Kabel firewire 10m?
Słuchajcie mam interface z firewire tylko komputer chciałem z reżyserki wynieść do pomieszczenia obok żeby nie szumiał. Jeżeli chodzi o jakieś szafki na komputer to odpada. Najlepiej byłoby jak miałbym kabel firewire około 10m. Ale no przy tak długich kablach transfer strasznie spada o ile w ogolę istnieją. Myślałem może nad dyskiem zewnętrznym połączonym SATA i w RAID 0 z 2 dyskami po 500gb w kompie. Tylko nie wiem czy to zda egzamin. Pomóżcie jeżeli macie jakieś pomysły
Re: Kabel firewire 10m?
Sam ostatnio miałem podobny problem. Niestety wszelkie rozwiązania które miałyby przedłużyć te 7 metrów zawodziły. Próbowałem stosować FW extender który łączy się skrętką (coś jak kvm) niestety nie sprawdziło się to - tzn. jakaś łączność była ale nie można było korzystać z interfejsu (digi 002). Skończyło się na zbliżeniu kompa do miejsca odsłuchu (za ścianę). Pozdro
Pracuję w studiu postprodukcji filmowej...
Natomiast są w sprzedaży kable FW ze specjalnym wzmacniaczem ("kostka" na kablu) i one maja często nawet i 50m, ale cena też jest....
...
A gdzie takie kable można kupić?
...
A gdzie takie kable można kupić?
- Tasiorowski
hmmm dziwne. u mnie firestudio chodzi na kablu o długości 5 m i jest zero problemacji...
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
No ja też mam firestudio ale potrzebuje kabel 10metrowy albo coś żeby to zastąpić napiszcie gdzie kupię ten kabel ze wzmocnieniem sygnału tylko 10m minimum.
Ej pomocy no potrzebuje pilnie coś wykąbinować z tym połączeniem komputera z interface jakiś patent abym mógł mieć komputer 10metrów dalej.
...hmmm dziwne. u mnie firestudio chodzi na kablu o długości 5 m i jest zero problemacji......
Witam!
Powiem ze umnie "lata" na 7m bez problemowo (2szt - ze sobą połączone)
karta RME
Witam!
karta RME
Witam!
karta RME...
Czym połączyłeś 2 sztuki firewire? bo może może po prostu kupię sobie 2x po 7 metrów kable firewire połączę i będzie luz.
karta RME...
Czym połączyłeś 2 sztuki firewire? bo może może po prostu kupię sobie 2x po 7 metrów kable firewire połączę i będzie luz.
...Witam!
karta RME...
Czym połączyłeś 2 sztuki firewire? bo może może po prostu kupię sobie 2x po 7 metrów kable firewire połączę i będzie luz....
tak mam je ze sobo połączone co prawda bylo troche zabawy
karta RME...
Czym połączyłeś 2 sztuki firewire? bo może może po prostu kupię sobie 2x po 7 metrów kable firewire połączę i będzie luz....
tak mam je ze sobo połączone co prawda bylo troche zabawy
tak mam je ze sobo połączone co prawda bylo troche zabawy...
rozumiem że home made
rozumiem że home made