CME U-KEY i Mackie Control

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
csdis
CME U-KEY i Mackie Control

Post autor: csdis » niedziela 10 lut 2008, 14:24

Witam
Otóż chcę sobie kupic klawiaturę cme u key z kilku różnych powodów min.żeby sterować cubase sx a wiem że klawiatura jest zgodna z mackie control a o mackie control wiem tylko tyle że jest to sterowanie sprzętem przez oprogramowanie róznymi daw(no chyba że się myle)teraz czy będę musiał dokupic osobno ten softwar(mackie control)czy też nie.
Pozdrawiam

Redakcja

Re: CME U-KEY i Mackie Control

Post autor: Redakcja » niedziela 10 lut 2008, 15:25

...Witam
Otóż chcę sobie kupic klawiaturę cme u key z kilku różnych powodów min.żeby sterować cubase sx a wiem że klawiatura jest zgodna z mackie control a o mackie control wiem tylko tyle że jest to sterowanie sprzętem przez oprogramowanie róznymi daw(no chyba że się myle)teraz czy będę musiał dokupic osobno ten softwar(mackie control)czy też nie...

Co nieco pomyliłeś .
To, że CME U-KEY jest zgodne z Mackie Control (zawodowym sterownikiem sprzętowym, będącym już standardem dla większości DAW), znaczy raptem (aż?) tyle, iż przywołując "zaszyte" już w Cubase ustawienia dla tego drugiego spokojnie będziesz się mógł posłużyć owym CME aby sterować swym Cubase. Bez żadnych innych dodatkowych "akcji" programistycznych .
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