Witam.
Chcę nabyć mikrofon Rode NTG-2. Do tego osłonę przeciwwietrzną tzw. "DeadCat" i tyczkę firmową Rode. W tym miejscu pytanie. Czy ktoś z Was używa, używał tyczek firmy Rode? Czy warto kupić tą (na ich stronie w zakładce akcesoria jest wyszczególniona jako Boompole) czy też w bojach przy audio poznaliście jakieś lepsze zamienniki? Dodatkowo czy ten mikrofon sprawi się dobrze podczas łapania dźwięku na planie filmowym czy też możecie polecić coś innego?
Pozdrawiam,
Mikrofon i tyczka
www.blaviken.com
Re: Mikrofon i tyczka
W tak zwanych stacjach komercyjnych używa się sprzętu innych firm.
Np. w TVP jest to mikrofon Sennheiser MKH 416, tyczki VdB i osłony przeciwwietrzne np. Rycote.
Jest to bardzo dobry zestaw. Polecam.
Niestety o wiele droższy, niż ten który Ty wymieniłeś.
Być może te "zamienniki" firmy Rode oferują całkiem dobrą jakość.
Sam jestem ciekaw...
[addsig]
...czy też w bojach przy audio poznaliście jakieś lepsze zamienniki? Dodatkowo czy ten mikrofon sprawi się dobrze podczas łapania dźwięku na planie filmowym czy też możecie polecić coś innego?...
Obejrzyj sobie i zainteresuj się też koniecznie tą ofertą: DPA - prezentacja. "Amatorsko" mam coś takiego na firmowej (mocno lekkiej) tyczce, a także i w klipsie. I naprawdę nie chcę nic więcej.
[addsig]
Obejrzyj sobie i zainteresuj się też koniecznie tą ofertą: DPA - prezentacja. "Amatorsko" mam coś takiego na firmowej (mocno lekkiej) tyczce, a także i w klipsie. I naprawdę nie chcę nic więcej.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...
Np. w TVP jest to mikrofon Sennheiser MKH 416, tyczki VdB i osłony przeciwwietrzne np. Rycote.
Sam jestem ciekaw...
...
Zgadza się - obecnie to najpopularniejszy zestaw i jest rzeczywiście drogi ale wart swojej ceny.
Sam jestem ciekaw...
...
Zgadza się - obecnie to najpopularniejszy zestaw i jest rzeczywiście drogi ale wart swojej ceny.
www.audioplan.pl - wyposażenie dźwiękowca na planie filmowym