Presonus FP10 - brak dźwięku
Witam.
Od tygodnia jestem posiadaczem tej karty i mam mały problem.
Zainstalowałem wszystko tak jak w instrukcji, kupiłem kontroler firewire na chipsecie Via(bo słyszałem,że z tym lepiej działa), podłączyłem wszystko przez kabel midi podłączyłem M-Audio Axiom odpaliłem Cubase i wszystko jest ok.Zrobiłem tak w systemie,że Presonus jest główną kartą.Odpalam projekt Midi póxniej instrument VST i mimo zmian w opcjach Presonus słysze cały czas kliki i opóźnienie jest mimo zmian latencji cały czas za duze,ale to nic.Po 5 minutach nagle nie słysze nic.Nie mam dźwięku.Dioda Presonus pali się cały czas na niebiesko więc powinno byc ok,Ale na wszelki wypadek włączam i wyłączam Presonusa i dźwięki typy mp3 audio są natomiast MIDI i VST nie mam.Cubase pokazuje,że sygnał jest ale nic nie słychac.Restartuje kompa i to samo.Poktórymś odpaleniu jest ok,ale po 5 minutach to samo.Nie dość że są kliki i za duże opóźnienie mimo różnych kombinacji to jeszcze traci jakby łączność choć dioda jest niebieska.Możliwe,że zrobiłem coś złego w opcjach w Cubase czy to wina sprzętu?Jeśli wina moich ustawięn to prosze o pomoc.Jestem załamany.
Pozdrawiam
Od tygodnia jestem posiadaczem tej karty i mam mały problem.
Zainstalowałem wszystko tak jak w instrukcji, kupiłem kontroler firewire na chipsecie Via(bo słyszałem,że z tym lepiej działa), podłączyłem wszystko przez kabel midi podłączyłem M-Audio Axiom odpaliłem Cubase i wszystko jest ok.Zrobiłem tak w systemie,że Presonus jest główną kartą.Odpalam projekt Midi póxniej instrument VST i mimo zmian w opcjach Presonus słysze cały czas kliki i opóźnienie jest mimo zmian latencji cały czas za duze,ale to nic.Po 5 minutach nagle nie słysze nic.Nie mam dźwięku.Dioda Presonus pali się cały czas na niebiesko więc powinno byc ok,Ale na wszelki wypadek włączam i wyłączam Presonusa i dźwięki typy mp3 audio są natomiast MIDI i VST nie mam.Cubase pokazuje,że sygnał jest ale nic nie słychac.Restartuje kompa i to samo.Poktórymś odpaleniu jest ok,ale po 5 minutach to samo.Nie dość że są kliki i za duże opóźnienie mimo różnych kombinacji to jeszcze traci jakby łączność choć dioda jest niebieska.Możliwe,że zrobiłem coś złego w opcjach w Cubase czy to wina sprzętu?Jeśli wina moich ustawięn to prosze o pomoc.Jestem załamany.
Pozdrawiam
Re: Presonus FP10 - brak dźwięku
Jeśli to wina sprzętu to mam jeszcze około tygodnia zeby odesłać i wymienić na inną.Proszę o pomoc w wyborze karty jeśli z Presonusem nic sie nie da zrobic to wybrałbym inną w cenie 1400zł.Myslałem o Edirolu i M-Audio.Potrzebuje stabilnej karty głównie do pracy z instrumentami VST.
Stabilnej i z niską latencją ponieważ nagrywam przez klawiature sterującą.aha Mozliwe jest ,że z kartą dzieją sie różne dziwne rzeczy ponieważ w panelu Presonus jest inna latencja niż w Cubase???
Proszę o pomoc bo nie wiem co mam dalej robić
Chyba nikt mi nie pomoże:( Dziś próbowałem różnych ustawień i dźwieki typu audio są.Miałem odpalonego Presonusa i grałem w gry słuchałem muzyki i wszystko jest ok,ale gdy odpalam Cubase i próbuje za pomocą klawiatury sterującej grać instrumentami VST to nic nie słysze.Jak gram to sygnał Cubase pokazuje,że jest ,ale nic nie słysze.Teraz nie wiem czy to wina Cubase czy mojej karty
Niech ktoś mi pomoże bo mam jeszcze okres próbny na karte i jeśli coś jest nie tak to mogę ją wymienić na inną
Dziś jeszcze raz testowałem i jednak po godzinie dźwięk audio też siada chociaż lampka pali się na niebiesko jeśli zmieniam ustawienia to jest dobrze na krótki czas.Co robić???
Sam ze sobą pisze...Kontroler firewire mam na chipsecie VIA.Czy to może być powodem tego co sie dzieje???Musze kupic kontroler na chipsecie texas instruments???
...Sam ze sobą pisze...Kontroler firewire mam na chipsecie VIA.Czy to może być powodem tego co sie dzieje???Musze kupic kontroler na chipsecie texas instruments???
...
Chmmm. A próbowałeś jeszcze raz wszystko odinstalować i zainstalować ponownie?
Odinstalowałeś w Biosie kartę z płyty głównej.
Spróbuj może jeszcze przez firewire bezpośrednio na płycie .
CZy karta ma w zestawie zasilacz> - jeśli tak to użyj go.
Kupowałeś w necie czy w sklepie? Jesli w sklepie to może sprzedawca coś ci pomoże.
Może sprzęt uszkodzony?
...
Chmmm. A próbowałeś jeszcze raz wszystko odinstalować i zainstalować ponownie?
Odinstalowałeś w Biosie kartę z płyty głównej.
Spróbuj może jeszcze przez firewire bezpośrednio na płycie .
CZy karta ma w zestawie zasilacz> - jeśli tak to użyj go.
Kupowałeś w necie czy w sklepie? Jesli w sklepie to może sprzedawca coś ci pomoże.
Może sprzęt uszkodzony?
Poszukiwacz dźwięków :)
Dziś robie format.Może faktycznie trzeba odinstalować karte w biosie...o tym nie pomyślałem.Spróbuje dziś.Dzieki za pomoc