takrze niezły wybur, może byc też MIC100 itd. Mam nadziej że przynajmniej maja stopien lampowy a nie bufer.
Ja szukaam preampu któy ma 2 lampy i jest zasilany wysokim napiecie. wtedy waidomo ze jest lampowy. poroponuje zrezygnowac z np SM Pro Audio bo to to samo. Najlepszy myśle jest Electro Harmnics MIC PRE.
Ja szukaam preampu któy ma 2 lampy i jest zasilany wysokim napiecie. wtedy waidomo ze jest lampowy. poroponuje zrezygnowac z np SM Pro Audio bo to to samo. Najlepszy myśle jest Electro Harmnics MIC PRE.
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
w /ART z tego co wiem , lampa jest na wyjsciu - wiec to nie do konca preamp lampowy stricte - ale nie rozbieralem. Ich komprresor ART PRO VLA uwielbiam, ale V3 ktory mam - na poczatek warto - ale jak ktoss pisal - Groove Tubes Brick wydaje sie kilka klas lepszy - a kosztuje ok. 1300 (chyba)
- AllShotgun
Proponuje zobaczyc jakie są ceny w USA i w Polsce
http://www.music123.com/Electro-Harmonix-12AY7-Tube-Microphone-Preamp-181127-i1125128.Music123
a w Polsce 950zł - hhahahaha
http://www.music123.com/Electro-Harmonix-12AY7-Tube-Microphone-Preamp-181127-i1125128.Music123
a w Polsce 950zł - hhahahaha

Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
oczywiście ze te preampy firmy ART nie są w pełni lampowe, lampa jest tylko na wyjściu. rozbierałem MP i TPS II, studio V3 wydaje sie być jednym kanałem z TPS II pozbawionym pokrętła impedancji:). za małem pieniądze nie da się niestety kupić nic przyzwoitego heh jeśli chcesz kupić coś do 600 zł to studio V3 jest rozsądnym rozwiązaniem i dodatkowo masz w nim kompresor z limiterem.
...albo jaki preamp w cenie do 600 zł jest lepszy od TUBE...
taki: Behringer MIC2200
taki: Behringer MIC2200
Do behringera jakoś nie mam zaufania, kiedyś kupiłem mikser i byłem strasznie zawiedziony. To porównanie z zagranicą to jeden z wielu przykładów. Jestem teraz w Anglii i nawet nie trzeba zamawiać sprzętu z USA i martwić się o cło bo tu też jest o wiele taniej niż w polsce. 1300 to już trochę za dużo jak dla mnie. ale 800 jeszcze mogę dać. Może jeszcze jakieś propozycje?
przyznam się , że nie widziałem wcześniej MIC 2200. opis techniczny całkiem ciekawy, nawet na taki wygląda, ale jak ktoś wyżej napisał za małe pieniądze tj 440 zł szału raczej nie ma. Już znalazłem w jednym sklepie w UK Brick za równowartość 880 zł( w fabrykadźwięku - 1850zł)
- AllShotgun
A Co nagrywasz, i jaki masz mikrofon i karte ?