Behringer Eurodesk MX9000 48/24 Channel
poszukuje mixera do studia co sadzicie o tym produkcie. wszelkie opinie co do uzytkowania i testowania mile widziane. lub propozycje jaki mixer byscie proponowali w zamian. z góry dzieki;)

Re: Behringer Eurodesk MX9000 48/24 Channel
...poszukuje mixera do studia co sadzicie o tym produkcie. wszelkie opinie co do uzytkowania i testowania mile widziane. lub propozycje jaki mixer byscie proponowali w zamian. z góry dzieki;)
...
Kopia MACKIE, transparentne preampy. W niektórych modelach bywały kłopoty z miernikami db. Korekcja EQ aż tak nie powala i nie spodziewaj się analogowego ciepełka, bo stół jest bardziej transparentny. Był w 2 opcjach kolorystycznych - czarna i granatowa. Las Vegas to to nie jest, ale przyzwoity stolik w domenie analogowej.
[addsig]

Kopia MACKIE, transparentne preampy. W niektórych modelach bywały kłopoty z miernikami db. Korekcja EQ aż tak nie powala i nie spodziewaj się analogowego ciepełka, bo stół jest bardziej transparentny. Był w 2 opcjach kolorystycznych - czarna i granatowa. Las Vegas to to nie jest, ale przyzwoity stolik w domenie analogowej.
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...
Do opinii przedmówcy dodam tyle: brzmienie dobre, nic nie psuje, konfiguracja przyjazna, (w końcu dobry wzorzec!) szumy minimalne. A na minus - potencjometry obrotowe bardzo kiepskie (wszystkie). Egzemplarz którego używałem miał na 11 panoramach dziurę(!) na godzinie 1-wszej! No i wyłączniki. Trzeszczą po roku użytkowania.
...
Do opinii przedmówcy dodam tyle: brzmienie dobre, nic nie psuje, konfiguracja przyjazna, (w końcu dobry wzorzec!) szumy minimalne. A na minus - potencjometry obrotowe bardzo kiepskie (wszystkie). Egzemplarz którego używałem miał na 11 panoramach dziurę(!) na godzinie 1-wszej! No i wyłączniki. Trzeszczą po roku użytkowania.
...moje drugie imię - oldschool...
dzieki wielkie za przyblizenie. a moglibyscie polecic cos bardziej dobrego?
w takiej cenie ok 6000 no bo ten kosztuje ok 5500. myslałem tagze o alieniah. moze tez byc 32 chanell.
w takiej cenie ok 6000 no bo ten kosztuje ok 5500. myslałem tagze o alieniah. moze tez byc 32 chanell.
A może jakiś Mackie np TEN ?
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
stad ta cena ze ja chce nówke

a mam jeszcze pytanko a czy jak kupie mixerek 24 ch to musze kupic tagze interfejs audio z 24 ch?
...a mam jeszcze pytanko a czy jak kupie mixerek 24 ch to musze kupic tagze interfejs audio z 24 ch?...
hmm załóżmy masz 10 śladów mono w swoim DAWie i chcesz każdy z nich wyrzucić na osobny tłumik w konsoli to musisz posiadać 10 wyjść z interfejsu. i analogicznie 6 to 6 etc...
hmm załóżmy masz 10 śladów mono w swoim DAWie i chcesz każdy z nich wyrzucić na osobny tłumik w konsoli to musisz posiadać 10 wyjść z interfejsu. i analogicznie 6 to 6 etc...
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
ciezko jest cos wybrac. tyle sprzetu a jak sie juz wzbierze to jak to wsz popodlanczac masakra.

planuje sobie studio zlozyc. po przegladaniu wielu for wynalazlem wiele sprzetow najgorsze jednak bedzie mixer i interfejs audio. chociaz interfejs to myslalem o rme lub alesis