RME FF 800 a MOTU 896 HD
- Alessandro
Witam potrzebuje bdb interfacu do PC. Narazie zastanawiam sie nad tymi dwoma modelami. Potrzebuje minimum8I/O analog z jak najlepszymi przetwornikami. Mile widziane adat, spdif,aes. Jakieś przyzwoite preampiki tez mogły by się przydać. Najważniejsze to by pracował bezproblemowo z PC i by miał dobre przetworniki ponieważ będa tam wpinał dobry hardware. Bardzo prosze o doradzenia który z tych modeli i dlaczego ewentualnie wskazanie jakiegoś lepszego do max 5500zł.
- stevelukather
Re: RME FF 800 a MOTU 896 HD
...Witam potrzebuje bdb interfacu do PC. Narazie zastanawiam sie nad tymi dwoma modelami. Potrzebuje minimum8I/O analog z jak najlepszymi przetwornikami. Mile widziane adat, spdif,aes. Jakieś przyzwoite preampiki tez mogły by się przydać. Najważniejsze to by pracował bezproblemowo z PC i by miał dobre przetworniki ponieważ będa tam wpinał dobry hardware. Bardzo prosze o doradzenia który z tych modeli i dlaczego ewentualnie wskazanie jakiegoś lepszego do max 5500zł....
Zdecydowanie RME,przetworniki lepiej brzmia,MOTU jest zamulone w okolicach 80Hz i gorne pasmo brzmi jakby ktos zaslonil gwizdki w monitorach.Co prawda sa tylko 4 preampy ale w sumie wlotow analogowych jest 10 a nie 8,dwa ADAT i SPDiF.Najwazniejsza rzecz,MOTU na FireWire jest strasznie wadliwe,padaj moduly FW,efekt jest taki ze wysylasz je do serwisu do USA bo tylko tam jest,dostajesz nowy interfejs,ale czeka sie czasami 2-3 miesiace.RME zero awarii i serwis w Niemczech,jakby co,ale nie slyszalem zeby komus RME padlo.Jedyne MOTU jakie jest warte uwagi i nie wadliwe to 24 I/O.Szczerze ci polecam RME,nie dlatego ze ja mam,ale dlatego ze mam w studio 2x896HD,828 mk2 i jedynie 828 narazie dziala,ale 2 kumplom wlasnie te 828 sie posypaly czyli w ciagu roku 4 urzadzenia,chyba troche za duzo.
[addsig]
Zdecydowanie RME,przetworniki lepiej brzmia,MOTU jest zamulone w okolicach 80Hz i gorne pasmo brzmi jakby ktos zaslonil gwizdki w monitorach.Co prawda sa tylko 4 preampy ale w sumie wlotow analogowych jest 10 a nie 8,dwa ADAT i SPDiF.Najwazniejsza rzecz,MOTU na FireWire jest strasznie wadliwe,padaj moduly FW,efekt jest taki ze wysylasz je do serwisu do USA bo tylko tam jest,dostajesz nowy interfejs,ale czeka sie czasami 2-3 miesiace.RME zero awarii i serwis w Niemczech,jakby co,ale nie slyszalem zeby komus RME padlo.Jedyne MOTU jakie jest warte uwagi i nie wadliwe to 24 I/O.Szczerze ci polecam RME,nie dlatego ze ja mam,ale dlatego ze mam w studio 2x896HD,828 mk2 i jedynie 828 narazie dziala,ale 2 kumplom wlasnie te 828 sie posypaly czyli w ciagu roku 4 urzadzenia,chyba troche za duzo.
[addsig]
- Alessandro
Z tego co wiem to interesujące są jeszcze Motu 24I/O oraz 192HD ale tam brak adata i spdifa :/...a może sie myle? Ciekwa jestem jak sie mają przetworniki z tych interfaców w porównaniu z FF800?
- stevelukather
...Z tego co wiem to interesujące są jeszcze Motu 24I/O oraz 192HD ale tam brak adata i spdifa :/...a może sie myle? Ciekwa jestem jak sie mają przetworniki z tych interfaców w porównaniu z FF800?...
