TC Electronics Konnect 48 - a może coś lepszego?
- lukasbravo
Witam potrzebuje Waszej pomocy
zamierzam kupić konkretny interface :
MOTU TRaveler
Fireface 800,400 RME
RME hdsp hammerfall
MOTU 828mkII
MACKIE Onyx 400F
M-AUDIO ProFire 2626
m-audio i/o
tascam -control surface
moze jakaś inna obcja?
potrebuje bardzo elastycznego interfacu otwieram firme chcem by był t interfce na poziomie oczywiście odrazu nie bede wykorzystywał wszystkich traków wejściowych dlatego może lepiej zamiast kupowac drogiego konnecta 48 zainwestować w RME HDSP Hammerfal? to jest tanie a z teg oco widze w sklepach można kupic rozszerzenia bardzo łatwo i po czasie mieć rónizeż duzo wejść i wyjśc?
Konnect 48 to piersza myśl kto to na kto urzywa? jakieś opinie ? jak sprawiają sie Fabik C r? oraz ten resolating filter? czy jest sens pakować w to kase?jestem zwollennikiem tcelectronics po przez power core
czy jest sens pakowac w to kase mam na myśli tergo konnekta 48? oprucz Dsp nie daje nic wiecej niż pozsotałe interfacy tanisze i dużo tanisze?
proszę o waszą pomoc i oponie na temat tego sprzętu pozdrawiam!
ADMIN : (witam temat ten miałem już w "dopiero zaczynam" jeśli Admin może to bardzo bym chciał go z tamtąd usunać i zostawić tu moze ktoś mi pomoże?)
zamierzam kupić konkretny interface :
MOTU TRaveler
Fireface 800,400 RME
RME hdsp hammerfall
MOTU 828mkII
MACKIE Onyx 400F
M-AUDIO ProFire 2626
m-audio i/o
tascam -control surface
moze jakaś inna obcja?
potrebuje bardzo elastycznego interfacu otwieram firme chcem by był t interfce na poziomie oczywiście odrazu nie bede wykorzystywał wszystkich traków wejściowych dlatego może lepiej zamiast kupowac drogiego konnecta 48 zainwestować w RME HDSP Hammerfal? to jest tanie a z teg oco widze w sklepach można kupic rozszerzenia bardzo łatwo i po czasie mieć rónizeż duzo wejść i wyjśc?
Konnect 48 to piersza myśl kto to na kto urzywa? jakieś opinie ? jak sprawiają sie Fabik C r? oraz ten resolating filter? czy jest sens pakować w to kase?jestem zwollennikiem tcelectronics po przez power core
czy jest sens pakowac w to kase mam na myśli tergo konnekta 48? oprucz Dsp nie daje nic wiecej niż pozsotałe interfacy tanisze i dużo tanisze?
proszę o waszą pomoc i oponie na temat tego sprzętu pozdrawiam!
ADMIN : (witam temat ten miałem już w "dopiero zaczynam" jeśli Admin może to bardzo bym chciał go z tamtąd usunać i zostawić tu moze ktoś mi pomoże?)
aktywny producent muzyczny / dj / remixer
- Tasiorowski
Re: TC Electronics Konnect 48 - a może coś lepszego?
Ja bym proponował to M-AUDIO Profire 26 lub PRESONUS FIRESTUDIO. Ten PROFIRE wygląda naprawdę apetycznie, a FIRESTUDIO ( wiem, niektórzy mają problemy, ale jak ktoś ich nie ma tak jak ja, to jest to kochany sprzęt + kupa dobrego softu ). Za M-Audio przemawia kompatybliność z PRO TOOLS M-POWERED, co moim zdaniem przy tych możliwościach interfejsu daje Ci potężne narzędzie. Pomyśl o tym i zakombinuj w jakimś sklepie, czy jak kupisz PROFIRE i PROTOOLSA w jednym sklepie żeby dali Ci jakiś spust z ceny. POwinieneś się w 3000 zł zmieścić w iterfejsie i legalnym PRO TOOLSIE

Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
- lukasbravo
...Ja bym proponował to M-AUDIO Profire 26 lub PRESONUS FIRESTUDIO. Ten PROFIRE wygląda naprawdę apetycznie, a FIRESTUDIO ( wiem, niektórzy mają problemy, ale jak ktoś ich nie ma tak jak ja, to jest to kochany sprzęt + kupa dobrego softu ). Za M-Audio przemawia kompatybliność z PRO TOOLS M-POWERED, co moim zdaniem przy tych możliwościach interfejsu daje Ci potężne narzędzie. Pomyśl o tym i zakombinuj w jakimś sklepie, czy jak kupisz PROFIRE i PROTOOLSA w jednym sklepie żeby dali Ci jakiś spust z ceny. POwinieneś się w 3000 zł zmieścić w iterfejsie i legalnym PRO TOOLSIE
...
