Sprzęt do nagrywania perkusji

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
micmart
Sprzęt do nagrywania perkusji

Post autor: micmart » czwartek 24 lip 2008, 23:56

Witam, jako, że to mój pierwszy post wiec wypada napisać coś o sobie :) Jestem perkusistą, gram już kilka ładnych lat, mam w miarę dobry sprzęt, ale naszła mnie ostatnimi czasy ochota na nagrywanie - dla własnej przyjemności, ale tak żeby nie było wstyd tego pokazać komuś innemu. Mam teraz tylko dylemat odnośnie sprzętu ;]
Co do mikrofonów to na tomy i na werbelki zdecydowałem sie na shure beta 98ds, do stopki waham sie miedzy shure beta 52A a sennhessierem evolution e902. Z wyborem overheadów nie będzie wielkiego problemu, bo też będzie to cos z shura lub sennheisera. Zostaje "tylko" problem rejestracji ścieżki dźwiękowej (problem umiejętności na razie pomijam ;) Co byście polecili, jaka kartę dźwiękową, czy interfejs, bo o tym zupełnie nie mam pojęcia.
Przede wszystkim interesuje mnie liczba wejść, ponieważ z tego co widzę to większość kart ma 8 kanałów, a do rozszerzenia trza kupić jeszcze jakiś sprzęt. Liczba wejść jaka mnie interesuje to 12-14. Byłbym również wdzięczny jeżeli moglibyście mi wyjaśnić różnice pomiędzy różnymi modelami presonusa: firestudio, firestudio tube, firestudio project.

z góry dzięki
micmart

ODPOWIEDZ