Przeciez napisalem powyzej,jakie sa moje odczucia co do przetwornikow z MOTU w porownianiu z RME.Polecam posluchac,bo czytanie nie daje mozliwosci porownan.
[addsig]
Przeciez napisalem powyzej,jakie sa moje odczucia co do przetwornikow z MOTU w porownianiu z RME.Polecam posluchac,bo czytanie nie daje mozliwosci porownan.
[addsig]
...
Dawno nie czytałem wiekszej BZDURY !!! widze ze nigdy nie pracowałes na MOTU 896 HD
przeczytaj ten wątek ,,, umiesciłem tam nawet zdjecia Przetworników w FF800 i Motu 896 HD
...
Zdecydowanie RME,przetworniki lepiej brzmia,MOTU jest zamulone w okolicach 80Hz i gorne pasmo brzmi jakby ktos zaslonil gwizdki w monitorach.
...
RME FF800 i 896 HD ... maja dokładnei te same przetworniki TRAVELER ztreszta tez .
Nie przeczytałem dokonca twojego postu , piszac bzdury miałem na mysli ten urywek twojej wypowiedzi
Zdecydowanie RME,przetworniki lepiej brzmia,MOTU jest zamulone w okolicach 80Hz i gorne pasmo brzmi jakby ktos zaslonil gwizdki w monitorach.
...
RME FF800 i 896 HD ... maja dokładnei te same przetworniki TRAVELER ztreszta tez .
Nie przeczytałem dokonca twojego postu , piszac bzdury miałem na mysli ten urywek twojej wypowiedzi
Oj MAster - tak z grubej rury od razu :) Mialem te same przetworniki co ProTools HD w Emu 1212m (a lepsze w parametrach papierowych niz Motu, RME czy Lynx) - ale przeciez to wiosny nie czynilo :) Mam te same przetworniki co w Travelerze w swoim Focusrite Saffire 26 - a i tak mnie czasem szlag trafia (jakosc sterownikow)
Potwierdzam zle doswiadczenia z Motu, a dobre z RME
Potwierdzam zle doswiadczenia z Motu, a dobre z RME
...Z tego co wiem to interesujące są jeszcze Motu 24I/O oraz 192HD ale tam brak adata i spdifa :/...a może sie myle? Ciekwa jestem jak sie mają przetworniki z tych interfaców w porównaniu z FF800?...
MOTU 24 I/O oraz 2408 Mk3 .. to kompletnie inna konstrukcja , według mnie sa to duzo lepsze rozwiazania ..
w odróznieniu od 896 HD , 828 Mk2 i travelera ...gdzie jest jeden przetwornik A/D/A w Motu 24 I/O sa odzielnie przetwornik A/D AK5384 i D/A AK4393
MOTU 24 I/O oraz 2408 Mk3 .. to kompletnie inna konstrukcja , według mnie sa to duzo lepsze rozwiazania ..
w odróznieniu od 896 HD , 828 Mk2 i travelera ...gdzie jest jeden przetwornik A/D/A w Motu 24 I/O sa odzielnie przetwornik A/D AK5384 i D/A AK4393
...Oj MAster - tak z grubej rury od razu :) Mialem te same przetworniki co ProTools HD w Emu 1212m (a lepsze w parametrach papierowych niz Motu, RME czy Lynx) - ale przeciez to wiosny nie czynilo :) Mam te same przetworniki co w Travelerze w swoim Focusrite Saffire 26 - a i tak mnie czasem szlag trafia (jakosc sterownikow)
Potwierdzam zle doswiadczenia z Motu, a dobre z RME...
oczywiscie wada Motu jest serwis ..
z czałym szacunkiem , ale nie klasyfikuje kart Focuswrite i EMU jako porownywalne z MOTu , wybacz ale i to jest moje zdanie .
Potwierdzam zle doswiadczenia z Motu, a dobre z RME...
oczywiscie wada Motu jest serwis ..
z czałym szacunkiem , ale nie klasyfikuje kart Focuswrite i EMU jako porownywalne z MOTu , wybacz ale i to jest moje zdanie .
nie klasyfikuje - kazdy ma swoje za uszami :)
a RME najmniej :)
a RME najmniej :)