Bry,
coś mi sie dzieje z
1. Mbox2 pro
albo
2. Gniazdem firweire w moim PC
Jest tak, ze co jakiś czas ginie mi dzwięk. Lamki na karcie sie palą, sterowniki są podane i niby jest OK, ale nie gra. Musze wyjąć kabel firewire z karty (lub kompa) wlożyc go ponownie, odczekać kilka sekund zanim system ponownie zastartuje mi karte i wtedzy działą.
Podłączyłem teraz zewwnętrzny zasliczacz do karty (bo szło do tej pory tylko na kablu firewire) i poki co działa - zobaczymy jak dalej.
Co to moze byc ? Mboxik mi sie sypie czy to firewire w kompie sie rozlatuje ? Miał ktos doświadczenia podone ?
Mbox 2 pro i firewire
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Mbox 2 pro i firewire
Co to moze byc ? Mboxik mi sie sypie czy to firewire w kompie sie rozlatuje ? Miał ktos doświadczenia podone ?...
To będzie FW w komputerze. Zdaża się owe zjawisko często na chipsetach nVidia. Jaki masz kontroler FW? Płyty głównej? I jaki chipset?
To będzie FW w komputerze. Zdaża się owe zjawisko często na chipsetach nVidia. Jaki masz kontroler FW? Płyty głównej? I jaki chipset?
...Co to moze byc ? Mboxik mi sie sypie czy to firewire w kompie sie rozlatuje ? Miał ktos doświadczenia podone ?...
To będzie FW w komputerze. Zdaża się owe zjawisko często na chipsetach nVidia. Jaki masz kontroler FW? Płyty głównej? I jaki chipset?...
Płyta to MSI N1996 a FW jest na płycie.
To będzie FW w komputerze. Zdaża się owe zjawisko często na chipsetach nVidia. Jaki masz kontroler FW? Płyty głównej? I jaki chipset?...
Płyta to MSI N1996 a FW jest na płycie.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
- Soundscape
- Kontakt:
Płyta to MSI N1996 a FW jest na płycie....
Masz najnowszy BIOS do tej płyty?
Sporo się można o niej naczytać na przeróżnych forach i doczytałem się że ta płyta miewa problemy też ze swoją zintegrowaną kartą dźwiękową...
Jeśli masz najnowszy BIOS i nadal występuje problem, to będziesz musiał prawdopodobnie go zrestartować. Znaczy zresetować.
Ale poczekaj jeszcze z tym trochę, bo jeśli interfejs Ci działa na razie z oddzielnym zasilaniem i będzie działał, to tu może być pies pogrzebany. Albo kiepskie stery FW płyty i ciut padnięty lub stary BIOS.
Masz najnowszy BIOS do tej płyty?
Sporo się można o niej naczytać na przeróżnych forach i doczytałem się że ta płyta miewa problemy też ze swoją zintegrowaną kartą dźwiękową...
Jeśli masz najnowszy BIOS i nadal występuje problem, to będziesz musiał prawdopodobnie go zrestartować. Znaczy zresetować.
Ale poczekaj jeszcze z tym trochę, bo jeśli interfejs Ci działa na razie z oddzielnym zasilaniem i będzie działał, to tu może być pies pogrzebany. Albo kiepskie stery FW płyty i ciut padnięty lub stary BIOS.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 05:58 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
- Soundscape
- Kontakt:
Kumplowi małe gniazdo (na 4-ry piny) się pokruszyło, więc mu polutowałem do notebooka kabel na stałe.
Komputer służy tylko do muzyki, więc nie jest to uciążliwością, ale za to gwarancją niezwykle trwałego i pewnego połączenia: stosowny obrazek.jpg.
...
Bardzo trafne rozwiązanie
Gratulacje!

...
Bardzo trafne rozwiązanie

Gratulacje!