Tym razem Pultec /midrange Pultec i Fairchild od Waves
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: Tym razem Pultec /midrange Pultec i Fairchild od Waves
...http://www.waves.com/Content.aspx?id=7306 ...
Jestem ciekaw czy ktos juz porownywal te cacka z tymi z UAD-a ?
Jestem ciekaw czy ktos juz porownywal te cacka z tymi z UAD-a ?
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
Jestem ciekaw czy ktos juz porownywal te cacka z tymi z UAD-a ?...
pultec z uada wydaje się mieć ciemniejszą płytkę za gałami także troche blado przy nim wypada ten od Waves
Czy ja dobrze widze tam przelacznik czestotliwosci sieci?
Zeby dodawac brum?
Zeby dodawac brum?

-
...Czy ja dobrze widze tam przelacznik czestotliwosci sieci?
Zeby dodawac brum?
...
Lol, specjalisci z wavesa zaimplementowali algorytm wykrywający czestotliwosc prundu w komputrze i tym sie ustawia zeby nie brumialo ;), jeszcze brakuje "gnd lift", co by sie petla mas nie robila we wtyczkach
Zeby dodawac brum?

Lol, specjalisci z wavesa zaimplementowali algorytm wykrywający czestotliwosc prundu w komputrze i tym sie ustawia zeby nie brumialo ;), jeszcze brakuje "gnd lift", co by sie petla mas nie robila we wtyczkach
- stevelukather
......Czy ja dobrze widze tam przelacznik czestotliwosci sieci?
Zeby dodawac brum?
...
Lol, specjalisci z wavesa zaimplementowali algorytm wykrywający czestotliwosc prundu w komputrze i tym sie ustawia zeby nie brumialo ;), jeszcze brakuje "gnd lift", co by sie petla mas nie robila we wtyczkach...
Zauwazcie,ze w Guitar Rig zmienia sie napiecie i czestotliwosc prundu np.w takiej Mesa Boogie i zaczyna to inaczej grac,jestem ciekawy,czy prawdziwe urzadzenia tez inaczej brzmia na 110V/60 Hz.
[addsig]
Zeby dodawac brum?

Lol, specjalisci z wavesa zaimplementowali algorytm wykrywający czestotliwosc prundu w komputrze i tym sie ustawia zeby nie brumialo ;), jeszcze brakuje "gnd lift", co by sie petla mas nie robila we wtyczkach...
Zauwazcie,ze w Guitar Rig zmienia sie napiecie i czestotliwosc prundu np.w takiej Mesa Boogie i zaczyna to inaczej grac,jestem ciekawy,czy prawdziwe urzadzenia tez inaczej brzmia na 110V/60 Hz.
[addsig]
Zmiana czestotliwosci sieci o 20% w przypadku urzadzen o duzym poborze pradu i malych kondensatorach filtrujacych moze miec spore znaczenie. W dodatku we wzmacniaczach gitarowych przy duzym przesterze dzwiek podbarwiany jest przydzwiekiem (zwlaszca we wzmacniaczach pracujacych w klasie A) i to jest normalne ich zachowanie, ktore mozna symulowac. W przypadku wtyczek z watku mamy po pierwsze urzadzenia niskopradowe, a po drugie, w sumie to bardziej mnie zaciekawilo, to zgoda, niech sobie bedzie doskonala symulacja zasilacza na 50 i 60Hz - ale co jest symulowane w pozycji OFF tego przelacznika? Jaka czestotliwosc? Czy zasilacz stabilizowany? Albo sobie robimy jaja, albo...
Zmiana czestotliwosci sieci o 20% w przypadku urzadzen o duzym poborze pradu i malych kondensatorach filtrujacych moze miec spore znaczenie. W dodatku we wzmacniaczach gitarowych przy duzym przesterze dzwiek podbarwiany jest przydzwiekiem (zwlaszca we wzmacniaczach pracujacych w klasie A) i to jest normalne ich zachowanie, ktore mozna symulowac. W przypadku wtyczek z watku mamy po pierwsze urzadzenia niskopradowe, a po drugie, w sumie to bardziej mnie zaciekawilo, to zgoda, niech sobie bedzie doskonala symulacja zasilacza na 50 i 60Hz - ale co jest symulowane w pozycji OFF tego przelacznika? Jaka czestotliwosc? Czy zasilacz stabilizowany? Albo sobie robimy jaja, albo...
Zmiana czestotliwosci sieci o 20% w przypadku urzadzen o duzym poborze pradu i malych kondensatorach filtrujacych moze miec spore znaczenie.
Patrz np. --> EVH i celowe zabiegi z obnizaniem napiecia
Patrz np. --> EVH i celowe zabiegi z obnizaniem napiecia

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!