Witam. Szykuje się do zakupu mikrofonu pojemnościowego. Już jakiś czas temu upatrzyłem sobie rode nt2, ale ostatnio na allegro pojawił się shure ksm 44. Nie miałem nigdy do czynienia z szurami pojemnościowymi.
Ktoś słyszał ksm 44? Jak to gra?
A może ktoś miał możliwość porównania jednego i drugiego?
Rode NT2 vs Shure KSM44
www.homstudio.com.pl
Re: Rode NT2 vs Shure KSM44
...Witam. Szykuje się do zakupu mikrofonu pojemnościowego. Już jakiś czas temu upatrzyłem sobie rode nt2, ale ostatnio na allegro pojawił się shure ksm 44. Nie miałem nigdy do czynienia z szurami pojemnościowymi.
A może ktoś miał możliwość porównania jednego i drugiego?...
Mam niższy model, KSM 27, polecam. Przejrzysty mikrofon, może trochę zimny, ale idzie pełnym pasmem. Samsony, MXL itp. chińszczyznę bije na łeb. 44-ka ponoć jest dużo fajniejsza, czytałem na jakims uesańskim forum dużo dobrego. A NT - nie wiem, nie słyszałem.
A może ktoś miał możliwość porównania jednego i drugiego?...
Mam niższy model, KSM 27, polecam. Przejrzysty mikrofon, może trochę zimny, ale idzie pełnym pasmem. Samsony, MXL itp. chińszczyznę bije na łeb. 44-ka ponoć jest dużo fajniejsza, czytałem na jakims uesańskim forum dużo dobrego. A NT - nie wiem, nie słyszałem.
tez stawiam na KSM44 - mdlawa, ale dobra :)
Kolega ma (uczestnik tego forum) i bardzo sobie chwali
Kolega ma (uczestnik tego forum) i bardzo sobie chwali
Ksm to strasznie nijaki mikrofon, bez charakteru, Rode za to to... Rode :) Sam zdecyduj czego potrzebujsz...
[addsig]
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
- stevelukather
...Ksm to strasznie nijaki mikrofon, bez charakteru, Rode za to to... Rode :) Sam zdecyduj czego potrzebujsz...
...
Panowie,naprawde sprobujcie Rode NT 1000,do wokalu jest przepiekny,ma otwarta gore i dobrze brzmi jako overhead do gitary akustycznej,fortepian,brzmi jak majk za 10000,bez zadnej przesady,wlasciwie nie trzeba uzywac korekcji po nagraniu,za 1200 PLN to naprawde super majk.
[addsig]
...
Panowie,naprawde sprobujcie Rode NT 1000,do wokalu jest przepiekny,ma otwarta gore i dobrze brzmi jako overhead do gitary akustycznej,fortepian,brzmi jak majk za 10000,bez zadnej przesady,wlasciwie nie trzeba uzywac korekcji po nagraniu,za 1200 PLN to naprawde super majk.
[addsig]