Alesis 320 USB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Mruczasss
Alesis 320 USB

Post autor: Mruczasss » niedziela 18 maja 2008, 10:05

Czy myslicie ze do robienia aranży sprawdza sie wraz z delikatnym nastawienie na kreowanie barwy ? Czy ktos z szanownych forumowiczow mial stycznosc z modelem i chce powiedziec cos wiecej na ten temat....? Cena kusząca....

(Mialem okazje sluchac w sklepie... niestety bardzo krótko... W nastepnym tygodniu przyjze im sie dokladniej to tez wtrace swoje pare groszy do dyskusji)
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Re: Alesis 320 USB

Post autor: Mruczasss » niedziela 18 maja 2008, 18:51

Widze kazdy zielony w tym temacie.... :)

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 19 maja 2008, 10:59

...Widze kazdy zielony w tym temacie.... :)...
Byłem niedawno w Budapeszcie u kolegi, który niedawno zakupił te głośniczki szukając budżetowego rozwiązania. Zrobiliśmy mały "jam session".

W użyciu owe monitorki są bardzo wygodne. Bez problemu połączyliśmy laptopa z komputerem. Znaczy się ich sygnały, żeby słyszeć się na wzajem.

W teście w EiS wspomniano, że grają potężniej niż wyglądają i muszę się z tym zgodzić. Jak na 3 cale mają całkiem fajny dół (oczywiście nie nastawiając się na cud). W skrócie - brzmieniowo mnie zaskoczyły (jak niegdyś Fostexy PM0.4). Moim zdaniem za te pieniądze do podróży z laptopem nie ma konkurencji. Sam się przymierzam do kupna latem (będę dużo podróżował). Jedyna rzecz jaką mi brakuje, to praca w 24bit. Ale cóż...400pln to 400pln.

Pozdrawiam!

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 19 maja 2008, 14:53

Zgadza się. Do słuchania muzyki i drobnych prac się nadają, ale do odpowiedzialnej pracy zdecydowanie nie. Grają nieco lepiej niż porównywalne Studio Pro 3, bo mają wyraźniejszą górę, której M-Audio nieco brakuje.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » wtorek 20 maja 2008, 00:13

...Zgadza się. Do słuchania muzyki i drobnych prac się nadają, ale do odpowiedzialnej pracy zdecydowanie nie. Grają nieco lepiej niż porównywalne Studio Pro 3, bo mają wyraźniejszą górę, której M-Audio nieco brakuje....

Dokładnie tez mialem takie wrazenie, że tego dołu tak dużo jak na takie male cos.... (alesis to juz z tego basu slynie) Tym bardziej ze na allegro znalazlem super cene tego.... Cos za 360 zeta. Do akademika przy lapku jak znalazl.... Kurna.... Mam ochote kupic te głośniczki (wiecie jak to jest czasami jak wena przycisnie....). Tylko nie mam porownania tych akurat do innych malych glosniczkow tego typu.... Przyjze sie temu blizej jeszcze... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » wtorek 20 maja 2008, 18:10

......Widze kazdy zielony w tym temacie.... :)...
Byłem niedawno w Budapeszcie u kolegi, który niedawno zakupił te głośniczki szukając budżetowego rozwiązania. Zrobiliśmy mały "jam session".

W użyciu owe monitorki są bardzo wygodne. Bez problemu połączyliśmy laptopa z komputerem. Znaczy się ich sygnały, żeby słyszeć się na wzajem.

W teście w EiS wspomniano, że grają potężniej niż wyglądają i muszę się z tym zgodzić. Jak na 3 cale mają całkiem fajny dół (oczywiście nie nastawiając się na cud). W skrócie - brzmieniowo mnie zaskoczyły (jak niegdyś Fostexy PM0.4). Moim zdaniem za te pieniądze do podróży z laptopem nie ma konkurencji. Sam się przymierzam do kupna latem (będę dużo podróżował). Jedyna rzecz jaką mi brakuje, to praca w 24bit. Ale cóż...400pln to 400pln.

Pozdrawiam!...

Wlasnie jak to jest z tym 24bit tam zauwazylem ze w 16bit pracuje tylko... Czyli jezeli w lapku bedzie 24 bit karta muz to bedzie gitara no nie?. A co myslicie o samej karcie muz w tych monitorkach? Pozdro.

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » wtorek 20 maja 2008, 20:21

Wlasnie jak to jest z tym 24bit tam zauwazylem ze w 16bit pracuje tylko... Czyli jezeli w lapku bedzie 24 bit karta muz to bedzie gitara no nie?. A co myslicie o samej karcie muz w tych monitorkach? Pozdro. ...
no ale możesz podłączyć do komputera te monitory przez wejścia analogowe - i będziesz mieć w tedy 24 bity z karty w komputerze.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 21 maja 2008, 07:56

A co myslicie o samej karcie muz w tych monitorkach? Pozdro. ...
Ma całkiem spore możliwości połączeniowe. Najbardziej mi się podobało to, że za pomocą jednego kabla połączyliśmy 2 komputery (tylko po to, żeby się słyszeć) i już mogliśmy pracować Tyle że (co mnie najbardziej irytuje) nie pracuje w 24 bitach. Ale i tak sprzęcik fajny. Pakujesz do plecaka z laptopem i jedziesz, mając jak na te rozmiary naprawdę przyzwoity dźwięk. (Byle nie zaczynać miksować, bo to już inna bajka.)

ODPOWIEDZ