właśnie bardzo bym chciał pro toolsa bo wielu kapel nie przekona Nazwa Ableton bo program ten nie ma "legendy w nazwie" i nie jest znany w środowisku wielościeżkowych systemuw nagrywania wiec pro tools był bym wybawieniem tylko bardzo obawiam sie jakością m-audio jakoś nie mam do tego zaufania nie widziałem nigdzie interfaców m-audio ważadnych studiach poprostu nikt mnie do tego nie przekonał i troche sie boje tej firmy

właśnie bardzo bym chciał pro toolsa bo wielu kapel nie przekona Nazwa Ableton bo program ten nie ma "legendy w nazwie" i nie jest znany w środowisku wielościeżkowych systemuw nagrywania wiec pro tools był bym wybawieniem tylko bardzo obawiam sie jakością m-audio jakoś nie mam do tego zaufania nie widziałem nigdzie interfaców m-audio ważadnych studiach poprostu nikt mnie do tego nie przekonał i troche sie boje tej firmy
- Soundscape
- Kontakt:
...nie mam do tego zaufania nie widziałem nigdzie interfaców m-audio ważadnych studiach poprostu nikt mnie do tego nie przekonał i troche sie boje tej firmy ...
Interfejsy na FW tej firmy są dobrej jakości, nie musisz się obawiać. Mam jedynie złe doświadczenie z serwisem w Polsce, ale to inna sprawa. FW 410, 1814 to dobre interfejsy za niewielkie pieniądze, a do Profire 2626 kiedyś sam się przymierzę jeśli będę potrzebować więcej preampów i wejść. A jeśli będę miał więcej funduszy, to celuję w RME Fireface oczywiście.
Interfejsy na FW tej firmy są dobrej jakości, nie musisz się obawiać. Mam jedynie złe doświadczenie z serwisem w Polsce, ale to inna sprawa. FW 410, 1814 to dobre interfejsy za niewielkie pieniądze, a do Profire 2626 kiedyś sam się przymierzę jeśli będę potrzebować więcej preampów i wejść. A jeśli będę miał więcej funduszy, to celuję w RME Fireface oczywiście.
- lukasbravo
......nie mam do tego zaufania nie widziałem nigdzie interfaców m-audio ważadnych studiach poprostu nikt mnie do tego nie przekonał i troche sie boje tej firmy ...
Interfejsy na FW tej firmy są dobrej jakości, nie musisz się obawiać. Mam jedynie złe doświadczenie z serwisem w Polsce, ale to inna sprawa. FW 410, 1814 to dobre interfejsy za niewielkie pieniądze, a do Profire 2626 kiedyś sam się przymierzę jeśli będę potrzebować więcej preampów i wejść. A jeśli będę miał więcej funduszy, to celuję w RME Fireface oczywiście....
właśe... fire face ogulnie mam m/w 4,5 tys na interface chciałbym kupić raz a dobrze dlatego nie chcem pół środków jeśli9 m-audio to chyba tylko ten I/o czyli ten mikser ze zmotoryzowanymi suwakami itd..
zalezy mi bardzo na pro toolsie bo kto kolwiek wejdzie doi studia lub oprzeczyta oferte w internecie bedzie wiedział czego moze sie spodziewać a na ableto0nie i tak bede sam pracowałe bo znam go na wylot w tym momecie jeśli chodzi o produkcje pro- tools to tylko ze względu renomy pozatym można przenosci sesje pomiedzy studiami to dla mnie istotne
Interfejsy na FW tej firmy są dobrej jakości, nie musisz się obawiać. Mam jedynie złe doświadczenie z serwisem w Polsce, ale to inna sprawa. FW 410, 1814 to dobre interfejsy za niewielkie pieniądze, a do Profire 2626 kiedyś sam się przymierzę jeśli będę potrzebować więcej preampów i wejść. A jeśli będę miał więcej funduszy, to celuję w RME Fireface oczywiście....
