Darmowy E-MU Proteus VX do każdej karty dźwiękowej!

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
Darmowy E-MU Proteus VX do każdej karty dźwiękowej!

Post autor: Groover » sobota 09 sie 2008, 10:45

hej,

E-MU udostępniło darmową wersję Proteusa VX działającą z każdą kartą dźwiękową. Ma wpardzie tylko 31 MB sampli, ale pełen potencjał syntezy. Więcej info na mojej stronce.

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
JM

Re: Darmowy E-MU Proteus VX do każdej karty dźwiękowej!

Post autor: JM » sobota 09 sie 2008, 21:59

Jak wchodziły do sprzedaży karty E-MU pisałem tu, że producent strzela sobie samobója traktując je jako klucz sprzętowy do załączanego oprogramowania, bo w sposób oczywisty ogranicza sobie sprzedaż dobrego softu.
Widać chłopcy z Creative Professional wyciągnęli właściwe wnioski, bo nawet rozdają oprogramowanie, wprawdzie ograniczone, lecz za darmo.
Będą jednak nas kusić ofertami (warunek ściągnięcia softu).

Dzięki za info.

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 10 sie 2008, 10:21

zasadniczo rejestrowac sie nie trzeba :) - raczej taki pic na wodę ale ściagam - niestety nie załapałem się na wersję ani z proteusem ani z oprogramowaniem które później dodawali....

groover a czy ten bank jest taki sam jak ten z działu download dla emulatora x ?

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 10 sie 2008, 10:22

mam nadzieję że będzie działać pod vista 64 - na sterownikach 2.00 (wcześniejszych nie sprawdzałem) nie wykrywa mi karty ani emulator x ani proteus x.....

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » niedziela 10 sie 2008, 10:56

Posiadam Emulatora X (z Proteusem, rzecz jasna). Banki mają ok. 1,3 GB, więc Proteus VX siłą rzeczy jest okrojony, ale dla kogoś, kto nie ma nic takiego, to jest myślę niezły - przynajmniej na początek :)
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 10 sie 2008, 13:42

no ja działałem na tej paczce ze strony - ona ma 30 mega...i tam tego naprawde jest sporo - a do tego fajnie brzmi i ciekawe brzmienia
na 1.3gb to juz musi byc niezla lista brzmien :)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » niedziela 10 sie 2008, 13:42

...Posiadam Emulatora X (z Proteusem, rzecz jasna). Banki mają ok. 1,3 GB, więc Proteus VX siłą rzeczy jest okrojony, ale dla kogoś, kto nie ma nic takiego, to jest myślę niezły - przynajmniej na początek :)...

na poszczucie Ale jak ktoś lubi dłubać w syntezie, to ma doskonały instrument o genialnych możliwościach darmo

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
rezist
Kontakt:

Post autor: rezist » niedziela 10 sie 2008, 14:37

Widać chłopcy z Creative Professional wyciągnęli właściwe wnioski, bo nawet rozdają oprogramowanie, wprawdzie ograniczone, lecz za darmo.
Będą jednak nas kusić ofertami (warunek ściągnięcia softu).

Dzięki za info....

Wolne żarty.

Na rynku jest CAŁA MASA LEPSZYCH romplerów udających syntezatory (od razu mi się CS1X kojarzy), które nie wymagają kupienia sprzętu od firmy Creative Craps.

To jest raczej desperacki ruch, by zwrócić na Siebie uwagę i odebrać klientów Cakewalkowi, który przez ostatnie czasy zgarnął sporą część tortu z instrumentami VST, tego typu.

[addsig]
"... lobbing na rzecz członków ..."

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 10 sie 2008, 20:16

idź trollować na onet.....

to jest dobry instrumencik z ciekawymi brzmieniami i jest za DARMO - dla wszystkich nie tylko dla posiadaczy emu

a że kilkunastu uzytkowników na forum mamy to się napewno zainteresują....

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » niedziela 10 sie 2008, 21:26

to jest dobry instrumencik z ciekawymi brzmieniami i jest za DARMO - dla wszystkich nie tylko dla posiadaczy emu

a że kilkunastu użytkowników na forum mamy to się na pewno zainteresują.......

Na Proteusie 2000 (brzmienia analogiczne do wirtualnego X) zrobiłem całą masę kompozycji i aranżacji, z nagraniem całej płyty włącznie, więc całkowicie zgadzam się ze Zbynią - który nota bene jest dla mnie niekwestionowanym autorytetem :)
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

ODPOWIEDZ