Yamaha AN1X problem z detune
- Yamahauser
Witam jescze raz wszystkich, dopiero co poradzilem sobie z jednym problemem ( wylaczajaca sie klawiatura), teraz pojawil sie drugi i to chyba znacznie powarzniejszy. Moja yamaha w trybnie Unison oraz z ustawionym Detune falszuje, przy odgrywania jednej i tej samej wysokosci, co jakis czas dzwiek tak jakby w niej falszowal , to samo dzieje sie na initial sound , wystraczy ze wlacze tryb unison oraz ustawie detune( wystarczy juz na 4 ustawic )( max mozna do 32, ), i dzwiek juz w niej falszuje co jakis czas , to samo dzieje sie na fabrycznych presetach ale i na wyzerowanym przebiegu initial . Daje male demko o co chodzi dokladnie. W demku jest wyzerowany prset , wlaczone jest unison o detune ustawione na 32
http://www7.speedyshare.com/data/273217821/12277280/60315984/INITIAL%20SOUND.mp3
http://www7.speedyshare.com/data/273217821/12277280/60315984/INITIAL%20SOUND.mp3
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Yamaha AN1X problem z detune
A wcześniej detune w takim ustawieniu tego nie robił? Bo właśnie ten parametr jest po to, żeby trochę rozstroić dźwięk.
- Yamahauser
...A wcześniej detune w takim ustawieniu tego nie robił? Bo właśnie ten parametr jest po to, żeby trochę rozstroić dźwięk....
Nie falszuje gdy detune jest na 0, wystarczy ustawic detune powiedzmy juz na 10 i sie zaczyna problem, nacisniecie ejdego i tego samego klawisza powoduje ze co jakis czas pojawia sie falsz , co zreszta slychac na demku i przy odgrywanej ciagle tej samej nucie co jakis czas pojawia sie falsz
Nie falszuje gdy detune jest na 0, wystarczy ustawic detune powiedzmy juz na 10 i sie zaczyna problem, nacisniecie ejdego i tego samego klawisza powoduje ze co jakis czas pojawia sie falsz , co zreszta slychac na demku i przy odgrywanej ciagle tej samej nucie co jakis czas pojawia sie falsz
- Yamahauser
Dobrze ten problem tez slychac na tym dzwieku
http://www.speedyshare.com/880225454.html
http://www.speedyshare.com/880225454.html
Spróbuj wyłączyć opcję 'layer pan'
- Soundscape
- Kontakt:
No, moim zdaniem to jest normalne. Właśnie o to chodzi w detune - o lekkie rozstrojenie dźwięku. A jeszcze jak w unision...
- Yamahauser
...Spróbuj wyłączyć opcję 'layer pan'...
jest wylaczony, w tych demkach co dalem
jest wylaczony, w tych demkach co dalem
- Soundscape
- Kontakt:
jest wylaczony, w tych demkach co dalem...
Ale ten detune zawsze tak się zachowywał? Bo ja nadal myślę, że tak musi być.
Ale ten detune zawsze tak się zachowywał? Bo ja nadal myślę, że tak musi być.
- Yamahauser
...jest wylaczony, w tych demkach co dalem...
Ale ten detune zawsze tak się zachowywał? Bo ja nadal myślę, że tak musi być....
od kad ja mam.. a w czewcu ja kupilem , tak jest caly czas, j wiem ze detune to roztrojenie dzwieku , ale przeca tu slychac ze ona falszuje tak jakby wlasciwie stroju nie trzymala no nie wiem juz jak to nazwac inaczej juz.
Ale ten detune zawsze tak się zachowywał? Bo ja nadal myślę, że tak musi być....
od kad ja mam.. a w czewcu ja kupilem , tak jest caly czas, j wiem ze detune to roztrojenie dzwieku , ale przeca tu slychac ze ona falszuje tak jakby wlasciwie stroju nie trzymala no nie wiem juz jak to nazwac inaczej juz.
- Soundscape
- Kontakt:
od kad ja mam.. a w czewcu ja kupilem , tak jest caly czas, j wiem ze detune to roztrojenie dzwieku , ale przeca tu slychac ze ona falszuje tak jakby wlasciwie stroju nie trzymala no nie wiem juz jak to nazwac inaczej juz....
No właśnie o to chodzi, żeby stroju nie trzymało. Taka rola tego efektu.
Tune to dźwięk, a "de", to można powiedzieć, że od "degradacji"
No właśnie o to chodzi, żeby stroju nie trzymało. Taka rola tego efektu.
Tune to dźwięk, a "de", to można powiedzieć, że od "degradacji"