właśe... fire face ogulnie mam m/w 4,5 tys na interface chciałbym kupić raz a dobrze dlatego nie chcem pół środków jeśli9 m-audio to chyba tylko ten I/o czyli ten mikser ze zmotoryzowanymi suwakami itd..
zalezy mi bardzo na pro toolsie bo kto kolwiek wejdzie doi studia lub oprzeczyta oferte w internecie bedzie wiedział czego moze sie spodziewać a na ableto0nie i tak bede sam pracowałe bo znam go na wylot w tym momecie jeśli chodzi o produkcje pro- tools to tylko ze względu renomy pozatym można przenosci sesje pomiedzy studiami to dla mnie istotne
jeśli chodzi o produkcje pro- tools to tylko ze względu renomy pozatym można przenosci sesje pomiedzy studiami to dla mnie istotne...
A między Bogiem a prawdą kto teraz przenosi sesje między studiami. To było dobre kiedyś w czasach Wielkich Budżetów. A teraz?
Równie dobrze można przenieść komputer między studiami. Jak się ma samochód to nie problem.
A między Bogiem a prawdą kto teraz przenosi sesje między studiami. To było dobre kiedyś w czasach Wielkich Budżetów. A teraz?
Równie dobrze można przenieść komputer między studiami. Jak się ma samochód to nie problem.
- lukasbravo
...jeśli chodzi o produkcje pro- tools to tylko ze względu renomy pozatym można przenosci sesje pomiedzy studiami to dla mnie istotne...
Równie dobrze można przenieść komputer między studiami. Jak się ma samochód to nie problem....
możliwość taka to jest duży argument dla kapeli (wiadomo ze nie bedzie kasy na elspze studio ale moze...)
druga sprawa to dla mnie to jest plus mam zaprzyjazione studio gdzie bede mógł robić mastering na śladach gdzie bedzie można poprawić miks podczas mesteringu jeśli cos bedzie nie tak ...
Równie dobrze można przenieść komputer między studiami. Jak się ma samochód to nie problem....
możliwość taka to jest duży argument dla kapeli (wiadomo ze nie bedzie kasy na elspze studio ale moze...)
druga sprawa to dla mnie to jest plus mam zaprzyjazione studio gdzie bede mógł robić mastering na śladach gdzie bedzie można poprawić miks podczas mesteringu jeśli cos bedzie nie tak ...
- Soundscape
- Kontakt:
...
Jeśli miks jest zły, nie pomoże nawet najlepszy mastering. Na to trzeba uważać.
Co do tego kontrolera M-Audio, to akurat ten nie jest zbytnio udany. Mogło by być lepiej wykończone. Jeśli masz kasę na Fireface, to bierz.
...
Jeśli miks jest zły, nie pomoże nawet najlepszy mastering. Na to trzeba uważać.
Co do tego kontrolera M-Audio, to akurat ten nie jest zbytnio udany. Mogło by być lepiej wykończone. Jeśli masz kasę na Fireface, to bierz.
- lukasbravo
Jeśli miks jest zły, nie pomoże nawet najlepszy mastering <<<
oczywiście zgadzam sie w 100000% dlatego mastering można zrobić na otwartym projekcie właśnie prze przeniesienie sesji do studia innego wtedy mix bedzie perfekcyjny a masteringowiec nie ebdzie musiał stawać na głowie i robić nie mozliwych do zrobienia procesów a wa takiej sytacji nie bedzie mi wysyłał miksu do poprawki jeśli ma całą sesje pro toolsa u siebie w kompie to jest ekonomiczne dlatego przenoszenie sesji w/g mnie ma sens
- lukasbravo
Mam jeszcze Takie pytanie do tego fire studio jak można zrobić wysyłki na sprzet zewnętrzny tzn:
mam ślady w np pro -tools m albo ableton robie wysyłke z danej pod grópy lub okreslonego ślada na dane wyjście idzie sygnał do procesora jakiegos tam i robie powrót prze wejścia sprzetowe w interface czy taka konfiguracja działa ? tak jak jest w pomyśle ?
mam ślady w np pro -tools m albo ableton robie wysyłke z danej pod grópy lub okreslonego ślada na dane wyjście idzie sygnał do procesora jakiegos tam i robie powrót prze wejścia sprzetowe w interface czy taka konfiguracja działa ? tak jak jest w pomyśle ?