APS IO

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:
APS IO

Post autor: Soundscape » środa 13 lut 2008, 10:51

Witam!

Z tego co widziałem w wyszukiwarce, nie ma jeszcze wątku o mniejszych APS-ach. Ciągnęło mnie do większych, ale pomieszczenie mam do nich zdecydowanie za małe (dla mnie to są już "krowy" ).

Słyszał już ktoś może mniejszego braciszka AEON-ów? Czy brzmieniem są zbliżone i różnice są tylko w przekazywanym paśmie, czy jednak coś więcej?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: APS IO

Post autor: JoachimK » środa 13 lut 2008, 14:02

Słyszał już ktoś może mniejszego braciszka AEON-ów? Czy brzmieniem są zbliżone i różnice są tylko w przekazywanym paśmie, czy jednak coś więcej?...

Brzmi calkiem podobnie w charakterze w porownaniu do wiekszych :)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 13 lut 2008, 14:12

...Słyszał już ktoś może mniejszego braciszka AEON-ów? Czy brzmieniem są zbliżone i różnice są tylko w przekazywanym paśmie, czy jednak coś więcej?...

Brzmi calkiem podobnie w charakterze w porownaniu do wiekszych :)...
Czyli można w nie spokojnie inwestować oczekując praktycznie tej samej jakości brzmieniowej? (Minus oczywiście te 14Hz w dole...)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 13 lut 2008, 18:15

no wiesz, ja za Ciebie nie zadecyduje ;)
sprawdz sam, glosniki sa fajne
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Jerry77

Post autor: Jerry77 » sobota 08 mar 2008, 23:07

Jeszcze jakieś opinie? Właśnie stoję przed wyborem IO - A7 - głównie klasyka

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 08 mar 2008, 23:21

Male brzmia jednak troche inaczej niz duze - wcale nie ma mniej dolu, "kopia" niezle, ale coraz bardziej roznia sie od NS-10, co mi sie mniej podoba- ten srodek jest fajny i w duzych jest, choc wiem, ze nikt go chyba nie lubi
Musze jednak troche wiecej posluchac, zeby cos konkretnego powiedziec.

Awatar użytkownika
Piotruś

Post autor: Piotruś » niedziela 09 mar 2008, 14:03

Posiadam od niedawna parkę z metalowymi kopułkami. Wybierałęm pomiędzy nimi, Adam A7 i KRK VXT6. Jestem bardzo zadowolony. Wszystkie instrumenty są bardzo czytelne, pięknie słychać wybrzmienie pogłosu. Basu nie ma bardzo dużo ale jest wyraźny i łatwo sobie wyobrazić co jest niźej. Polecam.
www.myspace.com/piotrbanaszek

Kyle

Post autor: Kyle » czwartek 22 lip 2010, 09:06

Czy posiada ktoś wykresy z pomiarów (natęrzenie od czestotliwości) APS IO ? Prosiłbym o umieszczenie/przesłanie. Na stronie producenta jedynie natykałem się na pomiary APS AEON . Czy były pomiary tych monitorów w EiS ?

Awatar użytkownika
MUSICTOOLZ

Post autor: MUSICTOOLZ » czwartek 22 lip 2010, 21:35

...Male brzmia jednak troche inaczej niz duze - wcale nie ma mniej dolu, "kopia" niezle, ale coraz bardziej roznia sie od NS-10, co mi sie mniej podoba- ten srodek jest fajny i w duzych jest, choc wiem, ze nikt go chyba nie lubi...

Cześć,

opinia Matiza jest bliska zamierzeniom konstruktorów - IO to monitory o bardziej 'nowoczesnym' brzmieniu niż AEON, co nie znaczy, że nie nadają się do klasyki - wręcz przeciwnie. Joachim jednak ma rację - nie ma to jak sprawdzić samemu. Skontaktuj się proszę z nami, nie będzie problemu z testem. Chętnie pożyczymy Ci do domu, bo jednak sprawdzanie monitorów w nieznanym pomieszczeniu to nie do końca to, o co chodzi...

Trzymaj się, pozdrawiam!

Konrad

PS. To, co przywodzi na myśl NS-10 M podczas słuchania AEONów, to IMHO ich płaska charakterystyka. Nie środek jest tu podbity, a po prostu góra i dół są idealnie płaskie. To troszeczkę inne podejście niż spotykane w nowszych konstrukcjach.
[addsig]
konrad@musictoolz.pl

www.musictoolz.pl

ODPOWIEDZ