Gdzies nie tak dawno wyczytalem ze mozna w/w rolanda podpiac do komputera i skonfigurowac go z programem (bodajze) cubase. Mam pytanie: jak to zrobic ? 880 ma tylko scsi i midi. jesli to nie jest mozliwe to czy np. gdybym kupil sobie czytnik zewnetrzny na dyski 2,5 to czy moglbym odczytac dane nagrane w rolandzie ? tak zeby nie tracic jakosci przy "zgrywaniu". z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam
[addsig]
Jak podlaczyc rolanda Vs-880 z komputerem
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)
Re: Jak podlaczyc rolanda Vs-880 z komputerem
nie da sie, to temat stary jak swiat, w nowszch juz chyba mozna(nawet sie nie interesuje). ale sam mam (obecnie lezy kompletnie nieuzywany) vs1680 i niestety nie da sei danych skopiowac do kompa w zaden sposob poza zgraniem real time jako audio. a jak masz wiecej sciezek niz 2 no to ew. mozesz wyjscia skonfigurowac aby track 1 szedl na analog 1 2 na 2 3 na 3 itd, ale to niepotrzebna dodatkowa konwersja.
ja za dawnych czaswo nagrywalem na wszystkie tracki krotki dzwiek kontrolny, i zgrywalem po pary stereo, przez optyczne spdif i potem wyrownywalem sciezki w DAW, a przez midi to mozesz go moze co najwyzej jako sterownik DAW, aczkowiek patrzac na to kiedy ten sprzet wyprodukowano to pewnie duzo opcji nie da sie skonfigurowac.
a dysk nawet jak podlaczysz pod kompa to niestety nie jest to do odczytania,
wielu probowalo, jakies dziwne systemy plikow i nic sie nie udalo.
ale moze cos sie zmienilo :>
pozdrawiam
[addsig]
ja za dawnych czaswo nagrywalem na wszystkie tracki krotki dzwiek kontrolny, i zgrywalem po pary stereo, przez optyczne spdif i potem wyrownywalem sciezki w DAW, a przez midi to mozesz go moze co najwyzej jako sterownik DAW, aczkowiek patrzac na to kiedy ten sprzet wyprodukowano to pewnie duzo opcji nie da sie skonfigurowac.
a dysk nawet jak podlaczysz pod kompa to niestety nie jest to do odczytania,
wielu probowalo, jakies dziwne systemy plikow i nic sie nie udalo.
ale moze cos sie zmienilo :>
pozdrawiam
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"